Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Kanada nagykövete nyitja meg az 56-ra emlékező kiállítást

Sopron - Sopronba érkezik csütörtökön Pierre Guimond, Kanada magyarországi nagykövete, aki dr. Faragó Sándor rektorral együtt megnyitja A magyar kivándorlás című kiállítást.
A magyar kivándorlás – Kanada és az '56-os forradalom címmel nyílik dokumentumkiállítás csütörtökön 16 órakor az Erdészeti Múzeumban. A tárlatot Pierre Guimond, Kanada új magyarországi nagykövete és dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora nyitják meg. A 18 darabból álló látványos dokumentumsorozat Kanada és az 1956-os forradalom kapcsolatát mutatja be fényképek és dokumentumok tükrében.

A kiállításmegnyitót megelőzően Pierre Guimond a Nyugat-Magyarországi Egyetemre látogat, és találkozik dr. Faragó Sándor rektorral, dr. Fodor Tamás polgármesterrel, valamint a nyáron a jubileumi ünnepségekre Vancouverbe látogatott egyetemi tanárokkal. Az egyetemen 15 órakor egy kanadai tanulmányi lehetőségeket ismertető előadás is elhangzik.
Budapest után Debrecenben kezdte, majd Székesfehérvár, Gödöllő, Szeged, Veszprém után Sopronban folytatja országos körútját a két nyelven is olvasható kiállítás, amely az 1956-os forradalom után a Kanadába vándorolt közel 40 ezer magyar történetét dolgozza fel.

1956–57-ben lakosságához mérten Kanada fogadta be a legtöbb magyart a világon. A kiállítást Ottawában, Torontóban és Halifaxban is bemutatták már, megemlékezve az forradalom 50. évfordulójáról. A kiállítás következő állomása a Budapesti Műszaki Egyetem, majd Eger.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek iskolásoknak Doborjában

Doborján - A doborjáni (Raiding) Liszt-központ novembertől egyedi, az iskolákra szabott… Tovább olvasom