Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Kalmár István: Mit csinált két évig a városvezetés?

Sopron - Alkalmatlannak értékelte a városvezetés két éves munkáját Kalmár István (MSZP). A képviselő a félidős értékelésében csak károkról (perek, adósság, a foci tönkretétele) beszélt.
– Éppen két éve annak, hogy hivatalba lépett a városvezetés, ennek alkalmából időszerű beszélni eddigi tevékenységükről – fogalmazott Kalmár István önkormányzati képviselő (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján. – Vesztes perek tucatját indította a Fodor Tamás vezette önkormányzat, a mélygarázs máig nem nyitott ki. Tönkretették a profi soproni labdarúgást, megkísérelték bezáratni a Gyermek- és Ifjúsági Központot, és elképesztő, hétmilliárdos adósságba verték Sopront. Ennyi negatívumot tudok említeni, de pozitívumokat sajnos egyáltalán nem tudok párhuzaba állítani velük.

Kalmár István beszélt arról is, hogy Fodor Tamás a szocialisták hiszériakeltérére fogta az egészségházzal kapcsolatos kudarcot. – Nemcsak bennünket, de az iskolák szülői közösségét, a gyógyszerész- és orvosi kamara tagjait is megvádolta a polgármester – tette hozzáa képviselő. – Szerencsére az ő frakciójuknak is van néhány józan gondolkodású tagja, aki ért az emberek nyelvén és aki nem engedte megvalósulni az egészségház-üzletet.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. Intel 2008. október 17. 17:12
  „Megint csak böfögtök, de, hogy miről azt nem tudjátok...
  Ha el mélyül a gazdasági válság, akkor Sopronnak annyi!
  Viszont, hogy közeledik az év vége, és a hitelt fizetni kell, beszéljünk arról mennyivel kell többet fizetni adókat a soproni lakósoknak!
  Lassan adott lesz a téma!!!”
 • 70. intel 2008. október 16. 13:07
  „69.

  Kisfiam! Ahhoz szólok hozzá, amihez akarok és azt, ami nekem tetszik. Ha neked nem tetszik, ne olvasd! Azt pedig nem te döntöd el kis barátom a kevés eszeddel, hogy ki bölcs és ki nem.”
 • 69. Dialektika(vittkozásmód) 2008. október 16. 12:46
  „T. Intel!
  Csak lassan mondom, hogy megértse, a KISALFÖLD napilap a soproni várospolitikáról szól. Ehhez kér hozzászolást. Lehet hogy most már megértette! De ha hallgatott volna, talán bölcs maradhatott volna.”
 • 68. intel 2008. október 16. 11:16
  „Kalmár komától kérdezem: Mit csinál 6 és fél éve a kormány???”
 • 67. Fodor, abdai, havas legfeljebb prédikálja a vizet, de szemérmetlenűl bort, sőt tabblettás bort iszi 2008. október 16. 10:53
  „Tisztelt Hozzászolók!
  Alepvetően igazat mondtok. Szörnyű hallani a televizióban a polgármestert, Abdait és Havast is. Rengeteget mozog a szájuk.Város vezetőként, várospolitikával kellene foglalkozni, helyette a nagy politikára hivatkoznak. Könyebb nekik ocsárolni megkérdezés nélkül a Parlementet, mint tiszteségesen vezetni a várost a és a soproni polgárok adóforintjának becsületes elkötéséről beszámolni. Gusztustalan, nem magukat keresztény-
  demokratákhoz illő.Fodor akkor jelenti be, hogy az Árpád utcában parkolót kíván építeni amikor a Méky garázst már a második éve nem adja át. Nem is kíván foglakozni vele.Csak eredménytelenül költi a város pénzét, nem a sajátját, a bukott polgári perekre.Ezért mondják a soproniak, hogy ez a városvezetés megválasztásának pillanatában is alkalmatlan volt soproniak érdekét összefogó, de nem sa családokat zétválasztó munkára.
  Fodor, Abdai Havas legfeljebb prédikálja a vízet, de szemérmetlenűl bort, sőt tablettás bort iszik.”
 • 66. semleges 2008. október 16. 08:48
  „63-hoz.
  végre a témáról. bár úgy látom a téma keveseket érdekel, inkább egymást b@szogatják. egészségükre.
  az örökségre vonatkozó megállapításod téves, de ezt most hagyjuk. ez inkább amolyan Havasos érvelés. a kasszában egyébként tudtommal még volt több mint 2 milliárd is, így lehetett új hitel nélkül megúszni. de azért rendelkezésre álló, csak még fel nem vett hitelt hívtak le már a mostaniak is. figyelem Havast, ő mondta.
  ami a korrupciót illeti, legyünk óvatosak. szerintem valóban volt Walterék alatt egy csomó gyanús ügy. nagyjából mind gyanús, ami miatt perek indultak. szerintem Walter nem volt jó polgármester, sem a stílusa, sem a cselekedetei nem tetszettek igazán. ugyanakkor legalább van látható jele a tetteinek. kivételesen ezt pozitívan gondolom. a két alpolija nem volt rossz, igaz nem tudták, vagy nem akarták Waltert visszafogni.
  Fodor sajna teljesen béna. valszeg Fodor valóban nem korrupt, bár amit Simon csinál az nem a lányegyletbe való. állítólag a holdingnál még azt is megmondja honnan vegyék a poharakat. neki biztosan van vaj a fején és sajna Havas meseter sem ma kezdte. mondjuk ő jól adja el magát. Abdai simán alkalmatlan, akár a Fodor.
  összességében a korrupció jelen volt és jelen van most is. a mértékről nincsen fogalmam.
  persze ez nem soproni, de nem is magyar jelenség.

