Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kalmár: Válaszokat vár az MSZP

A múlt héten az után érdeklődtünk Sopron polgármesterénél, vajon miért vizsgálódik az Európai Csalás Elleni Hivatal Sopronban? - tette fel a kérdést Kalmár István.


A soproni polgármester reakciója bizonytalannak tűnt, sőt inkább az ügy elmaszatolását, elkenését sejteti. Ezért kedden írásban is a városvezetéshez fordultam - közölte keddi sajtótájékoztatóján Kalmár István.

- Először is erős túlzásnak és nagyképűségnek gondoljuk, amit Fodor Tamás polgármester állított, miszerint az ő ideje alatt többet fejlődött a város, mint például a II. Világháború utáni újjáépítés alatt, vagy mint a rendszerváltást követő időszakban, a kórházunk, a Liszt-központunk, a zeneiskolánk a csatornahálózatunk megépítése-, felújítása idején. Az is furcsa, hogy egy EU-s hatóság csalásokkal kapcsolatos vizsgálódását összemossa a polgármester az APEH, a VÁM, vagy az Állami Számvevőszék szokásos, rutin vizsgálataival - tette hozzá a szocialista párt helyi szervezetének elnöke.

A városvezetés csak a politikai ellenfeleinek a lejáratásával foglalkozik, de a szocialista városvezetés alatt indult Deák tér, Széchenyi Gimnázium, kórházfejlesztés, útfelújítás, bérlakásépítés kapcsán, érdekes módon nem vizsgálódott a nemzetközi csalás elleni hivatal - fejtette ki a politikus.

- Határozottan arra kérjük a polgármestert, hogy adjon megnyugtató válaszokat a felmerült nyugtalanító kérdésekben és ne a szokásos visszamutogatásban merüljön ki a tudománya! - zárta Kalmár István.

 Önkormányzatunkat eddig is és ezután is a legkülönbözőbb hatóságok, szervek vizsgálják, így például az APEH, NAV, ÁSZ, OLAF, EUTAF, NFÜ, A vizsgálódások eddig jelentősebb problémát az évek alatt nem tártak fel, várhatóan ez így lesz a továbbiakban is.

Általánosságban ugyanakkor kijelenthető, hogy a vizsgálat lezárultával, annak végeredményéről érdemes informálódni. Addig is azt javasoljuk a szocialistáknak, hogy elmélkedjenek a jó erkölcsbe ütköző szerződésükön, a város kárára kifejtett hathatós tevékenységükön.

Az MSZP, miután elvesztett hitelének visszaállítására nincs esélye, mások besározásával próbál előnyhöz jutni. De a hiteltelen hazudozással, öszödözéssel ideje lenne felhagyni. Az általuk oly szívesen és oly sokszor említett Deák teret is utólag kellett a lehetőségekhez képest rendbe tenni, csakúgy, mint a ciklusukból hátrahagyott többi zűrös és jogszabálysértő ügyletet, melyek egy részét a mai napig nem lehetett lezárni. Megjegyezzük azt is, hogy például a mélygarázs, a tűzoltólaktanya és a jelképes moziépület bérlés kimaradt az MSZP-s "sikertörténetből". 

Puszta udvariasságból azért mi is érdeklődnénk Kalmár István MSZP elnöktől az MSZP-t elmarasztaló rágalmazási perükről, az általa aláírt jó erkölcsbe ütköző szerződésről, a mélygarázsról, a mozibérletről - tudtuk meg a városvezetéstől

Olvasóink írták

 • 20. @méhecske@ 2012. május 30. 20:02
  „Egyik kopó,másik eb!:)Nekik nem fáj a fejük, hogy mikor lesznek hajléktalanok!:)”
 • 19. Figyelő2012 2012. május 23. 19:50
  „Ennyi naiv embert még nem láttam.
  Lényeg, hogy mindenki jól él, és tényleg semmi gond nincs!

