Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Karácsonykor nem volt fogászati ügyelet

Sopron - A karácsonyi ünnepek alatt Sopronban nem volt fogászati sürgősségi ellátás. A betegek választhattak, vagy magánorvoshoz fordulnak, vagy Győrbe utaznak a kezelésért.

A teljes karácsonyi időszakban nem volt elérhető Sopronban a sürgősségi fogászati ügyelet. Így a fájós foggal hiába mentek a kórházba, és keresték az ügyeletes orvost, a betegeknek csalódniuk kellett. Nem találtak szakembert. Magyarországon Sopronban található a legtöbb magán fogorvosi rendelő, így különösen érdekes, hogy éppen itt hiányos a sürgősségi ellátás. A betegek választhattak, vagy a más városokban lévő ügyeletet keresik fel, vagy az ünnep alatt magánorvostól kérnek segítséget. A többség Mosonmagyaróvárra vagy Győrbe utazott gyökérkezelésért, foghúzásért.

– A karácsonyi fogorvosi ügyeletben a hirtelen keletkezett szervezési gondok miatt valóban nem volt ügyeletes orvos – ismerte el a hiányosságot dr. Horváth Zoltán, az egészségügyi alapellátás igazgatója. – A beosztott orvos lemondta az ügyeletet, pótlását azonban nem sikerült időben megoldanunk. Ráadásul az illető szakember a változásról a feletteseit is késve értesítette. Az eset tanulságait levontuk, és megtettük a szükséges intézkedéseket.

Dr. Horváth Zoltán hozzátette, a karácsonyi esetet leszámítva a fogorvosi ellátás továbbra is rendelkezésre áll, hétvégéken és ünnepnapokon 9–15 óra között a kórház felnőttügyeletén lévő épületben.

Olvasóink írták

  • 2. lohengreen 2008. január 07. 22:39
    „Az összeset elzavarnám a p....ba,miután kivertem belőlük a pénzt amit az állam rájuk költött az adómból.
    Amúgy ez egy éve már Óváron dettó megtörtént.Amúgy jelenleg 200 körüli zsebmetszőnek van rendelője a Lajta-parti városban.Kisiskolás gyerekkel az anyja egész ünnepeket végigszaladgálta,és nem volt egy sem aki megszánta volna őket,és ellátta volna a kicsit.”
  • 1. barbara 2007. december 29. 17:49
    „Elég szomoru,hogy ekora városba nincs karácsonykor fogászati ügyelet. NO COMENT”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belföldi vendégekre számítanak inkább

Sopron - Elsősorban belföldi vendégekre számítanak a Nyugat-Dunántúlon szilveszterkor. Sopronban… Tovább olvasom