Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kalmár: a Liszt-szimfonikusok megmentése közös értékünk

A soproni MSZP támogatja a városvezetést a probléma megoldásában. Megoldási javaslatunk is van a segítségre - mondta el Kalmár István (MSZP).


A napokban már a sajtót is bejárta a hír, hogy a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar működése, anyagi okokból ellehetetlenült, a kilátástalan helyzet miatt, vezetői lemondtak - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni szervezetének elnöke.

A zenekar kiemelkedő múlttal rendelkezik, működése egyértelműen Sopron jó hírnevét öregbítette az elmúlt majd 2 évszázad során, mely idő alatt, a hazai és benne a soproni kulturális élet meghatározó szereplője volt.

Kalmár István kifejtette: ezek olyan tények, amelyek függetlenek a politikai nézetkülönbségektől. Éppen ezért, a soproni MSZP támogatja a városvezetést a probléma megoldásában, sőt, hogy mielőbb megnyugtatóan rendezhessük a kérdést, konkrét megoldási javaslatunk is van a segítségre, amit haladéktalanul eljuttatunk a városvezetés felé.

Véleményünk szerint, indokolt lehet Sopron rendkívüli közgyűlésének az összehívása, ahol gyorsan orvosolni lehetne a kialakult áldatlan állapotot.

Városunk jelentős összegeket fordít kultúrájának szinten tartására és jelentős összegeket fordít a városvezetés, különböző városmarketing és egyéb propaganda kiadványokra is. Ezen kiadások között helyet kell találni az ország legrégebben alapított ma is működő, szimfonikus zenekarának a támogatására is - tette hozzá a politikus.

Ez a zenekar olyan értéke Sopronnak, amit mindannyiunknak őriznünk kell - zárta Kalmár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földcsuszamlás: Ki kellett költözni a veszélyeztetett házból

Kiköltöztették a földcsuszamlás miatt megsérült ház lakóit Ausztriában. Több másik is veszélyben… Tovább olvasom