Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kalmár: A fidesznek semmi sem drága, ha rágalmazni kell!

A fideszes városvezetés az elmúlt 5 évében, Sopront az ország második legjobban eladósodott városává tette. Sok hazugság elhangzik ennek magyarázataként, de a tényekkel nehéz vitatkozni!

Ennek ellenére a soproni városvezetés, közel havi 3 millió forintot juttat a Helyi Téma nevezetű irománynak. Véleményünk szerint ez az újság nem más, mint a fidesz saját bejáratú propaganda kiadványa. Nem is lenne ezzel semmi baj, de sajnos a soproniak pénzéből, azaz közpénzből fizetnek a fideszes propagandaújságnak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP helyi elnöke.

Gyalázatos és vérlázító, hogy miközben folyamatosan visszafelé mutogatnak és az MSZP-t szidják, addig ők egy hazugságokkal és ostobaságokkal tarkított kiadványt szórnak hétről-hétre, minden soproni postaládájába - fogalmazott a politikus!

Legutóbb újabb mélységeket ért el ennek a véleményünk szerint, szennylapnak a színvonala, amikor választási csalással vádolták meg az MSZP-t, a 2006-os választásokkal összefüggésben. Most 5 év után. Milyen érdekes, hogy több mint 1 évvel a fidesz választási győzelme után, amikor már javában kormányozniuk kellene, újra elővesznek egy ilyen egészen szélsőséges rágalmat. Igaz, mára egészen nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesz képtelen a helyes kormányzásra - részletezte Kalmár István.

Persze ez volt az az újság is, amelyik címlapján hozta azt a bombasztikus hírt is, hogy mit mondott egy jósnő Gyurcsány Ferencről, vagy amelyik olyan gusztustalanságot közölt, hogy a megboldogult Kolonics György volt az akkori egészségügyi reform első áldozata - emelte ki.

Valóban nem lehet a Helyi Témára költött évi 34 millió forintot, jobb célokra fordítani ebben a városban? Mondjuk a GyIK működtetésére, ami az ügyvezető bevallása szerint évi 30 millió forintba került Sopronnak - zárta Kalmár István.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. soproni 2011. augusztus 26. 13:47
  „Ma ismét megkaptam a helyi témát és egyből a kukában landolt.Télen pedig a szomszédomnál,aki még mindig cserépkályhával fűt.”
 • 24. Filtec 2011. augusztus 26. 12:15
  „Ha nem kapott pénzt Sopron a szocik uralkodása idején, akkor persze, hogy kölcsönt kellett felvenni.
  A kórházat, az iskolákat, stb. stb. fent kellett tartaniuk valamiből.

  Persze sok baromságra is elköltötték a pénzt. 40 millás pörgőajtó a P. Hivatalban, stb...
  Ja, meg a 10.000 Ft/nap :-) toronydaru bérlete. :-)

  Ennyiért egy szőnyegtisztító gépet bérelhetek a kölcsönzőtől.”
 • 23. vlajos43@gmail.com 2011. augusztus 25. 13:36
  „Szeretem, amikor Kalmár et aggódik. Igaz, ez csak az utóbbi időben van. Gratulálok a képviselő jelölt kiválasztásához, akiről azt hittem dolgozni készül,de ő is politológus lesz.Csak el ne fáradjon.”
 • 22. Ovinkor 2011. augusztus 25. 12:15
  „Én szeretem a Helyi Témát, jó rajta krumplit pucolni, begyújtani pedig egyenesen kiváló, bár az most nem aktuális. Lenne még egy potenciális funkciója, de ahhoz kemény.

  Csak azt nem értem, miért nyomtatnak rá.”
 • 21. ujidok 2011. augusztus 25. 10:50
  „Még egy kis érdekesség.
  Ha most a kormány párt valóban felelősségre tudja vonni azokat, akik az országot eladósították vezetőket, minisztereket.
  Illetve ennek valós jogi alapja születik majd, akkor ilyen elven, akár a városok vezetőit, faluk vezetőit is, ilyen alapon felelősségre lehet majd vonni.
  Ebben az esetben, viszont akkor Sopronban is történhetnek ilyen felelősségre vonások.”
 • 20. ujidok 2011. augusztus 25. 09:36
  „Forester ez valóban jó kezdeményezés!

  Össze kellene gyűjteni ezen lapokat, majd év végén leadni hulladékként, és a befolyt pénzt felajánlani, az iskoláknak ahonnan forrást vonnak ki folyamatosan.
  Meglehetne nézni mennyivel lehetne így támogatni!
  Tehát létre kellene hozni olyan össze gyűjtő helyeket, ahol a város polgárai letudnák adni ezen lapokat.”
 • 19. Forester 2011. augusztus 25. 09:28
  „Sopron város lakói!

