Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kalmár: Újabb támadás az emberek ellen!

A Fideszes kormány hadat üzent a nyugdíjasoknak. Mindezt azért, hogy a gazdagabbaknak juttasson még többet - fogalmazott Kalmár István (MSZP).

Sopronban különösen sok családot érinthet az új Fideszes megszorítás, hiszen, az egykori határőr laktanya, valamint a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, sok rendvédelmi dolgozónak volt a munkahelye. De a város önálló tűzoltósággal és rendőrkapitánysággal is rendelkezik, így csak Sopronban, ezreket érinthet, ha emberek megérdemelt nyugdíját veszi el a Fidesz - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni szrvezetének elnöke.

A politikus szerint a legaljasabb dolog, hogy mindezt úgy próbálják eladni az embereknek, hogy ellenségként állítják be a korán nyugdíjba vonuló rendvédelmiseket, mint akik nem érdemlik meg a nyugdíjukat.

Lehetne értelmes vitát is folytatni arról, kik, mikor menjenek nyugdíjba, de azt nem lehet megtenni, hogy valakitől elvesszük jogos járandóságát. Hiszen, ha ma ezt meg lehet tenni a volt rendőrökkel, tűzoltókkal, akkor ugyanúgy meg lehet tenni egyéb aljasságokat más társadalmi rétegekkel. Nemzeti konzultációt hazudnak, de napok alatt, mindenféle egyeztetés nélkül módosítgatják az Alkotmányunkat is, a kényük-kedvük szerint, az új Alkotmányról nem is beszélve - emelte ki.

A Fidesz nyolc évig készült a hatalomra, azt igyekszik is jól betonba önteni, de egyetlen percig sem készült a kormányzásra, hiszen össze-vissza hozzák az intézkedéseket, egyik nap ezt mondják, másnap éppen az ellenkezőjét teszik! Az MSZP követett el hibákat, de ilyen elvetemült kormánya még nem volt az országnak - zárta a politikus

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. öröksoproni 2011. május 24. 12:40
  „42
  Dehogy van rendben! Épp az a bajom, hogy mindegyik ellenzékben csinálná másként. De hatalmon ugyanazt művelik!”
 • 42. 1soproni 2011. május 23. 23:31
  „40,41!
  Mert most már minden a legnagyobb rendben van, mi?
  http://vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz”
 • 41. PancsKaszaMell 2011. május 23. 22:12
  „40-42 éves elvtársaknak NYUGdíj, 65 éveseknek NYÖGdíj. Vérpofátlanság! A szoci alakította ki ezt a rendszert is, így hálálta meg a jellemtelenséget, az erkölcstelenséget, gátlástalanságot. Ezzel tartotta fel a hatalmát. Most ezek, az erejük teljében levő emberek Ausztriába járnak át dolgozni vagy éppen a magyar biztonsági cégek alkalmazottjai. Vajon mitől mentek jobban tönkre egy rendőr izületei, mint egy marhavágóhidi mészárosnak? Az idegeiket mi viselte meg jobban, mint a pszichiátriai nővérnek vagy egy tisztességes pedagógusnak? A gerince miért kopott el jobban, mint egy rakodómunkásnak?
  Rendőrök, vámosok (!) 200 ezres nyugdíjakkal! Hány évet fizettek a nyugdíjkasszába és hány évet vesznek ki? Álrokkantosított rendvédelmiek, akár kétszeres szorzóval! Na, itt a sok elfolyatott pénz...”
 • 40. öröksoproni 2011. május 23. 18:07
  „Mindenesetre Kalmár úrnak nem most kellene megmondani a tutit, hanem akkor kellett volna a kedve párttársakra hatni, amikor ész nélkül, csak a dollár-, meg eurójeleket a szemük előtt látva kiárulták a fél országot és asszisztáltak a termelés csökkenéséhez, a gyárak bezárásához, a közműintézmények eladásához.”
 • 39. öröksoproni 2011. május 23. 18:03
  „Az a baj, hogy a kormány azt feltételezi, úgysem abból élünk, amit bevallunk. Van a jónépnél pénz, elvégre még mindig mennyi az autó, mennyit költünk élelmiszerre, és csak kiköhögi a legtöbb ember az energiaszámlákat is - gondolják. Nagyon veszélyes pálya a "visszamenőleg is fizettessünk meg ezt-azt, vonjunk meg mindent" intézkedéssorozat. Persze valójában nem merik elmondani, mekkora szarban vagyunk, mert még abból lenne csak a baj!”
 • 38. pkajos 2011. május 22. 17:43
  „.. ha az emberek azt akarják, elveszik azt is - a mkövetkező fordulóban.. - visszamenőleg.. Egyszerű az egész, az alkotmány a törvények mobilok, ha kell előre, ha kell visszafelé is érvényesek..

