Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kamionok ütköztek a 85-ös főúton

Kamionok ütköztek össze hétfőn a 85-ös főúton, a pinnyei elágazás közelében.

Sopron irányából Kapuvár felé haladt egy osztrák rendszámú kamion. A mögötte haladó nyerges vontató sofőrje nem tartotta be a kellő követési távolságot.

Ezt észlelve és az ütközést elkerülendő, a nyerges vontató vezetője balra rántotta a kormányt, de ugyanígy tett a külföldi rendszámú kamion sofőrje is. Ennek következtében a teherautók összeütköztek.

A balesetben az osztrák rendszámú jármű sofőrje könnyebben megsérült.

Olvasóink írták

 • 15. Alpokalja 2012. június 13. 17:24
  „Egyáltalán van ott annyi hely, hogy szabályosan lehessen előzni kamionnal? Pláne egy másikat. A két előzni tilos tábla között még egy szabályos személyautóval személyautót előzés is határeset.
  Sebaj, a cikk semmitérő, mint mindig. Manka meg Übermensch, mint mindig.”
 • 14. sopron32+1 2012. június 13. 12:33
  „Mindegy mi történt, változtatni nem lehet rajta. A lényeg abban van, hogy milyen értelmesen megírt cikkel nézünk megint szembe.

  Véleményem szerint a két bekezdés közt hiányzik a lényeg!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. Mankapunka 2012. június 13. 10:56
  „kanyarodott,de még a tükörben látta,tehát akkor nem kanyarodott,ennyi,kár spilázni.

  Fele mese.”
 • 12. streber 2012. június 13. 08:04
  „FET-MEN, felesleges írnod!
  Mankapunka elképesztő rutinnal vezet minden járművet, rollertől az űrsiklóig! Nem mellékesen mindent tud, mindenhez ért, messziről sem kontár szinten! Tán már olyanok is vannak, akik hozzá imádkoznak! :-)”
 • 11. FET-MEN 2012. június 12. 20:40
  „.. de ez kamion.. 20t üresen..öreg fosch scania.. 440 ből van benne 340.. nem érted egyszerüen akkor sajnálom.. fordult balra de már odaért a csávó azt látta a tükörbe már kapta jobbra a kormányt de összementek.. ja és 18 m hosszú.. merez 1 mp alatt visszaáll egyenesbe de mind1..”
 • 10. Mankapunka 2012. június 12. 20:33
  „Vágod,ha én már bekanyarodok,akkor már jobbra nem szedem a kormányt,hanem inkább kövér gázt adok,hogy minél hamarabb elhagyjam a főutat.

  Tehát,ha volt ideje jobbra szedni,akkor az azt jelenti,hogy még majdnem egyenesben volt,ha a tükörben látta,kanyarodáskor max. az oldal ablakon.”
 • 9. FET-MEN 2012. június 12. 16:05
  „Hugo

  pontosan. elkapta a pótkocsi oldalát széttépte, utána bicskába csukta és a fülkét is elkapta, majd beletolta a fűbe. háll istennek egyikölyüknek sincs semmi baja. apámnak kicsit fáj még a nyaka de semmi kül. a fickó még aznap bevitte a gépét a céghez lekapták a müanyagokat és még délután 4 kor láttuk dolgozni :D”
 • 8. FET-MEN 2012. június 12. 15:56
  „nem pontosan. tükörbe nézett látta hogy még meszebb van a volvós. elkezdte a lefrodulást de látta hogy már a másik sávba van a csávó, a kormányt már kapta jobbra de késő volt. olyan fosch ott az útburkolat hogy nedves volt állt a kolléga a féken de nem történt semmi, hiába volt luxusvolvo nem ért ott már semmit az abs üresen 90-nél. Hivatásos sofőrök ilyenkor alapbol balra huzodnak hogy esetlegesen az autó jobboldalát zúzza be mert ott nem ül senki.”
 • 7. Mankapunka 2012. június 12. 15:49
  „Tehát akkor apud nem győzödött meg arról,hogy nem e kezdték meg az előzését.

  Mivel volt ideje a szembesávra visszatekerni jobbra.”
 • 6. hugo 2012. június 12. 15:35
  „balra kanyarodott, meglátta, egyenesbe akarta tenni a gépet (jobbra vissza)...nem sikerült, ezután ütköztek, majd a két gép egymás mellett csúszott...”
 • 5. FET-MEN 2012. június 12. 15:31
  „Munkapunka

  igen. elkezdett befordulni a volt strabagtelepre de közbe tökörbenézett és látta hogy odaér a volvo.kezdte volna jobbrakapni a kormányt de már ütköztek.. 90-nél kicsit gyorsan megy minden nem gondolod? ...”
 • 4. Mankapunka 2012. június 12. 14:15
  „FET

  elkezdettt balra fordulni tükörbenézett ,rántotta jobbra apám a kormányt,ugyebár apám balra kezdett befordulni.

  Akkor már tényleg értelmetlen lett az egész.”
 • 3. FET-MEN 2012. június 12. 13:14
  „nem egészen így volt.. apám volt az osztrák kamion sofőrje. még időben indexelt, megállt mert balra le akart fordulni a strabag telepre. elment szemből a személyautó, apám a tükörbe nézett még messze volt a mögötte haladó. sebességbe rakta apám a gépet elkezdettt balra fordulni tükörbenézett de a volvo már odaért. hiába rántotta jobbra apám a kormányt eltalálta. pótkocsit eltalálta utána bicskába csukta a szerevényt majd a kabinnnak is nekiütközött. a mögötte haladó nem bírt időben megállni a csúszós út miatt tisztán látszik még ma is hogy kbb 100 méter féknyom van. utána balra húzódott hogy elkerülje az ütközést de ugyebár apám balra kezdett befordulni.”
 • 2. Ancsa3 2012. június 12. 11:02
  „Valahogy érthetőben nem lehetne leírni ezt a 4 mondatott? Miért volt ott tűzoltó kocsi? Ha mindenki aki mögött nem tartják be a követési távolságot "balra" rángatná a kormányt akkor nagy gond lenne.
  Szerintem az első kamion a Pinnyei gatterhoz szeretett volna befordulni.”
 • 1. Alpokalja 2012. június 12. 09:55
  „Ennyi? Csak úgy megy két kamion az úton, amikor az egyik vezetőnek eszébe jut, hogy jajj de közel vagyok, balra rántom a kormányt, erre a másik is? Valami egyéb közlekedési szituáció? Mondjuk az első kamion, vagy előtte valaki lassít, megáll, kanyarodni akar, akármi? Ez így elég hihetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a belterületi kerékpárút

Ötvenhétmillió forintos beruházás zajlik Fertőendréd belterületén: négyszázkilencvenöt méter hosszú… Tovább olvasom