Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kalmár: Pártpropaganda a Helyi Témában

A szocialista politikusok szerint a városlakók tájékoztatása helyett kampánycélokat szolgál a Sopronban is megjelenő Helyi Téma.

A kiadásért felelős igazgató úgy véli, városi híreket közölnek és politika nem jelenik meg a helyi oldalakon.

– A Helyi Témát birtokló milliárdos üzletember egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a lapjukban Orbán Viktor, illetve pártja szellemiségét kívánják szolgálni. A soproni városvezetés közpénzből ad évi majd 50 milliót ennek a most már nyíltan a Fideszt szolgáló újságnak.

Elfogadhatatlan, hogy a lap, aminek a városlakók tájékoztatását kellene szolgálnia, a Fidesz hatalomra jutását kívánja segíteni. Folyamatosan az önkormányzat kivéreztetéséről hallunk a soproni városvezetés részéről, de pártpropagandára jut hetente közel egymillió forint. Ebből a pénzből minden egyes kórházi dolgozónak évi 40 ezer forintos bérkiegészítésre jutna – mondta Kalmár István önkormányzati frakcióvezető (MSZP) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

– Társaságunk feladata Sopron kulturális, közművelődési és közösségi életének elősegítése, bemutatása. A Helyi Témában hat oldalt vásárolunk, melyeken a soproniak ingyen olvashatják a helyi híreket, a városban történő eseményekről szóló cikkeket. Az önkormányzat feladata a lakosság tájékoztatása, erre közbeszerzési pályázatot írtak ki, amit a Théma Lapkiadó Kft. nyert. A cég tulajdonosi szerkezetét nem vizsgáltuk, a helyi oldalak politikától mentesek. Megjegyzem, a Helyi Téma baloldali vezetésű városokban, sőt, Budapest valamennyi kerületében is megjelenik – reagált Kalmár István felvetésére Nyerges Ferenc, a Helyi Téma soproni kiadását finanszírozó Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. adlerzsigabá 2009. november 19. 21:19
  „"Ostobaságiskola". Ez akkora poén volt, hogy most is rángatózom a nevetéstől! Gratula!”
 • 40. thurvj97 2009. november 17. 21:03
  „Simán jobboldali lap. Csak a hülye nem látja.”
 • 39. vitriol2 2009. november 17. 16:25
  „Orfeusz 2009.11.17. 14:59 !!!
  a szokásos "elterelő", semmit mondo válaszoddal azt gondolod, hogy megvédted a fidesz "mundért"? tudod egysoros minösitgető válaszod, Téged minösit. ha nem tudod megcáfolni a másik által leirtakat, tán "sikeresebb" lene, ha semmit nem irtál volna.”
 • 38. Je.Ta. 2009. november 17. 16:23
  „A jobboldalal kapcsolatban.
  Cikk a mai Nepszabadsagban!
  Kertesz ügy:Pofon az antiszemitaknak.
  A Nepszabadsag Berlini tudositoja irta,aki
  Paul Lendvai cikkeböl idez.Nemetül is el lehet olvasni!
  Remelem erthetöen irtam!!!”
 • 37. Orfeusz 2009. november 17. 14:59
  „Fájdalmas, hogy egyesek ennyi hülyeséget le tudnak írni. Külön ostobaságiskolába jártak?”
 • 36. vitriol2 2009. november 17. 09:58
  „ez is "hablaty"???
  "Republicon egyik kutatása átfogóan és országszerte vizsgálta, elemezte és összesítette, hogyan járja násztáncát a Fidesz és -a fidesz szerinti szocik kreálmánya:- a jobbik:
  A kutatás szerint az önkormányzati voksoláson a Jobbik tízszer annyi mandátumot szerzett szövetségben, mint egyedül, s a szélsőjobboldaliak számára a leggyümölcsözőbbnek a Fidesszel kötött egyezség bizonyult. Összesen 28 olyan politikus nyert mandátumot, aki a Jobbik mellett a nagyobbik ellenzéki párt támogatását is élvezte, miközben a párt jelöltjei önállóan mindössze három képviselői helyet gyűjtöttek.

  Székesfehérváron 15, Egerben 9, Óbudán 3 mandátumot helyet nyert el a Jobbikot is magában foglaló koalíció, így Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Demeter Ervin, az Orbán-kormány titokminisztere is a Jobbikkal karöltve jutott az önkormányzatba.

  A Republikon kutatása rámutat, hogy az esetenkénti közös jelöltállítás mellett számos településen a Jobbik feltétel nélkül támogatta az esélyesebb jobboldali jelöltet, szorosnak ígérkező összecsapások esetén pedig politikusainak visszaléptetésével segítette a Fideszt, és cserébe - közgyűlési mandátum híján - külsős bizottsági helyeket kért. Ez történt több budapesti városrészben (így a Belvárosban, Rákosmentén valamint a XVIII. kerületben) és vidéki nagyvárosban.

