Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kamionok, buszok a Deák téren

Sopron - A Csengery utca felújítása során június közepéig további forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Terelőút hiányában megnőtt a személyautó-forgalom a Deák téren. A többtonnás teherautók a súlykorlátozás ellenére is áthajtanak a téren.

A járdák felújításával és a parkolók kialakításával gyakorlatilag végzett a kivitelező a Csengery utcában. Az útburkolat felmarásához
tegnap és tegnapelőtt napközben teljes szélességében lezárták az utcát. Ezért a forgalom nagy része a Deák térre koncentrálódott.

Igaz, az egyirányú utcák elején kint van a 7,5 tonnás súlykorlátozás, de a kamionvezetők egy része ezt nem vette figyelembe. A teret néhány éve újították fel teljesen, ezért is tiltották ki innen a teherautókat. Most, hogy megnőtt a forgalom, félő, hogy tönkremegy az útburkolat.


A Magyar Közút Nonprofit Kht. sajtóosztályán megtudtuk, terelőutat a város szerkezeti adottságai miatt nem tudtak kijelölni. Igaz, mától már nem kell számítani teljes útlezárásra. A későbbiekben azonban – a szegélyek és a középső szigetek kiépítését követően – ismét lesz szakaszos forgalomkorlátozás, amiről időben tájékoztatják a közlekedőket.

A Csengery utca második üteme felújításának befejezési határideje június 15. A járda térkő burkolatot kap, s átépítik a buszmegállókat. Mint az út már elkészült szakaszán, itt is alakítanak ki parkolókat. A kivitelezés költsége mintegy nyolcvanmillió forint.

Szabálytalankodnak: Hiába van kint a Deák téren a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a kamionvezetők egy része ezt nem veszi figyelembe. Fotó: Magasi
Szabálytalankodnak: Hiába van kint a Deák téren a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a kamionvezetők egy része ezt nem veszi figyelembe. Fotó: Magasi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Se kocsi, se pénz...

Sopron - Volt, aki a teljes vételárat, más csak előleget hagyott ott egy soproni autószalonban álmai… Tovább olvasom