Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Kard ki kard: vandál fiatalok

Sopron–Sarkad - Négy – köztük egy tizenhét éves soproni – fiatalt azzal gyanúsít a Sarkadi Rendőrkapitányság, hogy az Aradi vértanúk emlékműről elloptak három bronzkardot. Az elkövetők megbánták tettüket.
Nagymamáját látogatta meg Sarkadon egy tizenhét éves soproni fiú. Barátaival szórakozni indultak, az éjszakai mulatozás közben az Aradi vértanúk emlékműhöz mentek, amelyről letörtek három kardot. Az egyik „bronzfegyverrel" még vívni is szerettek volna, ám ezek olyan nehéznek (több mint tizenöt kilogramm súlyúak) bizonyultak, hogy nem bírták el. Végül egy csatornába bedobták a kardokat.
Az eltűnt „szoborkellékek" egyikét később az önkéntes tűzoltók segítségével találták meg a sarkadi rendőrök, a másik kettőt a fiatalok már önként adták át a nyomozóknak. Az emlékműben mintegy 750 ezer forint kár keletkezett.

– A nyomozás ismeretlen tettes ellen, lopás bűntettének gyanúja miatt indult. Feltételezhető volt, hogy a bronz emlékmű darabjai színesfém-kereskedőhöz kerültek – mondta el a Kisalföld megkeresésére Major László rendőr őrnagy, a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A gyanúsított négy fiatal elfogásuk után elismerte és megbánta tettét. Az eljárás ellenük most rongálás bűntette miatt folytatódik.

Olvasóink írták

 • 16. SAmu 2008. július 27. 07:07
  „Köszi Jocó1.
  Már panaszt tettem az online@kisalfold.hu címen is, hogy más visszaél a nevemmel. ( Ahogyan azt a felhasználói szabályzat 1.4. pontja is megköveteli!)
  Így bárki más nevében is írhat? Minek kell az e-mailcímet megadnunk???”
 • 15. /joco1 2008. július 27. 06:52
  „Kiprobáltam :a moderátor vagy a gép csak "Mail "cimet és azt ellenörzi, hogy a"felhasználoi szabályzatot" elfogadom.Mást nem.De tényleg elnézést kérek, hogy Önt "sértegettem" egy ál faszi helyett.”
 • 14. álSAmu -kettö 2008. július 27. 06:48
  „bocsi SAmu(13) akkor KAF a 11-es ál samunak.”
 • 13. SAmu 2008. július 26. 23:15
  „Jocó1-nek: A11. sz. hozzászólást más Személy írta az én jelszavammal, tehát ál SAmu! Nem vállalok felelősséget más személy beírásáért, de nem értem, hogy az ilyen , hogy lehetséges. Az én stílusom nem volt , nem lesz soha ilyen trágár! Amennyiben a moderátor és a rendszer a csalókat képtelen kiszürni, befejezem a beírásokat.”
 • 12. /joco1 2008. július 26. 06:13
  „Samu.Tudja a 11-es reagálása is magát minösiti.Nem érti mi? Na de :KAF.Tudom ezt sem érti(megjegyzés: ilyen "épületes" reagálás mint a magáé azt hittem, hogy "kapuvári" kollégájának távozása után megszünik, de hát tévedtem, van még azért mocskolodo )”
 • 11. SAmu 2008. július 26. 05:09
  „<moderálva>”
 • 10. /joco1 2008. július 24. 09:48
  „Samu és most mit akartál"bizonyitani"?Nem érted? bárki(börszintöl függetlenül) követ el büncselekményt az elitélendö.Ja és itt pont nem voltak "szinesfémkereskedök"Tudod ha lehet a cikkben leirtakhoz reagálj.sz.jobbos milyen jol ismeri a cigánybünözést, tán maga is érintett?(természetessen mint bünözö)”
 • 9. SAmu 2008. július 23. 19:57
  „Jocó1-nek+ a többi kétkedőnek idemásolom a mai Metro 2. oldalának címét: "Kétezer to fém szabálytalanul. Háromból egy színesfém-átvevőnél volt gond az engedélyekkel".
  Szerintem lehet az is, hogy az Echo Tv-ben bemutatott "fehérbűnözők" voltak a tettesek...
  Amúgy sok "elkényeztetett gyereket" ismerek, akik nem lopnak szobrokat ill. szoborrészeket.”
 • 8. Szélsőjobbos 2008. július 23. 17:52
  „Az a különbség,hogy a rendes szülők gyereke megbánja tettét,ha elbeszélgetnek vele talán soha nem csinál többet ilyent!A cigánybűnözők viszont folytatják kártékony életüket!”
 • 7. /joco1 2008. július 23. 14:36
  „o.Viktor:Minden bünözöi magatartás(börszintöl függetlenül) elitélendö, de vannak olyanok akik csak akkor érzik jol magukat, ha a egy kisebbségbe bele tudnak rugni.Ráadásul ocsmány szavak kiséretében.Igaz amiota megjelent a"keret" alatti szöveg(elutasitjuk) azota több szélsöséges verbális tojásdobáló "átpártolt" más honlapokra, hol még "engedélyezett" mocskolodódásaik.pld.K...-vári”
 • 6. o.viktor 2008. július 23. 12:04
  „azért érdekes hogy ezeket a gyerekekt még a végén sajnálni kell, hát nem, ők is bűnözők, mert rongáltak

  őket a tisztelt kommentelő közösség miért nem gyalázza, ahogy a cigányokat teszik rendszeresen? pedig ez a néhány fiatal is bunkó köcsög, ha ilyet tesz”
 • 5. tz 2008. július 23. 10:18
  „Igen, itt szó sincs réti négerekről, hanem elkényeztett gyerekekről, akik jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak, és bizony nem ez az első eset.”
 • 4. tz 2008. július 23. 10:18
  „Igen, itt szó sincs réti négerekről, hanem elkényeztett gyerekekről, akik jó dolgukban nem tudják, hogy mit csináljanak, és bizony nem ez az első eset.”
 • 3. /joco1 2008. július 23. 09:13
  „Itt nincs "szinesfémkereskedök" sem "skandinávcsereturisták" itt csak egypár -valoszinüleg- elkényesztetett ficsur van/volt .Remélem büntetésük- a hasonlo korosztályuaknál- visszatartó erejü lesz.”
 • 2. SAmu 2008. július 23. 09:06
  „Megint azok a fránya színesfémkereskedők... Ők jóhiszeműen átvesznek Szerb A. domborművet, bronz díszkardot, szobrokat, mert biztosak abban, hogy törvényes tulajdonosaiktól veszik meg...
  A kardot letörőket pedig kardlapozni kéne.
  Biztos skandináv csereturisták voltak....”
 • 1. csabazs 2008. július 23. 06:53
  „..."az elkövetők megbánták tettüket..."
  Röhej! Nem kell ahhoz ügyvéd, hogy ha már rájukbizonyították elismerjék és "megbánják", kevesebb így a büntetés!
  Precedens értékű ítélet kellene, nem csak olyan, hogy rongálás miatt indul eljárás ellenük!
  A kárt ki fizeti meg?
  Ők vagy a szüleik, s ha nem tudják, marad az adófizetők pénzéből...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondos tervezést ígér az erdei klinika tulajdonosa

Sopron - A Hátsókapu utcai tömb beruházását feladta, a mucki őrs területén felépítendő egészségügyi… Tovább olvasom