Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kamionnal karambolozott, nem élte túl a sofőr

84-es főút - A katasztrófavédelmi szakemberek hétfő reggel 5 óra körül kapták a riasztást, miszerint Nagycenk és Sopronkövesd között balesett történt. A 104-es kilométerszelvénynél kamion személyautóval ütközött, a Mazda sofőrje nem élte túl a karambolt. Az érintett szakaszon megszűnt az útzár.

Feloldották az útzárat a 84-esen

Ismét megindulhatott a forgalom a 84-es főúton, ahol hétfőn kora reggel halálos baleset történt. Sopronkövesd és Nagycenk között egy német rendszámú személyautó eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy kamionnal. Az autó 73 éves német sofőrje a helyszínen életét vesztette. A baleset miatt a kamion az oldalára borult a műszaki mentés idejére, csaknem öt órán keresztül a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat pedig elterelték.

Kamionnal karambolozott, nem élte túl a sofőr

A balesetet követően, az áldozat felesége saját lábán szállt ki az összeroncsolódott, német rendszámú járműből. Kórházba szállították, információink szerint a Mazda utasa súlyos bordatörést szenvedett. Információink szerint egész éjjel úton voltak.
 
Időközben a celldömölki fuvarozó cég vezetője is a helyszínre érkezett. Bakó László elmondta, sajnálja ami történt, de annak örül, hogy a kollégája szerencsésen megúszta a balesetet. Kamionjaik kitűnő műszaki állapotban vannak, fontos számukra a rendszeres szervíz, hiszen havonta 14-15 ezer kilométert mennek az autók. A pihenőidőket is betartják. Most 64 ezer euro értékű áru volt a kamionon, ennek egy részét sikerül csak megmenteni. De ez sem számít, fontos, hogy a sofőröm jól van, és mindent megtett a baleset elkerüléséért.

Korábban

A teherautó Sopronkövesd felől, a személyautó Nagycenk irányából érkezett - mondta el a helyszínen Sáfrány Ferenc, a soproni rendőrség baleseti parancsnoka. Az autó ismeretlen okokból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött a kamionnal. Későbbi vizsgálatok derítik majd ki, pontosan mi okozta a balesetet. Lehet, hogy elaludt, esetleg rosszul lett a sofőr, de fennállhat a műszaki hiba gyanúja is.

Galéria kép


- 22 éve vezetek, még soha nem volt balesetem - mondta a kétgyermekes Szalai Attila, a kamion sofőrje, aki a csodával határos módon karcolásokkal megúszta a karambolt. A mentők őt is elszállították a helyszínről, de néhány óra múlva saját lábán, feleségével visszatért oda. - Nem tudtam elkerülni az ütközést, pedig jó pár métert az árok szélén tettem meg, és végül fel is borult az autó. Pár másodperc alatt történt minden, a kamion alá szabályosan befúródott a személygépkocsi. Felfoghatatlan ami történt, három-négy éve kamionozom de soha nem gondoltam, hogy ez velem megtörténhet. De vissza kell ülnöm a teherautóra, hiszen ez a munkám, ebből tartom el a családomat.

A kamionsofőr elmondta, egy idősebb házaspár ült a másik autóban, és egyikük sem haladt a megengedettnél gyorsabban. Ő megrakodva közlekedett, Celldömölkről Bécsújhelyre tartott, fehérneműt szállított. Hétvégén pihent, hétfőn reggel, fél 5-kor indult a kamionos-szemmel nézve nem túl fárasztónak tűnő útra.