  Szembetűnő - írja az elemzés -, hogy a Jobbik a tizennyolc megyeszékhely közül kilencben nem vett részt az önkormányzati választáson, és csak Kecskeméten állított önálló polgármester-jelöltet, miközben Győrben, Nyíregyházán és Szegeden bár képviselőjelölteket indított, a polgármesteri székre nem pályázott, s ezzel a fideszes jelölt esélyét növelte."”
 • 35. vitriol2 2009. november 17. 06:17
  „egy ujabb fidesznyik szot illetve annak tartalmát ismertem meg:
  "hablaty"= ha a másik félnek tényeire nem tudunk válaszolni ill. ha nincsenek érveink akkor a másik tényeit öszefoglalva "hablaty"-nak kell nevezni.
  pld.
  ha valaki azt teszi "szová", hogy:
  -a jobbik.. párt vezére a"mi drága"vezénylőtábornokunkkal volt egy polgárikörben- nem tudjuk cáfolni, tehát ="hablaty"-
  - azt sem tudjuk cáfolni, hogy nagyon sok önkormányzatban "békes testvéri" együttmüködésben "dolgozik" a jobbik és a pártunk a fidesz, tehát="hablaty"
  - sajnos azt sem tudjuk cáfolni, hogy pártunk müv.tagozatának egyik oszlopos tagjának ujságjában- ráadásul a mi "sosehazudott" vezénylőtábornokunk is ajánlotta ujságban- könyvek "végsőmegsemmisitésére buzditanak, tehát az is="hablaty"
  ja és az "ajánlott" iradalmat nem tudtam most megnyitni, de lehet hogy ott ismertetik a fidsez féle "hablaty" szo fideszi tartalmát?. <moderálva..>”
 • 34. adlerzsigabá 2009. november 16. 21:38
  „Vitriol2!

  Ez az igazi válasz az Ön elmélkedéseire:http://www.youtube.com/watch?v=YBosVmOOdxU&NR=1

