Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Káosz uralkodott az utakon

Az elmúlt hetekben, hónapokban már „megszokhattuk”, hogy Sopron különböző utcáit feltúrják, majd átépítik.
Ezzel alapvetően nincs is semmiféle probléma, hiszen egy olyan nagyszabású szennyvízcsatorna-rekonstrukció, mint amilyennek tanúi lehetünk, még akkor is felborítja a rendet, ha jól szervezetten végzik a munkát. Ez utóbbi persze közel sincs így, de eddig „megúsztuk" valahogy, eltekintve a kisebb-nagyobb forgalmi akadályoktól. Ami azonban tegnap volt a városban, az minden képzeletet felülmúlt és csak a csodának volt köszönhető, hogy nem történt baleset.

A Csengery utcában a munkagépek már mindkét oldalon eltorlaszolták az utat, 20-30 percbe telt, míg az autósok végigaraszoltak azon a néhány száz méteren. Közben persze minden környező utca bedugult.
A csúcs azonban a Deák téren volt. A múzeum felőli oldala az Erzsébet utca felé egyirányú, míg a másik oldalon az Erzsébet utcából lehet behajtani. Tegnap azonban az Erzsébet utcai munkálatok miatt a Pázmány Péter utcánál lezárták a Deák teret, így a gyanútlan autósok kénytelenek voltak visszafordulni és szemben haladni az egyetlen keskeny kis sávon azokkal, akik még nem tudták, hogy az utca „kétirányú" lett...

Volt is anyázás, dudálás, mutogatás, ugyanis egyetlen kiegészítő tábla sem jelezte, hogy zsákutca lett a tér ezen oldala. Persze úgy, hogy továbbra is parkoltak mindkét oldalán. Egész nap senkinek sem volt ideje kitenni egy táblát, egyetlenegy embert nem tudtak odaállítani, aki legalább figyelmeztette volna a gyanútlan autósokat.

Úgy hiszem, ez már nemcsak a forgalomszervezés bosszantó csődje, hanem olyan felelőtlen mulasztás volt, amiért nyilván nem marad(hat) el a felelősségre vonás. Vagy mégis?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Privatizálják a nádgazdaságot

Tovább olvasom