Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Kalmár: Rossz döntést hozott a városvezetés

Politikailag, szakmailag, gazdaságilag és ami a legfontosabb, emberileg is hibás, rossz döntést hozott kedden a Fideszes városvezetés.

A legkiszolgáltatottabbakat, az óvodákat vonják össze, ezzel óvónők bérét akarják megspórolni, akkor, amikor minden Fideszes megszólalás a munkahelyek megtartásáról, új munkahelyek teremtéséről szól. Itt most dolgozó emberek kerülnek utcára - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Kalmár István, az MSZP Sopron elnöke.

Az óvodák összevonását, sem az óvónők, sem a szülői közösségek, de még a Fideszes többségű Oktatási bizottság sem támogatta, ezzel együtt a döntés a Fideszes városvezetés keresztül erőszakolta.

Sopron városa az óvoda-pedagógia fellegvára, számtalan kiváló szakember él és dolgozik városunkban. Egyöntetű szakmai vélemény, hogy már középtávon súlyosan rontja az óvodai nevelő munka minőségét ez az átgondolatlan, kapkodó, rossz döntés.

A városnak a munkahelyek megtartására kellene fókuszálni, nem Helyi Témát (36 millió), nem belvárosi sorompót, földbe süllyedő acéloszlopokat (20 millió), nem a kommunikációt kell összesen több mint 100 millióból finanszírozni, hanem a dolgozni tudó és akaró emberek munkahelyét kell megvédeni, mert ez a városvezetés kötelessége!

Ráadásul, ebben az évben nem is nagyon várható megtakarítás az intézkedéstől, ez sokkal inkább pótcselekvés! Jövőre nézve éves szinten 10-20 millió megtakarítás, de milyen áron?

Ha már nem tudta a Fidesz kormány 1 év alatt eldönteni, mit akar az önkormányzatokkal, mit akar az óvodákkal, iskolákkal, kórházakkal, akkor most már várjuk meg, hogyan alakul át az önkormányzati intézmény rendszer, végül is a Fidesz azt ígérte senki nem fog rosszul járni!

Lehetne értelmes vitát folytatni átalakításokról, de az a hatalmi stílus, amivel a Fidesz kormányoz és várost vezet, ellehetetleníti az értelmes vitákat, ellehetetleníti a párbeszédet és ahogy a példa mutatja rossz döntéseket eredményez! - zárta a képviselő.

A rendkívüli közgyűlés eseményeit, ahol az óvodákkal kapcsolatos döntés született, itt olvashatja >>

Olvasóink írták

 • 15. c77 2011. június 04. 15:02
  „13
  itt küldök neked valamit (ide "dugd a fejed és kusssssss"). Gondolok a "lósza..ra!! Ok?”
 • 14. KissLaszlo 2011. június 03. 09:55
  „komady.csokmo 12.
  "Nyugodjatok bele, mi amit ígértünk megtesszük és nem ellopjuk/elcsaljuk." Hát igen. Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó - mondja a közmondás. Kérdés: akkor mi van a tómalmi útfelújításokkal, amit tavaly őszre ígért ( Kisalföldben is megjelent a cikk róla ) a fityeszes városvezetés az önkormányzati választások előtt. Még most is - pedig már 2011. júniust írunk - gödör gödör hátán, valamennyi le nem bitumenezett utcában. Ha ezt anno megígérték, akkor én kis náív úgy gondolom, hogy a pénz erre félre volt téve. Vagy rosszul gondolom? Ha ne adj isten tengelytörésem lesz, mehetek az önkormányzathoz kártérítést követelni? ( tudom, hogy úgy sem fizetnek, mert azt fogják mondani, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem )”
 • 13. kertész 2011. június 02. 18:53
  „Csetneki! Még mindig jobb a kertben dolgozni mint a lóistállóban az almot( trágyát ) kihordani”
 • 12. komady.csokmo 2011. június 02. 18:51
  „To Kalmár & to szociálliberális elvtársak.
  Mikor regnáltatok, akkor kellett volna tisztességes, soproni és magyar társadalmi/gazdasági érdekeket képviselő városvezetést bemutatni. Most, mint az árkon kívüli gyepmesterek, okostóbiáskodtok olyan dolgokban, amihez bizonyítottátok, hogy sem országosan, sem városi szinten nem értetek. Afféle félművelt tanácsokat ötleteltek... Csakhogy járjon a szátok, ha már megvan...
  Nyugodjatok bele, mi amit ígértünk megtesszük és nem ellopjuk/elcsaljuk. Eddig is ezt tettük. Tönkre tettétek a sikeres magyar oktatási rendszert; hagyjátok abba, majd, ha bizalmat kapnátok valaha, akkor tisztességes emberként dolgozzatok a városért.
  Eredményt csak tisztességesen tudnátok felhalmozni, ha genetikailag és szocializációtok szerint alkalmasak lennétek rá. Ezt a szocializmus alatt és az elmúlt tíz évben eljátszottátok... Ne részletezzük, a belső káoszotok is erről tesz tanúságot. Keressétek meg kik voltak közöttetek akik a magyar nemzet gazdasága/társadalma elleni bűntetteket elkövették és hagyjátok abba a további mesterházyzást/gyurcsányozást/szanyizást/törököszést, azaz náci/bolsi örökségetek gyakorlását... Vonjátok felelősségre bűntársaitokat. Ne csak prédikáljátok, hogy meg kell újulni, hanem csináljátok; seperjétek ki magatok közül a kártékony elemeket. Legyetek egyszer, csak egyszer tisztességesek és ne rágalmazzatok, hanem állításotokat bizonyítsatok is!”
 • 11. mindigatutit 2011. június 02. 09:35
  „nem értem azokat akik azt mondják,hogy az istvánbírói épület eladása rossz üzlet volt!most mi is van vele?mik a tervei a városnak?egy nagy 0 kedves barátaim,lassan 4-5éve ott rohad szét és esély sincs arra ,hogy eladják ,ha pedig felújítják (amit kötve hiszek),akkor mik tervek???!!!”
 • 10. rozinéni 2011. június 02. 09:07
  „kertész még jó hogy te nem közénk tartozol:)))”
 • 9. SZILAJ 2011. június 01. 22:47
  „Éljen a Párt! Éljen az Elit mozi !”
 • 8. csingilingi 2011. június 01. 21:31
  „Már régóta figyellek Cseszneki! Neked mindig igazad van.”
 • 7. coolzsu 2011. június 01. 21:31
  „bocs, ha nagyon naív vagyok, de én itt nem olvastam óvodabezárásról.... egy vezető alá vonásról van szó, a gyerekek maradnak, az óvónők maradnak, csak tagóvodaként, és nem önálló intézményként működnek majd... nem igazán értem, hol itt a gond, ha egyszer spórolnak vele! bár lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok érintett....

