Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Káoszra felkészülni: elkezdődött a Győri út átépítése

A város bevezető útján, a Lidl áruház megnyitása előtt egy hidat kell építeni, valamint kialakítják a lámpás kereszteződést.
A munkagépek már javában dolgoznak a Győri úton. A kétszer két sávos úton az autómosóig a várostól kifelé a szélső sávot lezárták. Ennek oka, hogy a Lidl áruház megnyitása előtt meg kell építeni a hidat, valamint kialakítani a lámpás kereszteződést. Előtte azonban a közműveket is áthelyezik.

Fontos, Sopronból ki- és befele itt csak jobbra lehet majd lefordulni, balra nem. Ez pedig rendkívül nehéz helyzetbe hozza az ott lévő vállalkozásokat, hiszen csak egy irányból lehet majd megközelíteni ezeket.

Május közepéig jelentős forgalmi dugókra kell számítani.
Május közepéig jelentős forgalmi dugókra kell számítani. Fotó: Magasi


Készüljünk fel tehát a káoszra! A városba az Elkerülő úton, a Balfi utcán át bejöhetünk, ám a Híd utcai körforgalom áteresztőképessége nem biztos, hogy elbírja majd ezt a plusz forgalmat. Nincs más dolgunk tehát, mint türelmesen várakozni az autóban, a buszon, és megvárni, amíg elkészül a Győri út újabb lámpás kereszteződése. Ez pedig már a harmadik lesz a város egyik forgalmas útszakaszán.

A kisalfold.hu úgy értesült, hogy a munkálatok leghamarabb május közepén érhetnek véget.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. FREDDY/S 2010. március 21. 03:51
  „A rossz megoldásokhoz nem ész, hanem pénz kell, ezt már bemutatták a Kőszegi - Csengery kereszteződésnél is, a Balfi út - tehermentesítőnél is, melyet előbb vagy utóbb normálissá kell alakítani. De sikerült a városban már több helyen a kereszteződéseket elszúrni, ezért ez már nem lesz újdonság. Ebbe már gyakorlatuk van, nemde...”
 • 38. Sophia 2010. március 20. 22:10
  „Körforgalom!Egyszerűsödne a közlekedés és nem kellene annyi pénzt költeni hídra és lámpákra.
  Borzalmas az Aldinál is,hogy csak jobbra lehet kanyarodni.
  Nincs egy normális tervezője a városnak aki ezeket a problémákat megoldaná logikusan?”
 • 37. 621-es 2010. március 20. 21:43
  „Én csak azt nem értem,hogy mi a túúróért kell oda az a híd:o? Pár méterre tőle ott az Ipar körúti híd és a patak belső felén a "szervíz" út, amin nyugodtan be lehetett volna menni a Lidlihez vagy, akik a városból jönnek kifelé, azok a vasút utáni úton is bemehettek volna... a mosónál pedig ki. szerintem...!!! Tegyük fel,hogy épül 1 másik áruház a Lidl mellé, akkor az az áruház is rak 1 saját hidat a Lidlis híd mellé 25 méterre...:O???”
 • 36. Kuvasz 2010. március 20. 18:11
  „Muskátli 29.

  Nem a Híd utcai a leghülyébb. Nézd meg a Kossuth Lajos utcában a Vörösmarty sarkán! akkor fogsz elámulni.”
 • 35. Oscar 2010. március 20. 12:50
  „Hogy rosszak a tervek? Nem tudom de addig amig a polgármesteri hivatal vezető egyénisége azt ki merte jelenteni hogy a Kőszegi és Csengeri úti körforgalom párhuzamos közlekedésre alkalmas addig ne csodálkozzunk semmin sem.
  Szerintem a győri úton meg kell tiltani a balra kanyarodást,(csak is szalagkorláttal).Ettől fogva nem képeznek forgalmi torlódást.Lásd: Mosó,Benzinkút,aztán hamarosan a Lidl .Ahogy az Aldinál megoldották a kifelé haladóknak úgy itt is megoldható lenne a befelé haladóknál .”
 • 34. muskátli 2010. március 19. 20:20
  „@Csetneky

  Az is rossz, igazad van. Egy szinten vannak, biztos ugyanaz a nagyfejü tervezte. Az elsöért jól megfizették, ezért tervezett mégegyet. Okos lehet nagyon???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! NEM? Hülye lenne, ha az ilyen lehetöséget nem használná ki.”
 • 33. Innen 2010. március 19. 20:02
  „Afffene, persze Hóvirág, kihagytam egy NEM-et... Bocs, de látom megfejtetted! :-)”
 • 32. Csetneky 2010. március 19. 19:38
  „muskátli

