Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Karácsonyi irodalmi pályázatot indít a Soroptimist

Sopron - A Soroptimist Club Sopron ismét meghirdeti karácsonyi irodalmi pályázatát a soproni és a környéken élő általános iskolai alsó és felső tagozatos, valamint középiskolai diákok számára.
Földünk jövője címmel hagyományos karácsonyi irodalmi pályázatot indít a soproni Soroptimist Club, melyen az általános iskolák alsó és felső tagozatosai, valamint a középiskolások indulhatnak verssel, mesével, esszével vagy novellával.

– Néhány évvel ezelőtt indítottuk el pályázatunkat, és eddig minden évben nagy sikere volt – mondta el érdeklődésünkre Langer Ágnes, a soproni Soroptimist elnöke. – Célunk, hogy az irodalmat ilyen módon szerettessük meg a gyerekekkel. Minden alkalommal bevonjuk az akcióba a soproni és környéki iskolák pedagógusait, akik ösztönzik a tanulókat a pályázatok benyújtására, így alkalmanként körülbelül száz alkotás érkezik.

A környezetvédelmet népszerűsítő írások beérkezési határideje november 16., péntek. A pályázatokat név nélkül, jeligésen kell eljuttatni Langer Ágneshez Sopronban a Balfi utca 11. alá. Nevet feltüntetni nem szabad, de minden pályázathoz mellékelni kell egy jeligés borítékot is, amelyben el kell helyezni egy lapot a pályázó jeligéjével, nevével, címével, telefonszámával, az iskola és az iskolai osztály megjelölésével. A pályázatok elején, a jelige mellett fel kell tüntetni, hogy a pályázó hányadik osztályos. Az általános iskolai korúaknál ez 1–8., középiskolás korúaknál 9–12. között lehet. A jeligének a pályázat minden oldalán szerepelnie kell. Az érvényes és határidőre beérkezett pályázatok értékelése három korosztályban történik majd: általános iskolai alsó és felső tagozat, illetve középiskolai korcsoportban. Az első díj 10–10 ezer, a második 7–7 ezer, a harmadik díj mindhárom kategóriában 5–5 ezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni hegymászó a hó fogságában

Stájerország - Az osztrák hegyi mentők szerint kevés az esély arra, hogy életben találhatják azt a … Tovább olvasom