Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kalmár: Hová kerül a korai fejlesztő?

Sopron - Mi lesz a korai feljesztővel, ha a Lenkey utcai tömbből kiköltöznek az orvosi rendelők? – tette fel a kérdést Kalmár István (MSZP), aki hozzátette: érthetetlen a városvezetés görcsös ragaszkodása az egészségházhoz.
– Úgy tűnik, a lakosság, a szakma és az ellenzék nyomására a városvezetés felismerte, hogy vállalhatatlan az egészségházzal kapcsolatban kötött szerződése – fogalmazott Kalmár István (MSZP) pénteki sajtótájékoztatóján. – Némiképp kozmetikázták a tervezett megállapodást, de még így is figyelmen kívül hagytak bizonyos körülményeket. Azon a tényen kívül, hogy az ezerháromszáz gyerek sportolási és mozgáslehetősége csorbát szenved, figyelembe kellene azt is venni, hogy az orvosok és gyógyszerészek immár teljes egészsében – önkormányzati önrész nélkül – hajlandóak finanszírozni a Lenkey utcai épület felújítását, akadálymentesítését.

Kalmár István hozzátette, továbbra sem világos, mi a városvezetés célja a tömbben található korai fejlesztővel. – Ötven soproni és környéki család gyermekének ez az egyetlen lehetősége a felzárkózásra – mondta el a képviselő, aki azt is hozzátette: érthetetlen számukra a városvezetés görcsös ragaszkodása az egészségházhoz.

Olvasóink írták

 • 10. Hallgattassék meg a másik fél is. 2008. október 07. 14:29
  „T.Kalmár képviselő úr!
  Csinálhat bármit, a zárt ülésteremből ki is vonulhatnak, a FIDESZES többség jóvá fogja hagyni csütörtökön az Egészségház ügyét.Mindegy nekik, hogy ez nem a város, nem akiskorú gyermekek érdeke.
  Nem törödnek vele csak az egyéni hasznukat keresik és időközben
  tiszteségre és hozzáértésre hivatkoznak. Harsogják, hogy ők megtettek mindent, Fórumon meghallgatták a soponi adófizetőket iis.”
 • 9. No commen! 2008. október 07. 12:26
  „Sopronban a gyermekek érdekeit a városvezetők semmibe sem veszik!”
 • 8. 1300 SOPRONI KISKORÚ ISKOLÁS GYERMEK ÉRDEKE 2008. október 06. 12:03
  „Kedves kalmár úr! Bizonyára egyet ért velünk, a város vezetés elkötelezte magát.Jelenleg még kozmetikálja elkötelezettségét, hibáját nem kívánja bevallani a város polgárai előtt.Pillanatnyilag színezi a megvósításának esetleges számára kedvező változó lehetőségeit. kedvezőbbre és megkedvezőbbre festve a Selmeczi egészségház a soproniak számára erősen görcsös ügyét.
  Jöjjön el Kalmár úr október 6.-án velünk és nyomatékosan adjunk mondanivalónknak hangsúlyt. Az ISKOLÁSKORú 1300 főt is meghaladó GYERMEKEINKNEk elsőrendú és rangú érdeke, az lenne, hogy a tervezett egészségház máshol épüljön fel. A városvezetés a korábbi átgondolatlan és megkötött előszerződéséhez továbbiak során ne ragazskodjon. Ez kívánják a soproniak és ez a kiskorú városi polgárok nyomós érdeke is. Ehhez az
  egészség ügyibizottság vezetője deokráciában tevőlegesen nem aszisztálhat.”
 • 7. titáti 2008. október 04. 17:08
  „Szombathely”
 • 6. mik-mak 2008. október 04. 14:10
  „Valaki! Nyisd ki a szemedet ,hatalmas torlódás az utakon, lovas klubok, motoros klubok,stb nem akarom sorolni majd ha nem csak nézel, de látsz is megvilágosulsz. Mi az ,hogy kis maszopista?”
 • 5. meti 2008. október 04. 12:05
  „Kalmár Úr!
  Jól értem? Soproni vállalkozók - orvosok, gyógyszerészek - hajlandók finanszírozni a rendelők felújítását úgy, hogy a Selmeczi utcai telek, az eredeti tervek szerint az iskolák részére megmarad, és a Lenkei utcai rendelő, sem válik az enyészet martalékává?
  Van esély ennek elfogadtatására az ellen oldalon?
  A város vezetése tényleg felismerte, az elsietett döntést, vagy csak színezi a helyzetet?”
 • 4. Valaki 2008. október 04. 10:03
  „2. mik -mak

  Te kis maszopista, mutass egy olyan települést, amit az mszp felvirágoztatott! Nehéz dolgod lesz!”
 • 3. G.I 2008. október 03. 21:23
  „Van benne igazság !! mik-mak”
 • 2. mik -mak 2008. október 03. 21:12
  „Kalmár Úr! Maguk sokkal jobban és nagyobb szakértelemmel vezették a várost. Soha többé ne döljünk be a fidesz igéreteinek. Simon -Molnár tegye a dolgát a vendéglátásban, Fodor Úr pedig pi henjen és vegye igényben a prémium nyugdíjas éveket.”
 • 1. Intel 2008. október 03. 18:12
  „Kalmár mit foglalkoznak ezek Veletek, a lakókkal se törödnek, bár most már valamit talán belátnak...

  Amugy jó, hogy Te is megszólaltál az ügybe...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diófesztivál Fertőhomokon

Negyedik alkalommal tartják meg Fertőhomokon a Diófesztivált. Tovább olvasom