  Hiába gondolják azt, hogy majd öröklik az utódok..”
 • 37. vlajos43@gmail.com 2011. május 22. 16:45
  „Kalmár et-nek nem kell aggódnia, ő magánnyugdíj pénztári tag maradt. Onnan majd dől a pénz, Mesterházi et megígérte. Ha ő megígéri...”
 • 36. BsBe 2011. május 22. 15:37
  „Mit vállalt a Fidesz? Nem keveset. Például személyi és pártszintű garanciát arra, hogy olyan gazdaságpolitikát folytat, amely megőrzi a nyugdíjak értékét. Ezt a párt elnöki kabinetjének akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnöki szóvivő jelentette be 2010. január 11-én. Szijjártó Péter nyilatkozata még ma is olvasható a párt honlapján. De mit is jelent a személyi garancia? Vélhetően azt, hogy Schmitt Pál néhány nap múlva (2010. január 20-án) még EP-képviselőként kiadta saját ,,Garancialevelét". Abban a jelenlegi köztársasági elnök vállalta, hogy a Fidesz-kormányzás alatt megvédik a nyugdíjakat. "Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, az a jövőben is hiánytalanul megkapja nyugdíját."
  De: Jelenleg 25-30 ezer volt rendőr, katona dolgozik - nyugdíj mellett - biztonsági őrként, magánnyomozóként, akár feketén is.
  Mivel véleményem szerint a már megszerzett nyugdíjat (mert azt nem feketén szerezték meg) nem lenne törvényszerű visszavonni. (persze tudom megtalálják a módját...)
  De lehet módosítani a kedvezményes nyugdíj feltételeit, meg lehet szabni, meg lehet szüntetni, és mellette meghatározni, hogy nyugdíj mellett max. hány órát, milyen összeget kereshet valaki. (pl. ha valakinek magas a nyugdíja, mint pl. Pintér Sándornak, az ne vállalhasson munkát a nyugdíja mellet. Ha igen, akkor nem jogosult nyugdíjra)
  Egyszerűen a visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket nem vagyok képes elfogadni, még akkor sem, ha azok esetleg jó irányba mutatnak. A visszamenőleges törvény jogbizonytalanságot eredményez.
  Mert lehet, hogy most egyesek elfogadják, mert nem érintettek, de ilyen törvény a jövőben bármikor és bármiről születhet. Mi lesz, ha holnap megemelik pl. az egészségbiztosítási járulék mondjuk visszamenőleg 2010.január 1-éig, és a különbözetet mindenkinek meg kell fizetnie. Akik most tapsolnak, azok akkor is örömmel fogadnák a visszamenőleges hatályt. (hát, nem hiszem)
  Nem beszélve arról, hogy bár lehet irodai, könnyített munkát képesek elvégezni, akkor is egy másik embertől veszik el a munkát.
  Megérteném én a "vissza a munkába.." elképzelést, ha lenne munka. De uraim! munka az nincs! meg lehet nézni a hirdetéseket konyhalány, fodrász, szakács”
 • 35. Pistike 2011. május 22. 15:22
  „Filtec

  "Tehát irodai, könnyített munkát is képesek elvégezni."