  Az újság káoszt ígért, én arra mentem és nem volt. Nem mintha hiányzott volna, de nem volt. Ha majd lesz, kikerülöm. Aki néhány perc várakozás miatt szomorkodik, menjen el egy hónapra közlekedni Budapestre. Utána a legnagyobb soproni dugót is felüdülésnek fogja érezni.
  Egyébként szerintem a Híd utcai körforgalom ebben a városban csak a második. Az első a Kossuth utcai.”
 • 31. RábaViktor 2010. március 19. 19:02
  „Szintén a kisvállalkozókat támogatnám. Csak a multiknak kedvez minden. Jobban át kéne gondolni, mielőtt bármihez kezdenének.”
 • 30. agendorfer 2010. március 19. 17:14
  „Idézet a cikkből:
  "Fontos, Sopronból ki- és befele itt csak jobbra lehet majd lefordulni, balra nem. Ez pedig rendkívül nehéz helyzetbe hozza az ott lévő vállalkozásokat, hiszen csak egy irányból lehet majd megközelíteni ezeket."
  Ez egy nagy probléma lesz a közel száz kisvállalkozásnak, akik rendesen fizetik a városnak a nem kevés adókat. Helyette egy multit támogatnak, amely adókedvezményt kap, éhbérért és kizsákmányolja az alkalmazottait. Nem baj majd csődbe megy egy-két vállalkozás, de ez már úgysem érdekel senkit....
  Lidl bojkott!!
  egy soproni kisvállalkozó”
 • 29. muskátli 2010. március 19. 12:24
  „Csetneky!

  Még csak most állnak neki, akkor még nincs káosz mert még csak a lapátra támaszkodnak a munkások. Majd ha nekiállnak dolgozni, akkor lesz ott torlódás ne izgulj. Majd akkor jelentkezzél újra.

  Körforgalom, nagyon jó dolog, de sok hülye még máig sem tanulta meg hogy kifelé indexelni kéne. A Híd utcai körforgalom tervezöjét meg fel kéne......! Legalább tettek volna valamit a közepére, hogy jobban feltünjön. Ez a leghülyébb körforgalom amit valaha is láttam.

  Amúgy fél órája (most hivott ismerös, miközben itt irtam) a belsö körforgalomig állt a sor a városból kimenet az útleszükités miatt. Jön a tavasz, a városiak kijárnak majd az Obiba, Baumaxba, akkor lesz még csak ott torlódás.”
 • 28. hóvirág12 2010. március 19. 12:06
  „26. Innen!

  Nem értem a kérdésed!
  Arra gondolsz esetleg, hogy "miért NEM fedik le"?

  A "lefedés" is "híd" a szó tágabb értelmében ---- ld. Ikvahíd utca. A konkrét technikai megvalósítás módjáról meg - remélhetőleg - valami hozzáértő mérnök(team) döntött.

  Amúgy meg, hogy a Kisalföld épp mit ír, az eléggé esetleges. Szóval lehet az a "híd" akármilyen technológiával készült is....”
 • 27. Csetneky 2010. március 19. 11:19
  „Én tegnap voltam a Győri úton autóval, de semmilyen káoszt nem tapasztaltam. Pedig nem hajnali 3-kor mentem arra.”
 • 26. Innen 2010. március 19. 10:08
  „Hóvirág: miért fedik le azt a részt? Nem egyszerűbb, és olcsóbb, gyorsabb megoldás? Csak kérdezem, nem vagyok mérnökember...”
 • 25. habanyag 2010. március 19. 07:59
  „Kb. 6 sávon lehet bejönni Sopronba az Obi magasságáig,aztán 400 méterre a hídnál 2 sávra szűkül
  ,ez így alakult . Múltkor csodálkozva olvastam valahol,hogy az m85-ös 2x1 sávra szűkül Sopron keleti lehajtónál. Ha ilyen ütemben fejlődik Sopron,inkább nagyvárosi forgalmat kellene tervezni nem kisvárosit.
  A másik érdekes dolog,hogy az Aldit csak jobbra lehet elhagyni!!??!!??? Nembaj majd aLidl parkolóban megfordulok :DDDDDDDD”
 • 24. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 19. 01:56
  „#12,16,21:Magyarországra addig nem való más csak a lámpás megoldás, amíg meg nem tanulják a "kedves" ótosok az indexelési fegyelmet. MIndig is úgy vettem észre, hogy az indexkar a luxusfelszereltségi kategóriába tartozik és ez az érzésem az autó értékének arányának a növekedésével négyzetesen növekszik.....mert bizony derogál indexelni....”
 • 23. molyhos_tölgy 2010. március 18. 23:12
  „"munkálatok leghamarabb május közepén érhetnek véget"
  talán jövő május közepén, ha szerencsénk van!!”
 • 22. amilo194 2010. március 18. 21:54
  „Majd én meg nézem ahogy a Híd utca körforgalomba helyszínelnek a rendőrök ott mindig baleset van most mennyi lesz megnövekedett forgalom miatt .Sopron= Jó megoldások városa.”
 • 21. csabi710 2010. március 18. 21:35
  „És az a pláne, hogy hajnali 4 órától működnek!
  10 napból 9-szer a pirosnál megvárom, hogy senki nem jön, majd a zöldnél tovább megyek!”
 • 20. tintin 2010. március 18. 21:15
  „Remek. Késni fogunk minden nap, kevesebb idő lesz beérni az iskolába. Remélem ezt igazolják is majd.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a vasútépítés

Áprilistól a személyforgalmat is érintő vágányzárral együtt járó munkákkal folytatódik a… Tovább olvasom