Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kalmár: virtuális utak Sopron körül

A fideszes képviselőknek már korábban is lehetett volna lehetősége lobbizni az M85-ös út megépítéséért. Miért nem tették? – közölte Kalmár István (MSZP).

Sopronban járt a Fejlesztési Minisztérium egyik államtitkára, akinek a szavaiból kiderült, még 10 év kell az M85-ös gyorsforgalmi út elkészüléséhez – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István az MSZP soproni szervezetének elnöke.

A politikus így folytatta: korábban is hallhattunk már sajtótájékoztatókat, például Firtl Mátyástól, aki Sopron és környéke országgyűlési képviselője és lassan 9 éve ül a Parlamentben.

Ő néhány hete állt ki a a 85-ös főútra és azt mondta, hogy 2020-ra már meg is építik a Sopron-Pereszteg közti 27 km-es távolságon a gyorsforgalmú utat.

Ezzel nem csak az a baj, hogy egy 7 év múlva átadandó úttal próbál kampányolni, hanem az, hogy ez a szakasz már régen elkészülhetett volna, ha a Fidesznek valódi szándékában lenne ez az építkezés.

Ha még jobban utánanézünk, Firtl Mátyás, 2009-ben, amikor a világgazdasági válság még erősen éreztette hatásait, 300 milliót követelt a Sopront elkerülő észak-nyugati gyűjtőút építésére. Igaz, akkor még ellenzéki képviselőként, különösebb felelősség nélkül tette mindezt.

Azóta, mióta a pártja van hatalmon, ráadásul szerintük Magyarország is jobban teljesít, már nem szorgalmazza ennyire ezt a kérdést. A várost északról elkerülő út megépítésére még időpontot sem mernek mondani.
Vajon most miért nem nyújt be módosító indítványokat a költségvetéshez, hogy Sopron és környéke jobban fejlődhessen?!

Továbbá szeretnék megkérdezni, ha már Sopron olyan befolyásos politikussal is rendelkezik, mint a volt fejlesztési államtitkár Molnár Ágnes, akkor miért nem sikerült a gyorsfogalmi út ügyében előrelépést elérni az elmúlt közel 4 esztendőben?

Neki ténylegesen volt lehetősége és hatalma, hogy előmozdítsa 85-ös főút fejlesztését. Ezzel szemben tegnapi hír, hogy Molnár Ágnes ebben a parlamenti ciklusban azon 3 képviselő egyike, aki egy másodpercig sem szólalt fel, ez döbbenetes annak tükrében, hogy soproniként illene kiállnia város fejlődését nagyban előmozdító közútfejlesztésért – zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldühödött hajléktalan lökött fel egy idős nőt Sopronban

A rendőrök fél órán belül elfogták azt a hajléktalan férfit Sopronban, akit azzal gyanúsítanak, hogy… Tovább olvasom