Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kapuvár lovasa és Boszorka nyerte a Széchenyi Vágtát - képriport

A Nemzeti Vágta térségi előfutamát rendezték szombaton a soproni Brandmajorban. Az első helyet a Kapuvárt képviselő Gazdag Daniella szerezte meg, Boszorka nevű lovával.

A nagy meleg ellenére sokan kísérték figyelemmel a Széchenyi Vágta futamait, amit idén Nagycenk helyett a Brandmajor Lovasudvarban rendeztek.

A megmérettetésen tizen indultak, a döntőbe jutás már a három előfutamon eldőlt, a középdöntőt nem tartották meg.


Fotók: Magasi Dávid

A harmadik előfutamot baleset árnyékolta be, az egyik ló meghúzódott, lovasával együtt elestek. Szerencsére nem történt komolyabb baj, az állatnak azonban két hét pihenést rendeltek el.

A döntő délután öt órakor kezdődött, Alsóörs, Csetény és Kapuvár képviselői szálltak nyeregbe. Az első két helyezett indulhat a budapesti Nemzeti Vágtán, amit szeptember 14-16-án rendeznek.

A három körös futam végén elsőként a Kapuvár színeiben versenyző Gazdag Daniella ért célba, Boszorka nevű lovával. Őt követte Csetény képviseletében Fodor Melinda, aki Mani nyergében ült. Harmadik helyen végzett Alsóörs, Vida Márió Karolina nevű lovával ért célba.

Az első helyezés 150.000 forint, a második 100.000 forint, a harmadik 50.000 forint díjjal járt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Vágtán Sopront Erőss Péter képviseli majd.

