Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Kamionba rohant a teherautó

Röjtökmuzsaj-Sopron - Keresztbefordult egy kamion hétfőn a Fertőszentmiklóst Kőszeggel összekötő úton, a Röjtökmuzsaj és Lövő közötti szakaszon, majd egy kisteherautó belerohant az álló járműbe. Sopron belvárosában hétfőn délután okozott fennakadást egy koccanás.
Feltehetően az eső áztatta csúszós út miatt történt súlyos közlekedési baleset hétfőn délelőtt Fertőszentmiklóst Kőszeggel összekötő úton, a Röjtökmuzsaj és Lövő közötti szakaszon. Egy nyerges vontató haladt Röjtökmuzsaj felé, amikor pótkocsija „bebicskázott", majd nekiütközött a vele szemben szabályosan haladó kisteherautónak. A vétlen járművezetője súlyos sérüléseket szenvedett. Az összetört autóból a könnyű sérülést szerzett utas sem tudott kiszállni. – A két bajba jutottat, a két járművel kiérkező soproni tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A körülbelül délig tartó mentés idejére teljes volt az útzár – tájékoztatott Horváth Gábor hadnagy, a tűzoltóság szolgálat parancsnoka.

Sopronban hétfőn délután személyi sérüléssel nem járó koccanás történt a Csengery utca Erzsébet utca kereszteződésben. A balesetet az elsőbbség meg nem adása okozta. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére szakaszosan zárták a kereszteződést. A forgalom azonban már zavartalan.

Olvasóink írták

 • 9. tűzoltó 2008. december 02. 14:59
  „Oké, hogy egyértelmű....de én láttam a balesetet. Egy szirénázó mentő elment a Csengeryn és egy pillanatra leállt a forgalom...aztán mindenki újra indult, de a lámpa már piros volt.”
 • 8. zeta62 2008. december 02. 10:49
  „A soproni kereszteződésben egyértelműen valamelyik jármű "kihagyta" a pirosat...”
 • 7. fmoni20 2008. december 02. 05:57
  „Imcsi!

  Köszi, én is tudom, mit jelent az elsőbbség meg nem adása! Mivel (írásodból úgy érzem) nem ismered a kereszteződést, inkább ne találgass!

  Én pont akkor értem oda, amikor a tréler jött a képen látható autóért. A baleset történtekor pont zh-t írtam az Erzsében utcában, és eközben hallottam a tűzoltókat.”
 • 6. Imcsi 2008. december 01. 22:18
  „fmoni20! Az elsőbbség meg nem adása itt valószínűleg azt jelenti, hogy az okozó behajtott a pirosba, vagy tele zöldnél (ha itt van ilyen) nem alkalmazták a kanyarodási szabályt!”
 • 5. SPAN 2008. december 01. 19:00
  „A kamion kontra kisteherhez annyit tennék hozzá hogy azon a részen (kb 500m ) az út olyan csúszós télen nyáron hogy aki nem ismeri az könnyen pórul jár.
  Nem beszélve arról hogy s kanyar van és esetleg fékezni kell akkor nyekk.
  Az út úgy csúszik hogy sima menetnél rakomány nélkül felpörög a kerék mint a jégen ez az út minősége és bogárhátú mivolta miatt van.
  a kamion pótkocsijának kereke szerintem az űtközéskor szétnyílt és azért van felnin nem a sodródástól.
  aki arra jár figyeljen nagyon minden mozdulatára.”
 • 4. zotya975 2008. december 01. 18:20
  „Hát ez az! Bebicskázni tudtommal tolatáskor szoktak a nyerges vontatók, csuklós buszok. A kerék mögött amiről hiányzik az abroncs eléggé egyértelmű sodródás nyom látszik!”
 • 3. fmoni20 2008. december 01. 17:03
  „csabi710

  A soproni jelzőlámpás kereszteződésnél délután is működtek a lámpák, a baleset idején is.
  Ezért számomra is érthetetlen "az elsőbbség meg nem adása" történet.”
 • 2. csabi710 2008. december 01. 16:58
  „Azért ez érdekes, mert a második baleset helyszínén jelzőlámpa van, ami reggel hétkor még működött!!
  A másiknál meg nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés lehetett, mert a kanyarban nem "bebicskázott", hanem kisodródott a pótkocsi!”
 • 1. kisördög 2008. december 01. 14:11
  „Szinte napról napra ujabb baleset,az idö viszontagságai és a rohanás!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakácsverseny külföldi és magyar indulókkal

Sopron - Jövőre már nemcsak soproniakat, hanem más megyéből és a határon túlról is hívnak diákokat a… Tovább olvasom