  Üdvözlöm! -:))”
 • 33. adlerzsigabá 2009. november 16. 21:35
  „Vitriol2! 31#
  Hát igen, kedves! A tények makacs dolgok. Ajánlok figyelmébe...
  http://www.youtube.com/watch?v=ZNKUoalQG4k
  :-((”
 • 32. zooberon 2009. november 16. 16:15
  „Jocó! Attól, hogy még egyszer leírod a szöveget, attól az még ugyanolyan hablaty marad! Egyébként szívesen reagálnék én az irományodra, csak hát a hablatyodból nem tudom kisilabizálni a mondandód lényegét. Úgyhogy kérlek, tagoltan, lehetőleg magyarul írd le még egyszer! Az sem baj, ha a hablatyot zárólejbe teszed soronként, és mellé írod magyarul, csak kérlek értelmesen írj!”
 • 31. vitriol2 2009. november 16. 13:11
  „"adlerzsigabá 2009.11.16. 11:45" -nek
  ugye az könnyebb ha valakinek modszerét támadod/kritizálod, mind a "szövegben" lévő tényeket támadnád?"
  tudod én ezekről irtam:
  "- a jobbikus <moderálva>(nem-Vona-kodott) Orbánnal együtt "polgárikörösködni"
  - nagyon sok önkormányzatban együttmüködik a a két párt-tudod a fidesz és a jobbikus)
  - a betiltott matyarSAgárda első -legelső- zászloanyja a hős fidesz képviselő Wittner volt.
  - bencsik -tudod a pártod "müv.tagazatának egyik"feje" résztvett a matyarSA... megalalpitásában, söt "területet" is biztositott számukra"
  ha bármelyik "hablaty" soromat cáfolni tudod , vagy tán a tényeket- a fidesz és jobbiku.. párt kapcsolatait- jobban tudod" tagolni"- hát azt megköszöném.Tudod én elfogadom, hogy "elveimmel" nem értesz egyet, na de kedves a tények azok tények. Tudod ha azt a tényt , hogy a "hős" Wittneretek zászlosanyaként-ja és több egyébb rendezvényen -kiállt a .....gárda melett nem a pártod(?) összefonodására utal a jobbikkal, megcáfolod , megköszönöm.
  megjegyzés. érdekes egy moderálási "kézség" alakult ki ujabban: már a jobbik.... és jobbik párt akármi nevét is " kimoderálják"!!! hát moderátor fura ura/vagy/ segédje, már ennyire féltek a fidesz/jobbik koaliciotol??? <moderálva...>”
 • 30. adlerzsigabá 2009. november 16. 11:48
  „Javítom: Vannak itt más olyan írások....amelyekkel nem értek egyet,...”
 • 29. adlerzsigabá 2009. november 16. 11:45
  „Vitriol!
  A hablaty, az hablaty. Nem kell megmagyarázni, az látszik. Van itt más olyan írás is, amivel nem értek egyet, de legalább tagoltak, értelmesek. Ez van...”
 • 28. vitriol2 2009. november 16. 10:35
  „zooberon 2009.11.14. 07:45 (25)-től kérdezem:
  miért "hablaty" ha strigulákban "szedve" leirom a fidesz és jobbiku.. pártok hol és milyen modon kötödnek egymáshoz?Ja ez azért "hablaty" mert nem tudod a "kötödéseket" megcáfolni, ugye az könnyebb ha valakinek modszerét támadod/kritizálod, mind a "szövegben" lévő tényeket támadnád.
  ja és kedvendced: a matyarSAgárda!! tudod már ezerszer leirtam, hogy a szélsőjobbon már volt hasonlo "gárda" jelenség azaz a hitleri SA. Ki hasonloan indult, elöször csak menetelgetett, majd üzleteket, könyveket égetett- tudod most már ezt "javasolja" a bencsiki media is Nektek- majd tudod a jobbiku.. párt eszmeiségéhez közel álló <moderálva> mindent probáltak"égetni".
  Tehát furcsa nicknevü -tán Te is matyarkodo vagy?- tán azokat a témyeket cáfold amit leirtam és ne a szöveg"szerkeztésemet" kritizáld. Oké???”
 • 27. 1soproni 2009. november 14. 11:58
  „A kutyám alá viszont alig merem rakni, mert tocsog az ólomtartalmú festéktől”
 • 26. Cerwin 2009. november 14. 08:33
  „Kiválóan alkalmas az újság zöldségpucoláshoz és ablaktisztításhoz! A többi reklámlap nem szívja jól a vizet! Begyújtósnak is elég jó!”
 • 25. zooberon 2009. november 14. 07:45
  „Jocó! Mi lenne, ha egyszer normális formában írnál le egy mondatot? Egyszerűen átláthatatlan az a sok hablaty, amit írogatsz. Kedvencem: "matyarSAgárda" - ez visz mindent! Gratulálok!
  "a jobbikus führer(nem-Vona-kodott) Orbánnal együtt "polgárikörösködni"" - hát igen, valamikor az MDF is jobboldali párt volt. Menjünk vissza Mohácsig jocó - ennek semmi értelme meglásd!”
 • 24. vitriol2 2009. november 14. 06:41
  „Elnézést bencsik= Bencsik”
 • 23. vitriol2 2009. november 14. 06:40
  „zooberon 2009.11.13. 12:13 -nak. Tudom "nem ide tartozik", de ami "összemosodott" azt nem mi mostuk össze:
  - a jobbikus führer(nem-Vona-kodott) Orbánnal együtt "polgárikörösködni"
  - nagyon sok önkormányzatban együttmüködik a a két párt-tudod a fidesz és a jobbikus)
  - a betiltott matyarSAgárda első -legelső- zászloanyja a hős fidesz képviselő Wittner volt.
  - bencsik -tudod a pártod "müv.tagazatának egyik"feje" résztvett a matyarSA... megalalpitásában, söt "területet" is biztositott számukra
  -tovább is van... mondjam még?????
  Ja hogy most a "vezénylőtábornok" leendő tulhatalmát veszélyeztetti a jobbikus párt képzödmény, most már a fidesz (párt)szócsövek- Ovi előzenekarai- probálják "támadni" a már nyiltan szélsőjobbos bandát???”
 • 22. zstoth 2009. november 13. 23:48
  „A jobboldal eddig három választás előtt alkalmazta ezt az elcsépelt agymosótechnikát. 1994, 2002, 2006... Leginkább az ellenfél szavazóit lehet vele mobilizálni.
  1998-ban épp a kifinomult, újszerű marketinggel tudtak nyerni, ha visszahívnák az akkori kampánytervezőket, biztos, hogy nyernének. Emlékszem, bámultam a tv-t, és csak hüledeztem, hogy milyen profik. A semmiből lettek kormánypárt.
  A lejáratásra épülő kampány előbb vagy utóbb kifullad. Ezt nagyjából minden nyugati párt tudja már, egy-két elhülyített országban azért még ott is próbálkoznak ilyesmivel.
  Ha a Fidesznek sikerül ezt a mostani, hatalmas előnyt eljátszani, az csoda lesz, de ha nem állítják le az ilyen és hasonló technikákat, még ez is bekövetkezhet. Mindenesetre az abszolút többség eljátszásához nem kell nagy tudomány. Valahogy nincsenek jó marketingesek a Fidesznél. Nem is értem, miért kell tiltakozni a Helyi Téma ellen. Szépen le kell itt-ott írni, hogy ki finanszírozza, tényszerűen és visszafogottan meg kell cáfolni, amit írnak stb., de véletlenül se szűnjön meg az újság! Ez a baloldal érdeke.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló autókat tört a BMW

Egy BMW-s hirtelen megfordult a Lenck-átjáró előtti részen, és emiatt ütközött a vele szemből érkező autóbusszal. Tovább olvasom