  Na és honnan lesz az az irodai munkahely?
  Csinálnak irodai munkahelyet, amire eddig nem is volt szükség?
  Vagy kirúgják az irodistákat? Akkor velük mi lesz?”
 • 34. Filtec 2011. május 22. 14:05
  „ 
  Re:#27. zeta62 2011.05.21. 18:33
   
  Sok igazság van abban amit ide beollóztál.
  http://bit.ly/mai9vS
   
  Na de! Én is ismerek olyanokat, akik már 10 éve nyugdíjasok,(most ~50 évesek) és a mai napig kemény fizikai munkát KÉPESEK végezni.

  Olyan lerokkantosított volt tűzoltót, aki Ausztriában dolgozik 8 éve, fizikai munkát.

  Tehát: található több olyan nyugdíjas köztük, (tisztelet a kivételnek, akik valóban lebetegedtek) akik képesek még keményen dolgozni.

  Tehát irodai, könnyített munkát is képesek elvégezni.”
 • 33. ujidok 2011. május 22. 07:30
  „Az utolsó 10 hozzá szólás, és még jó pár fedi a valóságot.
  Érdemes lenne elgondolkozni, hogy ez az irány mennyire is jó...”
 • 32. BsBe 2011. május 22. 07:26
  „30. pkajos 2011.05.21. 22:27 ez esetben elnézést, félre értettem az írásodat.”
 • 31. pkajos 2011. május 21. 23:03
  „27 zeta62.
  Sok igazságod vagyon.. A példák is - amiket felemlítesz - megrázóak. Ezért nemis lehet egy tollvonással elrendezni a dolgokat, a szolgálati nyudíjakat. De attól igazad van mégsem lehet teljeskörűen elmondani, hogy mind a 100000 érintett ember ilyen körülmények között dolgozott, és azt sem, hogy mentálisan és fizikálisan 40 éves korára úgy leépült mind, mint más 65 éves. És arról sincs szó most- ha jól értem, hogy vissza akarnák őket küldeni a tűzbe, a börtönbe a kemény fiúk közé..

  Akik így vagy úgy sérültek kapjanak rokkantnyugdíjat.. Aki ma egy multinál szalklagmellett rabszolga munkát végez 3 műszakban az is kikészül.. az építőiparban a kőműves tetőfedő és lehetne sorolni szintén egy roncs..
  Több rendőr, tűzoltó ismerősöm van... Tudnak, képesek 100%-os munkát végezni.. - végeznek is.

  Az is kérdés, hogy akit 62 (majd 65) éves koráig elhajtanak dolgozni egy multihoz rabszolgának.. hogyan tudja azt jószívvel, erőben egészségben megtenni... hiszen mégis csak nekik kell megtermelnie az aktuális nyugdíjakat, szolgálati nyugdíjakat .. és mire maga is "odaér" fele annyi nyugdíjat sem kap mint a 40 éves nyugdíjas.. aki erőben egészségben a dupla szolgálati nyugdíját is megduplázza, mert még dolgozik is mellette.. Nincs az sem rendjén, hogy az öreg 60-62 éves kőműves, tetőfedő "eltartja" a 40 éveseket (nyilván nem a leamortizált, kifacsart tűzoltókat).

