Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kalmár: Sopronban is vizsgálódott az uniós csalás elleni hivatal

- Friss hír, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálódott Sopronban - mondta el Kalmár István (MSZP). Fodor Tamás polgármester reagált.

Sopronba is elérnek a Fidesz közeli KÖZGÉP szálai. Simicska Lajos cége Sopronban, a Fideszes városvezetés alatt, több, mint 25 szerződést kötött a várossal, több, mint 1,2 milliárd forint értékben. Ezzel ez a fideszesnek mondott vállalkozás nyerte el a legtöbb megrendelést a várostól - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni csoportjának vezetője.

Ezeken felül, most kapta meg szintén a KÖZGÉP a hulladéklerakók felszámolásának a feladatát, ami önmagában is több, mint 2,5 milliárd forint.

Bődületes összegek mennek ki a városból, miközben az elmúlt 6 évben, végzetesen eladósították Sopront, melynek adósságállománya az egyik legmagasabb az országban.

Friss hír, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálódik ennél a cégnél. Közvetlenül érinti a várost, hogy nem csak a Simicska féle vállalkozást, hanem egy másikat, a Provital Kft.-t is vizsgálja a csalás elleni hivatal. Ez utóbbi cég szintén Sopron bizalmi partnere, hiszen ők intézik a város közbeszerzéseit - tette hozzá a politikus.

Írásbeli kérdést intézünk a polgármesterhez, vajon érinti-e az EU hivatalos vizsgálódása Sopront? Tud-e a városvezetés ezekről a vizsgálatokról, voltak-e esetleg a városban a csalás elleni hivatal munkatársai, vizsgálódtak-e bármilyen a városhoz köthető projektnél?

A Fidesz mást sem tesz, mint visszamutogat és vádaskodik, de a saját kérdéses ügyeiről mélyen hallgat - zárta szavait Kalmár István.

Önkormányzatunk az elmúlt évek során mintegy húszmilliárd forint értékű pályázati forrást nyert, a város fejlesztésére. 1921 óta nem fejlődött ennyit a város, amely beruházási munkálatok részben már el is kezdődtek illetve be is fejeződtek.  A kivitelezők és közreműködők kiválasztása  a jogszabályok szerinti versenyeztetési illetve közbeszerzési eljárással történt. A megbízást a legjobb ajánlatot adók kapták meg. A nyertesek között a legkülönbözőbb cégek szerepelnek. A dolgok természetéből adódóan önkormányzatunkat eddig is és ezután is a legkülönbözőbb hatóságok, szervek vizsgálják, így például az APEH, NAV, ÁSZ, OLAF, EUTAF, NFÜ stb. A vizsgálódások eddig jelentősebb problémát az évek alatt nem tártak fel, várhatóan ez így lesz a továbbiakban is - nyilatkozta a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva Fodor Tamás, Sopron polgármestere.


Olvasóink írták

 • 14. Olajfa14 2012. május 18. 17:34
  „Az EU csalás elleni hivatala sokfelé szaglász. Azt mesélik: állítólag a FÉSZ-t a tulajdonosai eladták és Simicska közeli lett ... Állítólag a Holdingos inkubátor ház megvétele után érdeklődik egy soproni fogorvos.”
 • 13. molten13 2012. május 18. 09:21
  „Miért nem válaszol a kérdésekre Polgármester Úr? Ez ugyanis mellébeszélés!”
 • 12. Figyelő2012 2012. május 17. 22:13
  „Gondoljatok bele, Orbán Viktor azt mondja:
  Azért vagyunk nehéz helyzetbe, mert az országot a szocialisták eladósították!
  Ez ellen küzdünk, harcolunk.

  Közben Sopronnal ugyanez történik, csak itt a Fideszes város vezetés adósítja el!

