Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kalmár István: ismét vasfüggönnyel kell szembenéznünk

Nagyszerű tett volt, amikor 1989. június 27-én Horn Gyula és Alois Mock osztrák külügyminiszter átvágta a vasfüggönyt - mondta Kalmár István.
   
Más politikai táborba tartozik ugyan, mint Horn Gyula, aki kihasználta a történelmi pillanatot, amikor résnyire kinyílt a szabadsághoz vezető ajtó, de ezzel nagy szolgálatot tett a németeknek és a magyaroknak - mondta Orbán Viktor 2014-ben a Bildnek - idézte fel pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni elnöke.

Kiemelte: úgy látszik, hogy a miniszterelnök elfelejtette, hogy mi az a vasfüggöny. Mi szocialisták nem akarunk újra belső határokat Európában, nem azért dolgoztunk '89-ben, nem azért bontottuk le a deréknyi vastagságú sorompókat, hogy újra ilyenekkel nézzünk szembe.

Ezért és a 89-es esemény emlékezetére, vasárnap 10 órától elindítjuk hagyomány teremtő céllal, a Horn Gyula Emléktúrát. A találkozási pont a 84. sz. főút Arcus étterem előtti bekötő útnál lesz. A rendezvényen részt vesz Tóbiás József az MSZP elnöke, Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, Lukács Zoltán az MSZP alelnöke, Walter Dezső volt polgármester.

Várjuk a emlékezni kívánókat egy főhajtásra Magyarország volt miniszterelnöke előtt - zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töltse le Sopront a mobiljára!

Elindult az ingyenes Sopron és a Fertő-táj mobil applikáció. Válogathatnak a programok, szállás- és… Tovább olvasom