Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kánikulakommandó koncerteken, strandokon

Sopron - Csaknem két hónapon át tart majd az akció: a több hatóság szakembereiből álló kommandó hol összehangolt közös portyára indul, hol önállóan végez élelmiszer-biztonsági és fogyasztóvédelmi vizsgálatokat – a vásárlók védelmében.
Az ellenőrzés elsődleges célja, hogy a fogyasztók asztalára jó minőségű, biztonságos élelmiszerek kerüljenek a vakációban is. Az egyik legfontosabb szempont a vizsgálatoknál a nyomon követhetőség, és a megfelelő fogyasztói tájékoztatás megléte.

– Idén februárban történt meg a hatósági feladatok kereteinek rögzítése és az együttműködési megállapodás aláírása. Több szervezet – APEH, rendőrség, vám- és pénzügyőrség, Munkavédelmi és Munkabiztonsági Felügyelőség, Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, állat-egészségügyi igazgatóság és az ÁNTSZ – képviselői látták el kézjegyükkel a dokumentumot. Hasonló megállapodás készült a régióra vonatkoztatva is, hiszen a kiszélesített együttműködés nagyobb hatékonysággal és eredménnyel járhat. A hatóságok fokozott figyelmére számíthatnak azok a helyek, ahol nyáron sok embert fordul meg – tudta meg a Kisalföld dr. Amberger Erzsébet kistérségi tiszti főorvostól.

A nyári élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi ellenőrzés, az úgynevezett kánikulakommandó június 30-án indul és augusztus 25-ig tart.

Elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátó-ipari egységeket, a taxikat, a sokak által látogatott vásárokat, piacokat, a népszerű alkalmi rendezvényeket, a nagy tömegeket vonzó fesztiválokat ellenőrzik.

– Azt várjuk a közös fellépéstől, hogy javul majd az érintettek jogkövető magatartása, továbbá, hogy elkerülhetők legyenek a párhuzamos hatósági ellenőrzések, és hogy a komplex vizsgálatokkal a fogyasztók elvárásainak még inkább megfelelő hatósági munka valósuljon meg – mondta a tiszti főorvos.

Az akció lényege nem elsődlegesen a büntetés, hanem a fogyasztók védelme. Az összehangolt munka kifejezetten előnyös, hiszen az önálló akciók után is megosztják egymással a szakemberek a tapasztalataikat. Az együttműködési megállapodásban arról is rendelkeztek, hogy az érintettek – a lakosság, a gazdasági élet szereplői – folyamatos komplex tájékoztatást kapnak az akcióról. A részletes menetrend még nem ismert, de biztos, hogy a soproni és a környékbeli rendezvényeken is számtani lehet az ellenőrök felbukkanására augusztus végéig.

Olvasóink írták

 • 3. Paszuly 2008. június 28. 18:56
  „A mai világban nem csak a termékekkel vannak gondok, az eladók úgy beszélnek a vevőkkel, mintha ők szarták volna a spanyolviaszt, véleményem szerint ez ellen kéne tenni, ugyanis minden libát felvesznek az ilyen helyekre, aztán ha kinn van a fél mellük,akkor már azt hiszik h úgy bánhatnaka vevőkkel mint egy darab ronggyal. Ezen is változtatni kéne!!!”
 • 2. pan.cser 2008. június 27. 00:54
  „Minden akció lényege a pénzbehajtás! Miért hiszi a magyar ember, hogy hatósággal lehet megoldani a normális szolgáltatást? Ilyen nézőpont csak egy verseny nélküli társadalomban létezhet. Most állítólag van verseny. Ma belefújnak a bablevesbe, nincs egérsz,r, csak holnap lesz benne ha olyan az illető büfés, Soha nem szimpatizáltam az ilyen jellegű ellenőrzéssel, vigyázzon magára mindenki! Megválogatom hol eszem, tisztaság, rend van-e. Engem az sem zavar, ha a hús meg a tej egy hűtőben van, mert nem ezen múlik, már csak azért is mert otthon sincs másként!”
 • 1. pisti50 2008. június 26. 17:17
  „Na végre valami meg mozdul Sopronba is!!
  Nagyon sok olyan terméket vásároltam már haza vittem és büdös volt
  De volt olyan is másnap kézsittem el az ebédt és ki kellet dobnom .
  Megjegyzem hüttőben volt a hus”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriai munkavállalás újabb 14 szakmában

Ausztria - Egy rendelet szerint Ausztria megnyitja munkaerőpiacát a mostani ötven után további tizennégy szakma külföldi képviselői előtt. Július elsejétől kőfaragókat, asztalosokat, elektroműszerészeket, fűtésszerelőket és bérszámfejtőket is várnak Magyarországról. Tovább olvasom