Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kanadába várnak magyar diákokat

Sopron - Oktatási intézmények együttműködéséről beszélt és ’56-os kiállítást nyitott meg Sopronban Pierre Guimond, Kanada magyarországi nagykövete.
A Nyugat-Magyarországi Egyetemre látogatott és dr. Faragó Sándor rektorral találkozott Pierre Guimond, Kanada magyarországi nagykövete, aki megnyitotta a Kanada és az ’56-os forradalom című kiállítást az Erdészeti Múzeumban. A nagykövet mindössze néhány hete tartózkodik hazánkban, ezen idő alatt már találkozott Sólyom László köztársasági elnökkel.
– Fontosnak tartom, hogy megismerkedjek a vidékkel és együttműködési lehetőségeket kutassak fel Budapesten kívül is, többek között ennek köszönhető látogatásom – fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére Pierre Guimond. – Az utazás keretében több vidéki várost keresek fel.

Sopron jelentős állomásnak számít, hiszen itt oktatási referens munkatársammal egy projektet népszerűsítünk, melynek keretében magyar hallgatók Kanadában tanulhatnak egy vagy több félévet.

A hallgatók megtudhatják, hogy mit kell tenniük, ha élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, erről bővebben a www.canada.hu és a www.kanada.hu internetes honlapokon olvashatnak. Az oktatás területén egyébként tovább kívánjuk erősíteni az együttműködést a különböző intézmények között.

A nagykövet hozzátette: Kanadában a kormány nem szabályozza, mindössze lehetővé teszi az intézményközi kapcsolatokat, ilyen módon már partnerség alakult ki a vancouveri University of British Columbia és a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem között. – Az intézmények cserekapcsolatot tartanak fenn, de nemcsak hallgatók, hanem oktatók „cseréjéről" is beszélhetünk – folytatta Pierre Guimond. – Most magyar hallgatók körében népszerűsítjük a kanadai intézményt. A magyar oktatási rendszer – a bolognai folyamatnak köszönhetően – egyébként kompatibilis a kanadaival. A tandíjjal szembeni hallgatói elégedetlenség is mindkét országra jellemző. A kanadai egyetemeken körülbelül ezer és háromezer kanadai dollár (körülbelül 176–528 ezer forint) közötti összeget kell fizetni egy szemeszterért.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő óraszám, kevesebb jövedelem

Sopron - Sopronban csak az önkormányzati iskolákban negyven pedagógus-álláshely szűnt meg. A… Tovább olvasom