Fotók: Magasi Dávid
Fotók: Magasi DávidOlvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. 13.István 2009. június 23. 18:36
  „xen !
  A peresztegi terelősziget megközelítése csak a lakott területen belűl megengedett sebességel történjen!
  Látod már hányszor elütötték az oszlopot,mert egyesek azt gondolják még eléggé kint van becsusszanok
  90Km/ó-val és elszáll. A közútnak kikell tenni egy 40 km/ó órás táblát és meglátod többé nem lesz oszlop-
  elütés .
  Na balesetmentes további napot”
 • 46. xen 2009. június 23. 17:19
  „A peresztegi terelőszigethez miért nem lehet hozzászólni? Kész életveszély!”
 • 45. Goldmund 2009. június 23. 15:28
  „Az elalvásos balesetek nem túlságosan korfüggőek. Max. annyiban, hogy az idősebb szervezet nehezebben tud alkalmazkodni ahhoz, hogy koncentrálnia kell olyan időpontban, amikor egyébként már aludni szokott. Nem tudom, itt elalvásos baleset volt-e, mindenesetre ha van utas, akkor alapszabály, hogy beszélgetni kell vele, ha fáradtnak érzi magát az ember.
  És persze az ember ne becsülje túl saját képességeit: nem kell erőltetni a vezetést egész éjjelen át (max. ha nappal aludt az ember), és nem kell ezer km-eket levezetni egyhuzamban. Lehet, hogy sikerül, de minek kockáztatni?”
 • 44. sosi123 2009. június 23. 14:03
  „Ami igaz az igaz, az időseknek nem szabadna vezetni már! Sok olyant láttam hogy beszállni is alig bír és vezet! De ha be is száll, a szeme meg a reflexe ...már nem a régi..!!”
 • 43. Imcsi 2009. június 23. 13:26
  „Az elalvásos baleseteket nem lehet PÁV vizsgával megelőzni! És nem minden balesetet okoznak a lassabb autók!”
 • 42. tűzmanó 2009. június 23. 11:41
  „Egy kicsit helyesbíteném a cikk kezdését, mert számomra sértő a tűzoltókra katasztrófavédelmi szakembereket mondani. A hozzászólásokat olvasva azt veszem észre, hogy mindenki úgy gondolja, hogy ő mindig jól vezet és csak a többiek nem. Sajnos ma magyarországon (legfőképp Sopronban) senki sem vezet szabályosan, csak úgy, ahogy ő gondolja, a sebesség határ kitolásával, akár 50 km/h-val. Én megkülönbeztető jelzést használok néha, és azt tapasztalom, hogy az emberek a kreszt teljesen elfelejtik, és nem segítik, hanem akadályozzák a továbbjutást. Ez a baleset, ami történt ez bármikor előfordulhat egy idős gépjárművezetőnél, amit ki lehetne szűrni azzal a bizonyos páv vizsgával, és kötelezném 60 év felett. Ami meg az autó márkáját illeti, hát persze hogy a lassab autók nem szenvednek balesetet, mert miattuk törtnik meg a baj, mert azt előzik, vagy kerülik ki éppen.”
 • 41. Powerarc 2009. június 23. 07:49
  „Oké, legyenek a balesetekről tudósítások egy külön rovatban, de szerencsésebb lenne, ha nem az összes a címoldalon virítana, mintha más nem is nagyon történt volna.”
 • 40. Powerarc 2009. június 23. 07:48
  „Dehogy figyelmeztetésül írnak.... Nem lesz attól kevesebb baleset.”
 • 39. Parasztbasztato 2009. június 23. 06:06
  „moderálva off”
 • 38. Goldmund 2009. június 22. 23:07
  „Szerintem figyelmeztetésül írnak a balesetekről, hogy talán óvatosabbak az emberek, ha látják, milyen hamar megtörténik a baj.”
 • 37. beleptem 2009. június 22. 23:04
  „moderálva off”
 • 36. Túrabakancs 2009. június 22. 22:51
  „moderálva off”
 • 35. Powerarc 2009. június 22. 22:24
  „moderálva off”
 • 34. heszti 2009. június 22. 22:09
  „moderálva off”
 • 33. Powerarc 2009. június 22. 22:03
  „moderálva off”
 • 32. heszti 2009. június 22. 22:00
  „moderálva off”
 • 31. Powerarc 2009. június 22. 21:52
  „moderálva off”
 • 30. alika 2009. június 22. 21:02
  „moderálva off”
 • 29. heszti 2009. június 22. 20:57
  „Powerarc!!
  Nem tudom te melyik világban élsz, de sajnos nap mint nap ezek a dolgok történnek. Inkább te nézz magadba, meg nézz körül a világban, hogy ez van! Sajnos!
  Miket vársz?? Meztelen nőket? Meg szexuális jellegű cikkeket? Érdekes vagy! Akkor olvass más internetes oldalt.”
 • 28. Powerarc 2009. június 22. 20:35
  „Komolyan mondom, a Kisalföld a Blikk nívója alá süllyedt. Ahogy nézem a címoldalt, mindenütt csak vér, meg halál, tragédiák. A honlap szerkesztői kicsit magukba nézhetnének, miről is szól ez az újság.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontókalapáccsal támadt a rendőrökre

Sopron - Ittas állapotban bontókalapáccsal és kutyájával támadt intézkedő rendőrökre az a nagycenki… Tovább olvasom