Olvasóink írták

 • 19. czanikg 2012. augusztus 30. 20:56
  „Nem... De ez a tény. Még az angol is elbújhat mellette”
 • 18. Csibbbe 2012. augusztus 29. 08:47
  „De azért nem vagy paranoid, ugye?”
 • 17. czanikg 2012. augusztus 28. 22:54
  „Milyen esélyegyenlőségről dumálsz ember??!! A verseny a lényeg, az TÉNY hogy az angol és az ahal bedarálná az összes "magyar" félvért.. Nem amatőr versenyről beszélünk itt. Abban igazad van hogy nem sztárzsokék és galopplovak helye. De ez akkor is felháborító! De egyszerű a képlet, azért van kitiltva ez a fajta, mert FÉLNEK tőle!”
 • 16. Csibbbe 2012. augusztus 28. 14:29
  „Igen, csak esélyegyenlőség miatt nem lenne értelme. Ez olyan, mintha tacskót versenyeztetnél az agárral. És a célja az AMATŐR lovak és lovasok versenye, nem a galoppról exportált sztárzsokék és galopplovak show-ja... Arra ott van a Kincsem Park.”
 • 15. czanikg 2012. augusztus 28. 13:54
  „Nem a mennyiség a lényeg. Minden fajtát megilletne a nevezés..”
 • 14. Csibbbe 2012. augusztus 28. 10:11
  „Nem mintha olyan sok akhal lenne a környéken...
  Évek óta azért picsog a lovastársadalom, hogy ne zsokék telivérekkel fussák a Vágtát, hanem a "mezei" lovak. Az elmúlt években a telivértöbbség miatt élvezhetetlen és igazságtalan volt a Vágta. Ezzel a döntéssel egyúttal vélhetően biztonságosabb is lesz.”
 • 13. czanikg 2012. augusztus 27. 21:48
  „Ez a vágta <moderálva>t se ért. Főleg ez az új verseny szabályzat, felháborító hogy ahalt nem lehet indítani! Kukába az egésszel! <moderálva> rendezvény...”
 • 12. levente0304 2012. augusztus 27. 14:23
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Magam is kilátogattam a futamra. Nagy élmény volt számomra a verseny, még az előttem leírt néhány hiányosság ellenére is. És amit még fontos megemlítenem, hogy utánna a bográcsfőző helyen volt alkalmam megkóstolni néhány ízt. Ugy vélem az egyik csapat sztrapacskás markapölköltje, és egy másik csapat vargányás pörköltje méltán érdemelte ki jó néhány velem együtt kóstoló elismerését. Köszönet a verseny szervezőinek a versenyt, a főző csapatoknak pedig a csodás ízeket!”
 • 11. Lárika 2012. augusztus 27. 13:55
  „Sajnos a legtöbb ember csak ahhoz szól hozzá, ami nem tetszik neki; most javítanám kicsit a "csendes többség" statisztikáját. Jóval több nézőt láttam a Brandmajorban, mint két éve Nagycenken. (Tavaly oda nem mentem el, mert alig lehetett valami látni az embermagas élősövénytől.) Ha nem lett volna jó a rendezvény, gondolom, hazamentek volna az emberek. A nagy meleg nem tett jót a közérzetnek, de erről nem a szervezők tehetnek.
  A természet védelmét fontosnak tartom; ezzel nem vitázom. A parkoló Nagycenken sem volt közelebb.
  A programok és a vendéglátás pedig szerintem több lóhosszal verte a cenkit.
  A lakóparkot valóban nem lett volna szabad oda építeni, de az ottléte nem ok arra, hogy tovább romboljuk a természetet. A természetvédelem nekünk jó, és a gyerekeinknek :-)”
 • 10. Socrates 2012. augusztus 27. 12:43
  „Kedves Grols!
  Egyetértek sok mindenben Önnel. De ezeket a kérdéseket részben a hatóságoknak kellene feltenni! A környéken nincs szinte erre alkalmas terület, ami ne lenne védett vagy legalább Natura2000 alatti terület.
  Az kérdés, hogy ez hogyan alakult így, mi az oka, mennyire indokolt és kinek jó ez?”
 • 9. Socrates 2012. augusztus 27. 12:43
  „Kedves Grols!
  Egyetértek sok mindenben Önnel. De ezeket a kérdéseket részben a hatóságoknak kellene feltenni! A környéken nincs szinte erre alkalmas terület, ami ne lenne védett vagy legalább Natura2000 alatti terület.
  Az kérdés, hogy ez hogyan alakult így, mi az oka, mennyire indokolt és kinek jó ez?”
 • 8. grols 2012. augusztus 26. 21:31
  „Nem tartozom az "egyeseknek semmi se jó" emberek közé , nem szoktam fórumokon írogatni főleg nem ok nélkül ekézni. De Socrates hozzászólása már egy kicsit túlzó hogy minden okés volt. De a gyerekek nem hazudnak az öt éves lányomat két éve alig bírtam hazarángatni cenkről, itt meg én könyörögtem hogy legalább még egy fagyira maradjunk. Ha meg ennyire környezetvédelmi terület miért is kellett idehozni? Mit keres ott egy lakópark? Nem értem hogy mit kell arrafelé ennyire védeni? Ha félni kell ötven parkoló autótól egy délután akkor oda nem kell ilyen eseményt rendezni.”
 • 7. Goldman 2012. augusztus 26. 18:30
  „CÍM:
  Boszorka és lovasa nyerte a .....
  A kapuvári XYZ nyerte Boszorka nevű lovával nyerte a .....
  XYZ nyerte Boszorka nevű lovával a ....
  Egyéb számos variáció a jelenlegi cím helyett.
  Első olvasásra nekem így jött le:
  A ló neve: Kapuvár
  A lovas neve nem érdekes
  A segítő vagy edző vagy kicsoda pedig Boszorka.”
 • 6. Socrates 2012. augusztus 26. 17:36
  „Kedves Titáti!
  Sajnos a Tercia sátron kívül az istállótól a pálya irányában nem engedélyeztek sátor felállítását! Mivel Natura2000 minősítésű a terület. Magyarországon szinte már nem lehet semmit normálisan megrendezni az előírások miatt! Itt is a West Balkan balhé után hozott, egyébként zárt épületekben alkalmazott előírásokat kellett követni. Még menekülési útvonal is volt, menekülési iránnyal. Vagy 50 hektár szabad terület volt. Minek oda menekülési irány? Kitáblázva? Aztán ki elől kell menekülni????? Aztán, ha éppen a menekülési irányból támadnak a tatárok, akkor mi van? Sajnos minderről a sok hülyeségről kevesen tudnak.
  Ez van!”
 • 5. titáti 2012. augusztus 26. 16:20
  „Kedves Socrates!
  Kb. 90 %-ban egyetértek veled egyet kivéve:

  8/ Ülőhelyek, árnyék volt a Tercia sátorban, a Hami Szövetkezet sátrában és a lovardában. Igényeihez egy fedett stadiont kellett volna építeni.

  Na ezzel az eggyel azért vitatkoznék. A Tercia sátor alá (két nagy napernyő) kb. 6 sörasztal volt állítva. A lovardában minden volt, csak hely nem. A Hami szövetkezet sátra volt az ahol benn állt a három gömbölyű asztal fehér abrosszal? Oda földi halandó be sem mert menni.
  Egy nagy rendezvénysátor tényleg nem ártott volna, mint volt pl. néhány éve kinn a Pikniken felállítva.”
 • 4. Socrates 2012. augusztus 26. 14:17
  „Grolsnak: 1/ A hatóságok nem engedtek közelebbi parkolást, 2/ Nem kevés pénzért a szervezőknek 30 km-es sebességkorlátozó táblákat kellet kihelyezni. Sajnos ezekre az autósok fütyültek. 3/A Campingtől és a parkolóhelytől kisvonattal lehetett a Brandmajorba utazni, ha jól tudom 50 Ft-ért. 4/ A pálya az összes előfutamon így van kialakítva. Bálákkal, műanyagszalagokkal. Gondolom nem szükséges libanoni cédrusból faragott korlátokat felállítani a ca. 500 m-es pályán? 5/ A pálya így is jó volt a lovasok szerint. Egyébként a tárcsázásra és boronálásra kész munkagépeket sajnos haza kellett küldeni, mert a környezetvédelmi hatóságok nem engedték meg ezeket a műveleteket elvégezni. 6/ A végleges és lemondások, betegség stb. miatt megváltozott programok kikerültek a falakra, táblákra. Sajnálatos módon a "nagyérdemű" leszedte őket és ezek eltűntek. 7/ Ezért a hangosbemondó folyamatosan bemondta a programokat. 8/ Ülőhelyek, árnyék volt a Tercia sátorban, a Hami Szövetkezet sátrában és a lovardában. Igényeihez egy fedett stadiont kellett volna építeni. 9/ Petry-nek igaza van. Egyeseknek semmi sem lehet jó!”
 • 3. petry 2012. augusztus 26. 11:05
  „Egyeseknek semmi sem lehet jó.”
 • 2. nemethgabor25 2012. augusztus 26. 10:27
  „Legszivessebben visszakértem volna a belépők árát.
  Kritikán aluli produkció, és szervezés és ezért méd pénzt kérni.
  Szégyelje magát a tulajdonos és a szervező”
 • 1. grols 2012. augusztus 26. 08:08
  „Amikor Cenken volt ott is voltak szervezési hiányosságok, de ez a tegnapi szerintem nagyon nem volt méltó hogy a Széchenyi nevet viselje. Parkoló 500 méterre, a főúton gyalogolsz a gyerekekkel közben türelmetlen autósok rongyolnak el melletted 100-zal. A pálya pedig egy műanyagszalaggal bekerített hepehupás füves rész, árnyék és ülőhely pedig egy darab sincs. A program meg hírbe sem volt a kiplakátoltal. Szóval összegezve gondoltam végre van valami Sopronban ha már a hosszú hétvégén semmi de erre kár volt időt pocsékolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: Csak döntetlen az újonc ellen - videó

Köszönhetően az elmúlt héten Baján elért 6-1-es sikernek is felfokozott várakozás előzte meg az első hazai bajnoki mérkőzést. Tovább olvasom