  a brennbergi iskola bezárása ellen miért nem kiabál senki? mert nem a belvárosban van?... igaz, csak 30 gyerekről és 11 dolgozó elbocsátásáról van szó, és ezzel egyidejűleg évi 30 millió veszteség megtakarításáról...

  szerintem ez elég összetett téma, nem értek, nem értünk hozzá, bízzunk benne, hogy az okosok tudják, mit csináltak”
 • 6. titáti 2011. június 01. 21:28
  „Az Istvánbíró utcai óvoda szerintem régebben lett bezárva. W.D csak a romos épületet adta el, ami alkalmatlan volt arra, hogy óvoda legyen.
  Mellesleg nincs szó arról, hogy óvoda bezárna. El kellene már rendesen olvasni, tisztelt kommentelők a cikkeket.”
 • 5. Csetneky 2011. június 01. 21:04
  „4. orchis

  Teljes mértékben egyetértünk!
  "Arra hivatkozni meg, hogy a másik is ezt csinálta, ezért ezeknek is szabad, már ne is haragudj, de hogy stílusos maradjak, óvodás attitűd."
  Éppen erre kívántam rávilágítani, hogy akik most hivatalból aggódnak illetve rettegnek, éppen ezt csinálták. Tehát óvodás attitűd ez a részükről, mivel amikor lehetőségük volt, éppen az ellenkezőjét csinálták, most meg szokásukhoz híven pofáznak.
  3. Egyszerű programú barátom, szántsál és vessél továbbra is, amire determinálnak a képességeid. :)”
 • 4. orchis 2011. június 01. 18:48
  „Igaza van Kalmárnak.
  2. Ha azt gondolod, hogy az Istvánbíró utcai ügy rossz volt, helyes, egyetértek. De pont emiatt (is) hatványozottan rossz több óvoda bezárása, és ha jól tudom, nem azért lettek a narancsok megválasztva, hogy ugyanazt csinálják, mint az elődeik. Arra hivatkozni meg, hogy a másik is ezt csinálta, ezért ezeknek is szabad, már ne is haragudj, de hogy stílusos maradjak, óvodás attitűd.
  Amúgy a Helyi Téma kiváló újság, jó nagy, és frankón lehet rajta zöldséget pucolni.”
 • 3. kertész 2011. június 01. 18:43
  „Megszólalt a két lángész(1,2)”
 • 2. Csetneky 2011. június 01. 18:08
  „Ki is kötött jóerkölcsű üzletet az István bíró utcai óvodával kapcsolatban? Ha már az óvodabezárásokról beszélünk.
  Most hirtelen nem jut eszembe. :)”
 • 1. rozinéni 2011. június 01. 17:49
  „kalmár a nagy ész:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni közgyűlés: Óvodák integrálása és iskolabezárás megszavazva - Galéria

Az óvodai átszervezés során 3 központi intézmény maradhat, a Brennbergi Általános Iskolát bezárják -… Tovább olvasom