  Jó ez a kormány valóban, meg a város vezetés is.
  Csőd esetén pedig mindig lehet vissza mutogatni, kár, hogy akiket ez majd érinteni fog azokat majd nem vigasztalja.
  Hiszen az áldozatokat, mindig az adó fizetők fizették meg!”
 • 18. LAZA 2012. május 23. 15:07
  „Az EU különben ott vízsgálódik ahol a pénze benne van.
  Ennek a hivatalnak ez lehet a feladata.
  Gondolom minden EU-s országban megteszik,mert ha nem tennék akkor tényleg szétlopnák mindenhol az EU-s támogatásokat.
  Ahol valami turpisságot felfedeznek ott bizony rosszul járnak és azt mindenki észre fogja venni.
  Valószínű ugyanis,hogy a támogatásokat vissza kell fízetni.Bizony bizony!
  Aztán jöhetnek az újabb adó kívetések és a bünősők meg húznak a francba,ha előbb nem akkor két év múlva.
  Ennyi!”
 • 17. S.opron 2012. május 23. 12:53
  „Elnézést az elgépelésért, de kiderülne a helyes megfogalmazás”
 • 16. S.opron 2012. május 23. 12:52
  „1soproni
  Az is érdekelne, de azt sem fogjuk soha látni.”
 • 15. 1soproni 2012. május 23. 12:13
  „"Az eredeti dokumentumot, meg Mo-n egyik fél sem fogja publikálni, mert kiderülni, mind a kettő ferdít."
  Apropó: a sokat vitatott városi átadás-átvételi (Walter-Fodor) dokumentum mikor kerül nyilvánosságra?”
 • 14. S.opron 2012. május 23. 11:34
  „Csetneky!
  Nem vagyok naív. Csak tudom, hogy mind a kettő másképpen fog kommunikálni. Egyik kiemeli azt a részt, ahol nem találtak semmit, mellette a több találatot meg elhallgatja. Másik oldal meg úgy felturbózza, hogy annak meg azért nem lehet hinni. Az eredeti dokumentumot, meg Mo-n egyik fél sem fogja publikálni, mert kiderülni, mind a kettő ferdít. Majd akkor hiszek bármelyiknek is, ha az eredetit, eredeti nyelven teszik közzé. A fordításnál, mint tudjuk apró hajlítások is sokat változtatnak. A hajlítás meg nálunk már versenyszámba megy.”
 • 13. intar 2012. május 23. 11:28
  „Hmm! A Deák térre meg az útfelújításokra azért nem lennék annyira büszke. Az OLAF meg azt vizsgálja amit bejelentenek a "feljelentők". A korábbi önkormányzatokat nem jelentette fel senki. Pedig lett volna mit.”
 • 12. fertodsirato 2012. május 23. 10:54
  „T.moderátorok ,szerkesztők! Ez Kalmár féle szoc.lib. kommentelés érdekes módon nem zavarja az önök érzékeny lelkét ! Van itt rákosizás, kádározás, elvtársozás, hazug polgármesterezés stb. De bezzeg ha a fertődi kommentek ,akár csak utalnak, egyébként valós dolgokras, azonnal, a sajtó törvénnyel is szembeszállva, lokális letiltást alkalmaznak !!! Vajon miért ???? Érthető ,hogy a Fertődön kialakult helyzetben, az indulatok magasabb fordulaton pörögnek. Hisz más a békebeli és más a hadi tudósítás!! A független/?/ sajtónak az lenne a feladata, hogy tárgyilagosan segítse a valóság kibontakozását! Fertőd lakói nevében visszautasítom a negatív /lokális/ diszkriminációt!! P.Horváth úr! Nem lehet egyszerre két urat szolgáln, majd rá fog jönni ön is és munkatársai is ! Elindul újra a Fertődi Fáma c. lap és ott a moderátorok mások lesznek !!(KIalf. Controll)”
 • 11. Csetneky 2012. május 23. 10:51
  „Ugyan már, szerintetek az Európai Csalás Elleni Hivatalnak ki tudja megtiltani, hogy nyilvánosságra hozza vizsgálatainak eredményét? Ha pedig nyilvánosságra kerül és lesz benne a legkisebb gond is, az ellenzék azonnal nagydobra veri, tehát mindenki meg fogja tudni. Ha pedig nem találnak semmit, akkor a kormányoldal fog vele dicsekedni, tehát megintcsak mindenki megtudja. Már akit érdekel. Nem szabadna ennyire elfogultnak és egyben naívnak lenni.”
 • 10. Allstar 2012. május 23. 10:06
  „8. A szerénység valóban sokszor többet ér, mint a melldöngetés. De azért én nem venném egy kalap alá az 1918 utáni
