Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kalmár: új tanév, folyamatos káosz Sopronban is

Megkezdődött az új tanév az iskolákban, de az a káosz, amit az átgondolatlan fideszes államosítás hozott, csak tovább fokozódott - mondta Kalmár István (MSZP).

- Sopron mindig is büszke volt arra, hogy diákváros. Városunk az elmúlt évtizedekben megtanulta, hogyan kell jól működtetni egy ekkora iskolarendszert - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Kalmár István, az MSZP helyi szervezetének elnöke.

- Sajnos az év elején történt államosítással elvették a várostól ezeknek az iskoláknak a működtetését, így csak kívülről nézhetjük, mi történik az oktatási intézményeinkben.
Eddig nem sok jót lehet mondani, sőt, inkább a káosz, a bizonytalanság az úr az oktatásban. Hivatalosan persze ezt senki nem fogja elismerni, ismerjük már a fideszes propagandagépezet módszereit.

De lássunk néhány konkrétumot:

A tankönyvelosztás központosítása, teljes kudarc. Nem nagyon találni olyan diákot, aki rendben megkapta volna minden tankönyvét, időre.
A kötelező mindennapi testnevelés populista, demagóg álarca mögött, egyre nehezebben kezelhető feszültségek és károk jelentkeznek. Se tornaterem, se öltöző, se tisztálkodási lehetőség, se felszerelés nincsen megfelelő - közölte a politikus.

Kalmár István kifejtette: egészen durva beavatkozás a családok életébe, hogy délután 4 óráig, minden diák számára, kötelező az iskolai foglalkozásokon való részvétel. Azok, akik a családban szeretnék tudni, nevelni, tanítani gyermeküket, csak külön igazgatói engedéllyel tehetik ezt meg.

Ez elfogadhatatlan állami beavatkozás a családi szférába. Ilyen központosítás a pártállami rendszerekre jellemző, amik mindent, még az oktatás-nevelést is, a hatalom érdekeinek rendelnek alá.

Sajnos Magyarországon, ma a Fidesz, pontosan ilyen pártállamot épít - zárta szavait Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobbak a falakon - fotók

Csodálatos portré egy mellrákban szenvedő nőről, ásítva- csodálkozó kisgyerek, vágtázó lovas huszárok. Tovább olvasom