  Szóval valahol a kettő között van az igazság, csak kérdés, hogy tisztességesen foglalkoznak-e a döntéshozók ezzel a kérdéssel (is).”
 • 30. pkajos 2011. május 21. 22:27
  „25.BsBe
  úgy vetted ki, hogy ilyen lovat akartam volna? Nem volt kétséges, hogy kik fognak nyerni.. Ha már nyernek - a rendcsináláshoz a politikai kultúrán kívül a 2/3 is kell. Láttuk, hogy - Bajnait leszámítva - milyen toszorgás volt.. Nagyobb baj, hogy inkább csak a 2/3 van meg.. Nekem nem kétséges, hogy az a ló nem egészen az amit akartak a rájuk szavazók. Én nem szavaztam rájuk.. Az ízlésvilágomnak egyik egylet sem felelt meg-ebből a felhozatalból - maradéktalanul..”
 • 29. csípőspaprika 2011. május 21. 21:24
  „Az előbbi hozzászólásomhoz:
  a mostani, nyugdíjjal kapcs. fejlemények után, van vki, aki elhiszi - amit persze korábban is sejteni lehet - hogy majd 15-20-25 év múlva nyugdíjkorú lesz, az állam szavatolni tudja az ő nyugdíját, amit az akkori TB-bevételek alapján kéne kiperkálnia. Mindezt úgy, hogy a demográfiai mutatók évről-évre rosszabbak?
  Legalább a magánnyugdíj-megtakarítási meg lett volna, ha persze, nem vitte volna el addig egy pénzügyi csőd.”
 • 28. csípőspaprika 2011. május 21. 21:19
  „Gyerekek, aki látni akar, az lát.
  Számtalan, ráadásul idült probléma van a magyar társadalomban, gazdaságban, na meg persze a pol.-i szféra működésében.
  De amit most a kormány csinál és ahogy, azért ők a felelősek.
  Csak egy emlékeztető, ők verték szét a hárompilléres nyugdíjrendszert, elvéve több millió ember megtakarítását. Azzal a szemfényvesztő szöveggel: "Megvédjük a nyugdíjat". Na most jól megvédik!!!
  Erről beszélhetne most az a több százezer ember, akinek most visszamenőlegesen(!!!!) elveszik a nyugdíját.
  S kezdődött azzal, hogy az egykulcsos adóval gyengébb keresőktől átnyomták a pénzt a havi 300-400 ezer felett keresőknek, közben 500 mrd forintos adóbevétel kiesét, költségvetési lyukat ütve. S persze most már a milliárdosoknak örökösödési illetéket se kell fizetniük
  Ahogy a Jobbik mondja, a Fidesz a gazdagok pártja, a az átlagos és kiskeresetűek megnyomorítója.”
 • 27. zeta62 2011. május 21. 18:33
  „TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

  Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?

  Kihúznád a tűzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot? Lemennél a műegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Bemennél egyedül tucatnyi elítélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig? Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és *meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal, eltűrnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével - és *meghalnál?

  Emlékezz hőseidre!

  Állnál készenlétben töltött fegyverrel valamelyik szerb háború idején a határnál, gázolnál jeges vízben árvíz idején? Próbálnád hiába földre tenni a MIG-et, vagy L-39-est, rátöltenél az aknavetőre, hatástalanítanád a bombát itthon vagy Afganisztánban - és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

  Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tűzoltó, börtönőr, rendőr?

  Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tűzoltó, rendőr... ne titkolja - legyen az bármely csekély fokú is - a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját! Gondold át, begörcsöl a tűzoltó "kicsit" fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban - akkor bizony - meghalnál! A kritikus pillanatban "bekattan" a közeg, vagy "csak" gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony - meghalnál!

  Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet. Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról - mert most ez folyik - Te nem látod?!

  Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!

  Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tűzbe rohanni, hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni - igen a tiédről is!

  Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!

  Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?

  Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tűzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket - tényleg igazságosnak tartod?!

  Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől "veszik" el - lehet, hogy előled?!

  Téged nem zavarna, ha az az tűzoltó, ki eloltotta a házad, az a rendőr, aki este hazavitte a részeg lányodat, vagy esetleg megtalálta a lopott telefonod, ne adj isten a bőrödet is megmentette egykor, most éhbérért szurkálná a parkban a szemetet?

  Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tűzbe kell menni érted, ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint "beszólsz" az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek...

