Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kalmár István: széthulló intézményrendszer kormányzati alamizsnáért Sopronban

A stadionfedés-, és a mértéktelen Fidesz reklámozásért kiosztott médiatámogatás helyett, növeljük a közbiztonságra szánt forrásokat és töröljük el az ingatlan adót - javasolta az MSZP.


Sopron közgyűlése csütörtökön elfogadta 2015. évi költségvetését.
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei költségvetést is csupán a kormánytól decemberben kapott „ajándék" százmilliókkal lehetett egyenesbe hozni. De ezért az ajándékért súlyos árat kell fizetnünk nekünk, soproniaknak – mondta el a péntek délutáni sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP helyi elnöke.

A kormány elvette az oktatási intézményeinket és egy olyan torzót hozott létre, melyben az iskoláknak három gazdája van, de igazából egy sincs. Leromló állapotú épületekben mérhetetlen koszos tantermekben tanulnak gyermekeink, ha éppen van a tanításhoz szükséges eszköz.

Kiemelte: a következő lépés, hogy leminősítik a soproni Erzsébet kórházat, amely csak egy fióktelepe lesz a győri kórháznak. Sokan dolgoztunk azért, hogy kiemelt (súlyponti) kórházunk legyen, de most osztályok, szakrendelések megszüntetéséről, orvoshiányról és teljes bizonytalanságról lehet csak hallani.

Az MSZP jobbá kívánta tenni az idei költségvetést. 2014 őszén azzal kampányoltunk, hogy "Helyre állítjuk a közbiztonságot!" és „Eltöröljük a ingatlan adót (magánszemélyek kommunális adóját)". Az MSZP frakció ígéretéhez híven 8 módosító indítványt nyújtott be a költségvetéshez, melynek lényege, hogy a stadionfedés helyett és a mértéktelen Fidesz reklámozásért kiosztott médiatámogatás helyett, növeljük a közbiztonságra szánt forrásokat és töröljük el a soproni lakosokat terhelő Ingatlan adót.

Természetesen a fideszes többség lesöpörte javaslatainkat – húzta alá a politikus.

Szeretnénk figyelmeztetni a hatalmon lévőket, hogy Veszprém után egyértelművé vált: Magyarország már nem következmények nélküli ország. Ha lezüllesztik Sopron intézmény rendszerét, akkor ennek következményeit vállalniuk kell – zárta Kalmár István.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva volt a határ Sopronnál - Autó hajtott a határőr bódénak

A pénteken délelőtt történt közúti közlekedési baleset okozott fennakadást a forgalomban. Tovább olvasom