Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Kalmár: tovább tart a káosz Sopronban is

A helyi Fidesz nem a soproniakat érintő gondokkal, hanem az MSZP-vel foglalkozik - mondta el Kalmár István.

Ezúttal arról szólnak a hírek, hogy óraadó tanárok nem kapják meg időben a járandóságukat. A múlt héten a soproni iskolában segítő dolgozók fizetése körül volt bizonytalanság. Vajon a jövő héten kiknek kell félniük, hogy megkapják-e jogos járandóságukat?! - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Kalmár István, az MSZP helyi szervezetének elnöke.

De van probléma bőven máshol is. A fideszes városvezetés által nagy csinnadrattával átadott Szentmargitbánya felé vezető út, 1-2 évvel az átadás után, teljesen tönkrement. Ezért ki a felelős, vagy egyszerűen lezárjuk az utat és majd csak lesz valahogy?!

Újabb kérdéseket vet fel, a Soproni Szanatórium és a Soproni Kórház tervezett összevonása. Okulásul álljon itt egy idézet. Dr. Molnár Ágnestől, aki 2005-ben a következőket mondta:

„…a kilátásba helyezett kórház-szanatórium összevonás bizonyos területek átfedését jelenti, ami elbocsátásokhoz vezethet. Mivel a szanatórium működéséhez elengedhetetlen a meglévő műszerpark teljes megújítása, az erre fordítandó összeget csakis a kórház támogatására szánt pénzből tudnák átcsoportosítani.".

Dr Molnár Ágnes ma a Fidesz parlamenti képviselője, a Fidesz regionális igazgatója, Orbán Viktor személyes megbízottja és mellesleg, a Soproni Kórház igazgatója. Jó lenne, ha nyilatkozna a Fidesz, vagy Molnár Ágnes, hogy akkor most kell-e elbocsátásokkal számolni, illetve milyen forrásból tervezik a felújítást - tette hozzá a politikus.

Súlyos gondok, súlyos kérdések, a soproniakat húsbavágóan is érintő problémák. De a helyi Fidesz nem a soproniakat érintő gondokkal, hanem az MSZP-vel foglalkozik. Ez igen megtisztelő a számunkra, de jobb lenne, ha a propaganda mellett a városlakók is fontosak lennének a soproni Fidesz számára.

Ne ingatlanadót és gigantikus adósságot hozzanak a nyakunkba, hanem élhető várost alakítsanak ki - zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meleg ételt osztottak a hajléktalanoknak Sopronban

A több mint 60 főre elegendő paprikás krumpli frissen és melegen került a rászorulók asztalára. Tovább olvasom