  tőlem legyen a következő ciklus is fideszes, csak nem a Fodor, vagy a Simon. könyörgöm...!”
 • 65. Jay80 2008. október 16. 00:25
  „Majd ha a szövegelés helyett tettekkel tünsz ki, akkor te is dumálhatsz nekem, nem kellett belépnem sehová, hogy tegyek az országért. Veled ellentétben én már tettem le az asztalra. te is meglepődnél, hogy ki is vagyok én és akkor meglátnánk ki dumálna kinek”
 • 64. Intel 2008. október 15. 22:50
  „jay80
  majd ha annyit teszel a hazáért, mint én, akkor dumálhatsz itt nekem.
  lépj be civil szervezetbe, és vidd valamire...
  Nagyon meglepödnél, ha irnák magamról, de nem ez a célom.
  Én örülök neki, hogy dolgozhatsz itt ebbe a szép országba, hogy más a véleményed, mert akkor nagyon unalmas lenne minden ha te is igy gondolkoznál.
  Aztán azt meg már Te érzed, hogy mire vitted, és hol tartasz másokhoz képest.
  Csak ne felejtsd el, mindenki saját maga szerencse kovácsa, aki akar az előre jut...
  Hála ég én nagyon elégedett vagyok, de bosszant, hogy Sopron hova süllyedt...”
 • 63. semleges?? 2008. október 15. 22:05
  „62-es!
  Igazad van. Beszéljünk Fodorékról .
  Szerintem WD-éktől megörököltek egy szemétdombot. 8+4 mrd adósságot két évig úgy tudtak kezelni, hogy nem vettek fel hitelt! Lehet, hogy sőt biztos, hogy követtek el hibákat, de korrupciós ügyeket nem lehet náluk találni! Nem adtak el olcsón és nem vásároltak a város kárára drágán! Mindezt tették akkor mikor egy olyan kormányunk van....bocs ez nem téma”
 • 62. semleges 2008. október 15. 21:17
  „könyörgöm, Fodorékről, van vélemény, vagy csak kommunistázunk itt?
  tényleg van, aki szerint korrektül, jól csinálják a dolgukat?!
  végülis ő a polgármester. alkalmas szerintetek, vagy Simon, esetleg Abdai?
  mondjatok már valamit azon kívül, hogy Gyurcsány "hülye".
  vagy azért bénák itt Sopronban a vezetőink, mert gyufa hazudott?”
 • 61. Jay80 2008. október 15. 20:37
  „jackhruby. nincs érve, csak ő úgy gondolja, hogy okosabb bárkinél is, pedig ha tudná, hogy csak egy senkiházi nulla. A számitógép mögé menekül onnan ossza a szép szavakat, de lemerem fogadni az egész életében nem vitte semmire. Most tetszik neki ez a kormány, mer munka nélkül is kap annyi pénzt, hogy megéljen, az Orbánt meg azért utálja, mert dolgozni kellett. A szomorú az, hogy ő szól le másokat, szélsőjobbozik, de azt se tudja mit jelent, viszont ha lekomcsizzák fel van háborodva”
 • 60. Jay80 2008. október 15. 20:31
  „Intel, te úgy vagy ostoba ahogy vagy. Én hiszek el mindent amit Orbán mond? Szánalmas beszólás volt, pont neked csorog a nyálad a szocik felé, de mikor ott a lehetőség, hogy szemtől szembe állj valamelyik politikussal, sunyin lapítasz. Igazad van nem vagyunk egy szinten, sokkal lejjebb vagy, mert kettőnk közül én legalább felvállalom, hogy beolvassak xy-nak ellentétben veled”
 • 59. jackhruby 2008. október 15. 20:02
  „intel
  Érveid is vannak? Esetleg egy-két konkrétummal is ha meg tudnád erősíteni? Amit leirtál túl sok értelmezhetőt nem tartalmazott! Szánalmas, nevetséges -írod- ezek "ütős" érvek!
  ja még valami: te ajánlottad, hogy miről beszélgessünk csenben jegyzem meg a helyedben én felkészültem volna az általam javasolt témákból vagy legalább ORBÁN VIKTORT idéztem volna mint ahogy én tettem MP-vel és GYF-fel!”
 • 58. Intel 2008. október 15. 19:53
  „Jay80 nem vítatkozom Veled, mert nem vagyunk egy szinten.
  Talán Te még a gumimacikat is megnézed, vagy a Frakkot, ezért megeszel bármit amit Orbán mond...
  Viszont bárki, bármit mond lehet, hogy van vitatható alapja, de amit Bokros Lajos állít, hogy ki miért felelős azt nem érdemes letagadni, és nem jó véleménnyel van Orbánról.
  Na és mielőtt lehülyéznéd, nézd meg minek a vezetője, és mennyi szakember ismeri el.”
 • 57. Jean 2008. október 15. 19:18
  „Mivel mindkét oldalról megy az adok-kapok, hadd mondjam el a véleményemet. Sajnos, más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem látja meg egyik-másik fórumozó. Szerintem sem Orbántól, sem Gyurcsánytól nincs elájulnivalónk. Az egyikről kiderült, hogy hazudott, a másikról meg tudjuk ugyanezt.
  CSAK AZ A POLITIKUS NEM HAZUDIK, AMELYIKNEK NEM MOZOG A SZÁJA -olvastam a neten valahol.”
 • 56. xycc 2008. október 15. 18:43
  „Mit csinál hat éve a kormány?”
 • 55. semleges 2008. október 15. 18:21
  „bocs, de attól, hogy Gyufa alatt tagadhatatlanul szarba kerültünk, még mindig egy kutyaütő társaság Fodor és a többiek.
  apróság, hogy az elmúlt 6 évből az első 4 évben majd 40%-os reálbér növekedés volt.
  most mindenki rohadtul érzi a megszorításokat, de azt már leszarja, hogy előtte mi volt. persze én is azt mondom ezt Gyurcsányék kúrták el, mert a választópolgár amit kap szó nélkül elteszi, amit elvesznek tőle, azért viszont kiabál. ez nem kritika, ez így van, ha ezt egy politikus nem látja, akkor az rosszul politizál.

