Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Karácsonyi csomag Sopronból a katonáknak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjánál és a Szent György-plébánián gondoltak a külhonban szolgálatot teljesítő magyar fegyveres erőkre is: 152 karácsonyi csomagot állítottak össze a számukra.


Kálmán Imre plébános, az akció egyik szervezőjelmondta: advent előtt Kálinger Roland százados, tábori lelkész meghívására a szarajevói táborban járt. Gulyás Géza alezredes, a magyar kontingens parancsnoka kérte meg, hogy próbálják meghittebbé tenni a külföldi misszióban szolgáló katonák karácsonyát.

A máltaiak soproni csoportja – Tamás Józsefné vezetésével – és a Szent György-plébánia összefogása révén 152 csomagot készítettek, amelybe egy-egy tábla csokoládé, továbbá házilag készített mézeskalács és sütemények kerültek.

Balról jobbra Kálinger Roland (Rozsé atya), Kálmán Imre plébános és a máltaiak képviselője, Varga Pálné. Fotó: Pócza Gábor.
Balról jobbra Kálinger Roland (Rozsé atya), Kálmán Imre plébános és a máltaiak képviselője, Varga Pálné. Fotó: Pócza Gábor.


Ezen felül két karton banán és harminc liter Soproni Kékfrankos is jutott a Szarajevóban szolgáló magyar katonáknak. A máltaiak adományát a soproni Szent György-plébánián adták át az EUFOR 7 kontingens küldöttsége részére. A katonák nevében Kálinger Roland százados, tábori lelkész mondott köszönetet a Máltai Szeretetszolgálat képviselőinek és az adakozó soproni polgároknak.

Olvasóink írták

  • 2. pistika 2010. december 22. 08:42
    „Ölég sportos a harcos atya...”
  • 1. valakivalaki 2010. december 21. 20:51
    „Remek tett!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szmog Sopronban - Ne használjuk az autókat

Sopronban és térségében levegőben szálló por meghaladta a tájékoztatási értéket. Ezért ne használják… Tovább olvasom