Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kalmár: fejlődik Sopron, vagy csak nyilatkozat cunami?

Hiszünk abban, hogy 2014-től egy új csapat, végre valóban fejlődési pályára tudja állítani Sopront - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István (MSZP).

A fideszes városvezetés Sopronban is elindította a papagáj kommandót. „Fejlődik a város" mondják, a kérdés csak, hogy hova? Valószínűsíthető, hogy egy a városvezetés által készíttetett közvélemény-kutatás, rájuk nem túlhízelgő eredménye váltotta ki ezt a nyilatkozat cunamit - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni csoportjának elnöke. - Ezt támasztja alá, hogy az év végén újra drasztikusan megemelték a kommunikációs kiadásaikat. 100 milliók mennek el a médiára.

A valóságot azonban így sem lehet elfedni.  Nem lehet elhallgatni a tavaly bevezetett ingatlanadót, ami a legtöbb sopronit sújtja, ráadásul a drága 100 milliós házak tulajdonosai jártak jól vele - fogalmazott a politikus. - A város úszik az adósságban, de Fodor Tamás polgármester saját hazug számításaival árasztja el a közvéleményt, pedig dokumentumok bizonyítják, hogy nem mond igazat.

Szerencsére, az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően, valóban vannak felújítások, de az elmúlt 6 és fél év egyetlen komoly önkormányzati fejlesztése a Tűztorony felújítása volt. Örülünk, hogy elkészült, azt azonban muszáj megjegyezni, hogy több mint 1 éves csúszással, az eredeti tervekből jelentősen visszalépve sikerült befejezni a felújítást, ami már évek óta zajlott.

A városi hulladéklerakó, vagy a Barlangszínház több, mint egy évvel ezelőtti bezárása példázza inkább, hogy milyen dilettáns, hozzá nem értő módon folynak itt a városi beruházások.

Kalmár István így folytatta: a Bánfalvi út felújításánál, vagy például a Kőszegi úti aluljáró megépítésénél, pedig leginkább a szalagátvágásoknál jeleskedtek, ezeket a fejlesztéseket nem a városvezetés végezte. Ezzel együtt örülünk, hogy ezek is itt Sopronban valósultak meg.

Végül még egy dolog. Sokat emleget a városvezetés egy bizonyos 900 milliós ajándékot? De, hol van ez a pénz? Ki kapta? Adtak ebből a rászoruló családoknak? Jutott ebből valami azoknak, akiknek tüzelőre sem telik? Esetleg nem az adósságunkat kellene csökkenteni ezzel? Sopronnak nem ajándékokra, hanem felelős és hozzáértő városvezetésre van szüksége!

Hiszünk abban, hogy 2014-től egy új csapat, végre valóban fejlődési pályára tudja állítani Sopront! - zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar borok és címkék kiállítása Rómában

Molnár Tibor a soproni Vincellér-Ház borászának Zöld Veltelini nevű borához Győri Zsolt tervezett… Tovább olvasom