  a lényeg, hogy Fodorékat, könyörgöm nehogy még egyszer. oké Waltert se többet, de Fodort, Simont, Abdait neeee!”
 • 54. mik-mak 2008. október 15. 18:00
  „Ennyi mocskot amit a keresztény jobbosok ősszehordanak szégyen . Miért foglalkoztok Kalmár Úr aposával , Walter Úrral, kicsinyes és szánalmas emberek vagytok, ki emlegeti a ti családtagjaitokat? Pedig én is írhatnák róluk.Az orosz tanár meg egysterüen képtelen volt tanítani de nemcsak az oroszhoz volt gyenge minden más egyébbhez is most meg írigykedik.”
 • 53. Jay80 2008. október 15. 17:13
  „Orbán indította el az adósodást? Ezt te se írod komolyan! Még Medgyessy Péter is azt mondta, hogy jó gazdaságot vesznek át és azóta mi lett 6000 milliárd mínusz!”
 • 52. Intel 2008. október 15. 16:01
  „40es a zaklatott elméjű te vagy barátom.

  1. Orbán könnyen adott működő gazdaságot mikor Bokros stabilizálta az ország helyzetét.
  A vállalkozok pedig, akik hiteleket kaptak, akkor nagyon sokan csődöt jelentettek, és ezt a pénzt senki nem szedte be tőlük.
  Elég sokan így tettek szert hatalmas vagyonokra.
  Ezt kommentálhatód!
  4. az ország gazdasága függ az EU-tól, mert az árakat nem lehet megállítani a határon.
  akik viszont az országot az eladósodás ujabb pályáján elindították az a Viktor barátod volt
  5. Ahhoz, hogy Te valakit gyilkosnak nevezel, magad is azt bizonyítod, hogy a szélsőjobbal szimpatizálsz!
  Szánalmas mondat volt...
  6. Nevetséges, ezt magad se hiszed el....
  7. Ma bizonyítottad formádat, de ettől semmivel se lesz jobb neked.
  Rossz oldalon állsz, de vigaszként gyönyörködj a közvélemény kutatók számaiba:)

  Szép kellemes délutánt!”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Követési távolság miatt büntetnek az osztrákok - Frissítve

Autópályán a követési távolság be nem tartása miatt büntetnek az osztrák rendőrök. Megállítás,… Tovább olvasom