Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Káosz a Balfi úti körforgalomban

Sopron - Káosz – leginkább így jellemezhetnénk a Híd utca–Balfi út kereszteződésénél a körforgalom környékét. A csomópontban pillanatnyilag nem a körforgalom, hanem a jobbkéz-szabály érvényesül.
A Híd utca–Balfi úti körforgalom – főleg a reggeli és délutáni forgalomban – a csatornaépítési munkálatok miatt bedugul, és hosszas várakozásra kényszeríti az autósokat. A helyzetet tovább tetézte hétfőn egy sajnálatos malőr. A kivitelezők véletlenül átvágtak egy föld alatt futó gerincvezetéket, melyből a közeli szociális otthon tornyáig csapott fel a víz.

A csomópontban most nem a körforgalom, hanem a jobbkéz-szabály érvényesül.
A csomópontban most nem a körforgalom, hanem a jobbkéz-szabály érvényesül.

A kisalfold.hu vonatkozó cikkének fórumán sok hozzászóló kifogásolta, ilyen esetben bizonyára az adófizetők forintjaiból fedezik az elfolyt víz költségét. Mint megtudtuk, az okozott kár minden esetben a kivitelezőt terheli. – Társaságunkat csak olyan mértékben érinti a dolog, hogy a vízmű munkatársai hárítják el a hibát – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Hegedüs László, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója. Tőle azt is megtudtuk, az utóbbi években készült közműtérképek már pontosak, a régebben, gyakran száz éve feltárt területek közműtérképén azonban gyakran vannak tévedések. Ezekben az esetekben valószínűleg a közműkiviteli tervek nem fedik a tényleges megvalósulást. A vezérigazgató hozzátette, a közműépítők a városi érdekű munkákhoz a nevezett térképet ingyen kapják meg.

– Előfordul, hogy nem ott futnak a vezetékek, ahol a térkép szerint lenniük kellene, de gyakran okoz közműátvágást például egy munkagödör beomlása – tudtuk meg egy kivitelezőtől. – Az okozott kár, mely a hibázót terheli, az 50-től akár a több százezer forintig terjedhet. A cső átmérőjéből, a benne lévő nyomás mértékéből és a szivárgás idejéből kiszámítják, hogy mennyi köbméter víz vagy gáz távozott. Ennek árát és a javítási költséget a vállalkozóval téríttetik meg.

A városházán megtudtuk, a hiba elhárítása megtörtént, a felbontott területet visszatöltötték. Amint használhatóvá válik az aszfalt, visszaadják az utat a forgalomnak.

Olvasóink írták

 • 4. Dresi 2008. szeptember 05. 22:43
  „Kiváncsi vagyok a következö gejzir kitörés mikor várható :))))

  NO COMMENT !!”
 • 3. nem mondom meg 2008. szeptember 04. 14:01
  „A változatosság kedvéért ma reggelre lekerült a nylon a körforgalom tábláról (hacsak nem a szél vitte el). Ha valaki ott megpróbálna jobbkéz-szabály alapján közlekedni, akkor egész nap lehetne baleseti bejelentőt töltögetni. A káoszt egyébként az a nem túl bizalomkeltő kinézetű úriember okozza, aki egy piros tárcsával hadonászik az autók között. Balra nagy ívben lehet kanyarodni (mindenkit akadályozva), de jobbra kis ívben már nem... Ez így egy okos, logikus, átgondolt megoldás. Esetleg ha a városban autókázó sok rendőr közül (ma 5 percen belül 3 rendőrautó a Kőszegi úton a kenyérgyártól a rendőrlámpáig) valamelyik közeg venné a fáradságot és oda menne forgalmat irányítani, talán jobb lenne a helyzet. Úgysem tudnak mit kezdeni a sok határőrből lett rendőrrel.”
 • 2. /joco1 2008. szeptember 04. 06:00
  „creat:megint "telibe" találtál. a káosz okozoi mi közlekedök vagyunk.aki "türelmetlen" ilyenkor menjen másfelé.Sajnos az egész közlekedési morálunkat a "türelmetlenség, udvariatlanság és az agresszivitás" jellemzi.”
 • 1. creat 2008. szeptember 04. 04:58
  „Való igaz, hogy egy útbontással is járó építési munka forgalmi nehézségeket okoz, de ez nem jelent okvetlen káoszt!
  Én úgy érzem, a káoszt a közlekedők maguk okozzák a türelmetlenségükkel, kevésbé udvarias, néha agresszív magatartásukkal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az eb oltás

Tovább olvasom