Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kaotikus állapotok a Győri úton

Sopron - Katasztrofális állapotok uralkodnak Sopronban a Győri úton. Az Agip-benzinkúttól szinte a körforgalomig alig lehet közlekedni. Sokszor hosszú percekig áll a sor, de nincs köszönet a haladásban sem, mert számos akadály – gödör, kiálló aknafedél – nehezíti a sofőrök dolgát.
A Győri úti nagy bevásárlóközpontok építését megszenvedik az autóvezetők is. A közművek fektetése, no és az útszélesítés miatt – az aszfaltot már jó ideje felmarták – hosszú sorok torlódnak fel mindkét irányban. Immár hetek óta tart ez a tortúra, és valószínű, eltart még egy darabig. Az természetes, hogy ki kell építeni a szükséges infrastruktúrát – a csapadék- és szennyvizet például át kell vezetni az út másik oldalára, keresztben átvágva az utat több helyen –, de úgy tűnik, nagy a szervezetlenség.

A Győri úton hosszú sorok torlódnak mindkét irányban. Immár hetek óta tart ez tortúra, és úgy tűnik, eltart még egy darabig. Fotó: M. D.

Az egyik magát megnevezni nem akaró dolgozó elmondta, a csapadékvíz-csatornába „véletlenül" a távhő vezetékét fektették, s ez is késést okoz a munkálatokban. Az egyébként sem könnyű helyzetet nehezíti, hogy az Ipar körútnál már nincsenek meg a közlekedési lámpák. Ezért ebben a kereszteződésben időnként kaotikus állapotok uralkodnak, mindenki úgy hajt, ki, ahogy tud, mert a kétirányú hosszú sor miatt szinte lehetetlen ráhajtani a főútra. Az emberek és a gépek mindkét oldalon tették a maguk dolgát, nyilván a munkának megfelelő ütemben.

Az út nem Soproné, hanem a Magyar Közút Kht. kezelésében van, így aztán a városnak nincs lehetősége, hogy meggyorsítsa a munkálatokat. Pedig ez lenne mindenki érdeke, ráadásul az idő sürget, hiszen a bevásárlóközpontok lassan nyitásra készek és a még hátralévő feladatokat az időjárás is hátráltathatja.

Olvasóink írták

 • 7. Egy átlag ember 2007. december 04. 22:20
  „Ha valaki mostonába jár arra...ez kegyetlen,életveszélyes!Gratulálok remélem az irányítok,főnökök,stb is itt döcögnek végig!!Mindenki számít csak a nép nem!KÖLTSÉK GYÓGYSZERRE AMIT TŐLÜNK ELLOPNAK!!”
 • 6. valaki 2007. november 19. 14:13
  „"Ha valaki építkezett már"

  Ha valaki építkezzet már,vagy esetleg ez a szakmája,az tudja,hogy ez a fejetlenség szinte hihetetlen.Teljes szervezetlenség uralkodik.Sokszor sétáltam le megnézni a munkálatokat,de inkább volt szánalmas,mint "europai".
  Szerintem lett volna lehetőség elkerülni a főutat.
  1. a postaüzemek elött,párhuzamossan a főuttal még mindig jobban elférnének az autók.Csak 2-3 méter járdaszigetet kellene megbontani.
  2.Hátul a ROLA elött és tovább a tüzép felé.
  Nekem hirtelen ezek jutottak eszembe,de gondolom vannak okosabb emberek is akiknek ez lenne a feladata,hogy gondolkozzanak”
 • 5. pittike 2007. november 19. 13:04
  „Aki soproni az tudja, ebben a városban csak akkor aszfaltoznak, ha esik a hó és fagy van. Majd elnézést és türelmet kérnek a soproniaktól, hiszen folyamatosan ezt teszik. Lassan többen vannak elnézéstkérök mint útépítők. Azt kell látnom, hogy városunkban csak béna kivitelezőket lehet foglakoztatni mert még nem sikerült szinte egyetlen beruházást időre befejezni, vagy
  befejeztetni.Vagy nem is a kivitelezők a bénák?”
 • 4. xy 2007. november 18. 18:15
  „Nekem már elegem van ebből a káoszból. Minden nap arra járok munkába, onnan haza. Elkerülő felé nem tudok menni, hiszen nem arra lakom, hanem ellenkező irányban. Autót mosatni teljesen felesleges, közlekedni normálisan képtelnség. Ha ezzel jár a sok üzletközpont építése, kösz, de inkább nrm kérek egyikből sem. Egyébként is minek egymás mellé több hasonló kaliberű üzlet?
  Ja, a munkásokról annyit, egy dolgozik, a többi meg lesi. Soha nem lesz rend. Látom, hogy a szirénátó mentő is csak áll, nem tud haldni. Kamionok sem férnek el egymás mellett. Iszonyatos!”
 • 3. egy vásárló 2007. november 18. 10:16
  „Milyen elkerülő út van, ha a bevásárlóközpontba megyünk? Nem ártana propagálni a lehetőségeket.”
 • 2. id. Kitzinger Ferenc 2007. november 18. 07:51
  „Engem igazából az érdekelne, hogy amikor ragyogó idő volt akkor miért nem dolgoztak kellő tempóban? Mert nem dolgoztak ezt csak a vak nem látta! Továbbá mi az, hogy a városnak nincs lehetősége meggyorsítani a munkálatokat? Hol vannak akkor a törvényeket hozó képviselő urak? Arra már gondolni sem merek, esetleg valakiknek az az érdeke ez így legyen mondjuk azért, hogy a már megnyílt Family Centerbe minél kevesebben akarjanak eljutni... Szóval erre nem gondolok!
  id. Kitzinger Ferenc Family Center Intersport”
 • 1. Defoe 2007. november 17. 09:16
  „Aki építkezett már, az tudja, hogy az ilyen munkálatok ezzel járnak.
  Talán, Mi helybéliek tudnánk a legjobban segíteni azoknak az embereknek,akik hóban, fagyban ott munkálkodnak. Az idegeneket még megértem, de azt a 7o%-ot már nem, melyek nem használják az elkerülö utat.
  Sajnos Mi ilyenek vagyunk. Ha valakin segíteni kell, inkább bele rugunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisított ruhákat találtak három üzletben?

Sopron - Összehangolt akciót tartottak a győri fővámhivatal munkatársai az egyik soproni… Tovább olvasom