  időket az 1945 utánival. Kalmár úrék(?) ugyanarról a tőről fakadnak, mint Rákosi, Kádár stb. Közhely: kutyából nem lesz szalonna. Ezért továbbra is fenntartom a véleményemet: ismerjék el, ha hibáztak, hazudtak stb., kérjenek bocsánatot és adják fel azt az álláspontjukat,hogy csak az a jó, amit ők csináltak. Ezek után biztos vagyok benne, hogy a másik fél is meg fogja tenni ezt a lépést és az mindenkinek jobb lesz.”
 • 9. S.opron 2012. május 23. 08:56
  „Egyik 19, másik egy híján 20. Mind a kettő HAZUDIK!!
  Csetneky!
  Honnan veszed, hogy megtudod a vizsgálat eredményét? Azt is tagadták amíg bírták, hogy itt jártak a csalás elleni hivataltól!!!! Sőt még azt is, hogy az országba valaha is betették a lábukat. Ha megtudjuk az eredményét, az azért lesz, mert küldföldi sajtó címlapjain leszünk. Akkor is ferdítve fogják közölni az eredményét. Hazudtak a magánnyugdíjakkal kapcsolatban is és még sok minden mással is. Pl.: forgalmi alapú adóztatás emelése, emellett a jövedelmeket súlytó terheket csökkentik. Ebből annyi lett, hogy az elsőt/-ket emelték, a másodikat meg nem csökkentették. Nincs megszorítás, csak minden után adózzunk. Gazdaságunk előrejelzései a legrosszabbak a régióban. Nincs recesszió Mo-n, csak éppen az elmúlt 8 év. Na ettől a demagógiától mentsen meg az Isten. Az MSZP sem volt jobb egy hajszálnyival sem. El kéne takarodnia mind a kettőnek.”
 • 8. LAZA 2012. május 23. 08:47
  „6.Csak megnyugtatlak.
  Vica.Versa!
  Azért ez az óriási fejlődésről szóló melldöngetés sem piskóta.
  Ja igaz 1921-ben azért nem szórták tele a várost totemoszlopokkal,a rozoga közlekedési járművek késéseit is csak előzetes beszólások nélkül tapasztaltuk.
  Igaz,hogy kutakat régebben is fúrtak de amikor pl.megállapították,hogy Sopronban és annak közvetlen közelében nincs termálvíz forrás akkor legalább abbahagyták.
  A virágültetés is nagyon szép és hasznos dolog,ám nem ártana körülnézni az önkormányzat tulajdonában álló kifejezetten életveszélyes ingatlanok állapotáról is.
  Szóval egy kicsit szerényebben ha lehetne!
  Nincsen itt a városban de az országban sem olyan jó hangulat,hogy a mellünket döngessük és mitöbb nevetséges kitüntetéseket osztogassunk egymásnak.
  Nincs miért!”
 • 7. molten13 2012. május 23. 08:25
  „4! "Ha kiderül valami a vizsgálat során, akkor úgyis megtudja mindenki" Hol él ember?”
 • 6. Allstar 2012. május 23. 05:51
  „Nem kell lejáratni a jelenlegi ellenzéket, lejáratta az saját magát. Csak egyszer - kétszer mondanának igazat vagy kérnének elnézést a bűneikért már hitelesebbek lennének. Amit kérdeznek sem lehet elhinni nekik és ez nagyon szomorú.”
 • 5. Figyelő2012 2012. május 22. 22:44
  „http://m.cdn.blog.hu/in/infoporn/postimage/kozgep-chart_1337617620.png”
 • 4. Csetneky 2012. május 22. 20:58
  „Jól van, a heti adag már megvan. Egyébként nem értem, minek kell előre okoskodni? Ha kiderül valami a vizsgálat során, akkor úgyis megtudja mindenki és nem lehet elkenni. Ha meg nem, akkor megint lehet majd bocsánatot kérni.”
 • 3. Figyelő2012 2012. május 22. 19:29
  „Tudják nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja...
  Ismerik?

  Persze ismeri mindenki, ezért is az elmúlt 8év a felelős, na és persze a Kalmár!
  Biztosan miattuk volt itt a csalás elleni hivatal.
  Csak közben megint szegény ártatlanokra akarják kenni az ügyet:)

  Szeretném megkérdezni!
  Ennyire butának nézik még mindig az embereket?”
 • 2. 1soproni 2012. május 22. 18:07
  „amigo!
  És te arra nem lennél kíváncsi?”
 • 1. amigo 2012. május 22. 16:03
  „Kalmár elvtárs...akkor talán előszedjék az ön" ügyeskedéseit" is amíg hatalmon volt.
  Kisváros ez,mindenki tud mindent...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni díjazott a Terézanyu pályázaton

Minden, amit az anyaságról tudni akartál és az is, amit nem! Újabb tabudöntögetés az idei Terézanyu… Tovább olvasom