  Akkor most hogyan is vagyunk???”
 • 11. egon1 2012. május 17. 15:20
  „Vajon Fodor Tamás polgármester ur,észrevette,hogy a Soproniak zöme azt sem hiszi el neki amit kérdez !
  Két év elég volt neki arra hogy a szavazói,hiteltelen embernek tartsák !!!”
 • 10. reális 2012. május 17. 10:07
  „Tisztelt munkatárs! Kalmár: Fodor Tamás: Helyesen Kalmár István: Fodor Tamás:apróság, tudom de a lap írásait is minősíti. Talán még az olvasottságát is növelné a Kisalföld napilapjának!Köszönöm!”
 • 9. FREDDY/S 2012. május 17. 09:16
  „Jó lenne azt is vizsgálni, hogy a munkanélküli hajléktalanok hogyan élnek illetve sajnos hogyan éltek, mert úgy tűnik, hogy a kialakult körülményekért senki se vállalja a felelősséget, nemde...”
 • 8. caszablanka 2012. május 17. 08:12
  „Tisztelt 4 - es ! Gondolom Te mindennek örülsz , ami napjainkban történik. Téged valószinüleg csak a tények zavarnak. Soha nem azzal foglalkozol, mit mondanak, hanem , hogy azt ki mondja.Te talán még a kútba is ugranál, ha azt kérnék Tőled . Azért ,l mert az emberek közül sokan kritikát fogalmaznak meg és nem értenek egyet nagyon sok mindennel, még nem jelenti azt, hogy a korábbiakban egyetértettek az akkori intézkedésekkel. Csak tudod korábban nem volt ennyire elterjedt az elektronikus média.”
 • 7. fcsoproni 2012. május 17. 07:39
  „1921 óta nem fejlődött ennyit a város, amely beruházási munkálatok részben már el is kezdődtek illetve be is fejeződtek.

  Olvasom a polgármester nyilatkozatát. Ezt az állítását valami tényekkel alá tudná támasztani? Itt élek én nem látom ezt a hatalmas fejlődést. A daru akkor mozdul meg amikor nagy szél fúj. Éppen néztem a táblát, befejezési határidő 2012 május 31. Csoda fog történni ebben a 10 napba? Nem kellene azért annyira lenézni a Fidesz mentes éveket, mert ha valaki készítene egy független kimutatást 1921-től napjainkig biztos cáfolni lehetne a polgármester állítását.”
 • 6. Figyelő2012 2012. május 16. 22:42
  „4. Azt hiszem az Eu sok mindenre rá fog jönni.
  Rendet kell tenni itt is!
  Undorító ez már ami itt folyik!!!!

  A legbántóbb dolog az, hogy a helyi cégek pedig nem kapnak itt munkát, mert más elviszi előlük!
  Közben helyi cégek pedig csőd közelben vannak, mert az építőipar áll, munka pedig nincs.
  Ami pedig van, azt a Budapesti cégek nyerik meg.”
 • 5. urbaniastapista 2012. május 16. 22:06
  „1,2 az kb. kevesebb, mint a győri "hasznuk". Itt már közelebb vannak a tízhez. Mindezt egy OV vizit utáni hídépítéssel és a kapcsolódó utakkal sikerült.”
 • 4. Csetneky 2012. május 16. 21:04
  „Eddig minden héten lelkesen olvastam Kalmár és Biczi urak megnyilvánulásait, most viszont nemtetszésemnek kell hangot adnom. A múlt héten nem volt sajtótájékoztató!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi ez a lazaság? Mivé leszünk, ha a heti rendszerességgel megszokott sajtótájékozatók megritkulásának vagy elmaradásának okán elkanászodik a város vezetése?
  Viszont ez a mostani jól sikerült, hajrá, csak így tovább!”
 • 3. ifhorvth 2012. május 16. 17:15
  „Akkor a Rákpatak,Tóth Antal utca- Fenyő tér - Hajnal tér közötti szakasz is szemre kéne vételezni.
  Szerintem Uniós pénzből a keret, erre a részre már "elfogyott".
  Különbet hányok oda. Itt meg komoly gépek-szakemberek dolgoztak.
  Nem beszélve a szegény pisztrángokról. Ivási időszakban is dolgoztak a gépek.
  Sok évek múlnak majd el, míg újra hasonló populációt fogunk látni.
  Meg a temérdek 50 éves kivágott akácfákról. Ami szerintem nem is volt útban a kivitelezés során.”
 • 2. Dwatson 2012. május 16. 16:53
  „Az emútnyócévben a Fideszes önkormányzatok és megyék mennyi adósságot csináltak,mennyi csalást követtek el? Félek hogy többet mint akikre most mutogatnak!”
 • 1. Sonnenschein_Manó 2012. május 16. 15:42
  „emútnyócév”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mielőtt a tulajdonos felfedezte volna a kárt, elfogták a betörőket Sopronban

Kábítószerrel való visszaélés és lopás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárás két huszonéves férfi… Tovább olvasom