  Miért lázad a tűzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?

  Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül, nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.

  Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!

  Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?

  Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!

  Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja őket az érdekérvényesítés egyedüli hatékony eszközétől a sztrájktól!

  Mert a társadalom - részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására - beveszi, hogy jogtalanul háborognak, és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!

  Mert szó szerint életekről van szó!

  A közhiedelemmel ellentétben a rendőrök eddig miért vettek részt kisebb számban a demonstrációkon, és miért nem csatlakoztak a rendbontókhoz!

  Mert bíztak belügyminiszterükben - hiába!

  Mert bíztak az állampolgárokban - hiába?

  Mert legfőképp bíztak a törvényességben - úgy néz ki hiába!

  Mert felesküdtek, hogy életük árán is megvédik a közrendet, közbiztonságot - de most elveszik tőlük a jövőt, az életüket! *De vajon mit tesznek ezután?

  Miért fontolgatják mégis a rendőrök, hogy az ügyintézés lassításával, és a fokozott bírságolási, feljelentési tevékenységükkel megkeserítik az állampolgárok életét - egyébként jogsértést nem elkövetve?

  Mert nem akarnak erőszakos, törvénytelen eszközökhöz nyúlni, akkor sem, ha a Kormány erre provokálja őket!

  Mert az eddigi demonstrációk teljesen eredménytelenek voltak!

  Mert kezdenek ráébredni, ők hiába bíznak - szakmájukhoz méltóan - a jogban és a törvényességben, az országgyűlés sorra felrúgja az általános jogelveket, köztük saját, 2010-ben meghozott törvényüket, mely a visszamenőleges joghatályt tiltja!

  Mert a rendőrség válságban van, egyre inkább aktuálpolitikai kívánalmaknak szükséges megfelelniük, s nem szakmai szempontok alapján kell dolgozniuk.

  És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?

  HA IGEN, KÜLD TOVÁBB ISMERŐSEIDNEK EZT AZ E-MAILT, S TÁMOGASD MINDEN MÓDON AZ ÜGYET, MELY A TIÉD IS, RÓLAD SZÓL, HISZ A RENDVÉDELEM ÉRTED VAN!

  HA TEHETED NYOMTASD KI E FELHÍVÁST, ÉS TERJESZD BELÁTÁSOD SZERINT!

  HA MÉG KÉTSÉGEID VANNAK KÉRDEZD MEG BÁRMELYIK TŰZOLTÓT, RENDŐRT, EGYENRUHÁST, ÉREZNI FOGOD RAJTUK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ ÜGY JELENTŐSÉGÉT!

  A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ, NE AUTOMATIKUSAN AZ IRIGYSÉG ÉS AZ ESETLEGES RENDŐRGYŰLÖLET HATÁROZZA MEG ÁLLÁSPONTOD!

  HA LELKIISMERETED MEGENGEDI KÜLD TOVÁBB, ÉS NE FELEDD,

  EMLÉKEZZ HŐSEIDRE...!”
 • 26. zeta62 2011. május 21. 18:33
  „Z.idesz fanok, lehet csemegézni!

  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546

  http://nepszava.com/2011/05/velemeny/bartus-laszlo-ciganyut.html”
 • 25. BsBe 2011. május 21. 16:15
  „pkajos 2011.05.21. 12:30 - hát ha te ilyen lovat akartál, remélem rövidesen neked is mondja valaki: megérdemelted.”
 • 24. 1soproni 2011. május 21. 16:02
  „21. rozinéni 2011.05.21. 12:36
  Valamennyire igazad van.
  Az a baj, hogy sem minimálbérből, sem pedig nyugdíjból nem lehet megélni az országban.
  A létminimum jóval felette van mindkettőnek.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Világörökség napja

A Világörökség napján, május 21-én is felfedezésre váró titkokkal várja a Fertő-táj a látogatóit. Tovább olvasom