  Gyűjtsük össze majd adjuk át karácsonyi ajándéknak a város vezetőknek!
  A szemetet gyártják a mi pénzünkön, adjuk vissza nekik, mert ugyanis mi ezt nem kértük.”
 • 18. 1soproni 2011. augusztus 25. 08:15
  „13. Feri1 2011.08.24. 21:27
  "Tudom, látom hogy nem hibátlanok, eddig egy komoly hibát látok: az SZJA egykulcsossá tételét. Bár elmondhatnám, hogy a szocik csak ennyit hibáztak."
  Én hibának látom még az ország ilyen helyzetében a parlament kivilágítására költeni, az 1-2 éves kormányzati autók lecserélését (pláne miközben a mentőautóknak emelik a használhatósági életkorát); a munkavállalók jogainak jelentős csorbítását; a közmédiára még többet fordítani, miközben egy csomó embert elküldtek onnan spórolás címén; stb.”
 • 17. ujidok 2011. augusztus 24. 23:07
  „Tisztelt látó!

  Nagyon régóta olvasom írásait, és valóban nagyon tisztelem!
  Hiszen Ön nem egy párt katona módjára fogalmaz meg véleményeket!

  Annak külön örülök, hogy a biztos jobb oldali szavazók is belátják, hogy az egykulcsos adó agyon vágta a gazdaságot...

  Kérdésként csak, az árfolyam rögzítés nem hiba, amikor 2015 után 1.5szorosára emelkedhet a törlesztő részlet?
  Multi adók, banki adók nem hibák voltak, amelyeket a nép fizet most?

  Kalmár a felesleges pénzeket kifogásolja a Helyi Témára, amiben teljes mértékben igaza van!
  Viszont ma a Posta több autót vett, illetve, mi adó fizetők!!!
  Mentőkre nincs pénz, tűzoltókra nincs pénz.
  Rendőrségre nincs pénz, de TEK-re O.V. védelmező hadseregére megint van több milliárd, amit az itteni rendőrségektől is vonnak el...

  Akkor most mire is van pénz ebben az országban?
  Véleményem osztottam meg...”
 • 16. látó 2011. augusztus 24. 21:42
  „Tisztelt ujjidok, és minden bátran gondolkodó honfintársaim!
  Igen a kijózanodás ideje, mindannyiunk számára eljött (kinek előbb, kinek később) aki hajlandó volt (és van) használni a természettől és a jóistentől kapott képességeit...sokan drágán fizettek ezért (köztük én is), mégsem tennék semmit másként!
  Amiben viszont biztos vagyok, hogy az elmúlt 20 év "terroristái" drágán megfognak fizetni cselekedeteikért, ők mindennap úgy hajtják álomra fejüket, hogy előbb vagy utóbb szembe fognak nézni azzal, amit tettek!
  Az egyetlen út a szakmailag és emberileg TISZTESSÉGES út, mindannyiunknak ezen kell haladnunk, akik hiszünk abban, hogy lehet ezt a várost és országot jobban SZOLGÁLNI!”
 • 15. józanparaszt 2011. augusztus 24. 21:36
  „6: ne a szemétbe dobd, hanem a használt papír gyüjtöbe! legalább ennyi haszna legyen (én is oda gyüjtöm)”
 • 14. csingilingi 2011. augusztus 24. 21:33
  „Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Meg vagyok elégedve.”
 • 13. Feri1 2011. augusztus 24. 21:27
  „látó
  Népszavát idézni, ezen múlik minden 40 eurós napidíj, komoly és kissé demagóg. Hogy milliárdok tűntek el, sok volt politikus már a börtönben van (tudjuk milyen pártállású a legtöbb) erről nem ír ez a pártatlan újság.
  Tudjuk ők mikor kormányoztak (jól mondta Fletó is, amikor pénzbőség volt) , de most kezdjük visszafizetni (IMF) a megmentésünket is.
  Akkor egy kis gazdaság:
  "A gazdasági kilátások nem túl kedvezők, a kulcsfontosságú exportpiacok, mint például a német magával húzzák Magyarországot is, a növekedés pedig jóval a korábban várt alatt lehet. Ezt erősíti meg a szerdán kiadott német Ifo felmérés is, amely szerint rohamosan romlik a gazdasági hangulat Németországban.

  Az exportpiacok nehéz helyzetén a belső fogyasztás beindulása tudna segíteni, azonban itt is korlátokba ütközik az ország, hiszen a hitelezés nem talált magára, a kiskereskedelmi forgalom pedig esett júniusban. A frank árfolyama pedig még mindig olyan magas szinteken tartózkodik, amely a devizahitelesek helyzetét nehezíti."

  Nehéz mások hatalmas hibái után helyrehozni ilyen gazdasági visszaesés után az országot.
  Tudom, látom hogy nem hibátlanok, eddig egy komoly hibát látok: az SZJA egykulcsossá tételét. Bár elmondhatnám, hogy a szocik csak ennyit hibáztak.”
 • 12. látó 2011. augusztus 24. 21:02
  „"Brutális napidíjat kap a fideszes államtitkár - itt az összeg

  Napidíjas államtitkár - Negyven euró napidíj illet meg külföldi kiküldetésbe induló politikust egy kormányrendelet szerint. Szőcs Géza államtitkár, Kőrösi Csoma késői utóda, nagy utazó, aki mandátumának első nyolc hónapja alatt kerek nyolcvan napot töltött külföldön. Így 1,2 millió forintot vehetett fel ilyen címen.
  De vajon miért is kap napidíjat egy politikus? - tette fel a kérdést a Népszava. Ugye önök előtt van a kép, amint a mi szegény Szőcs Gézánkat egy vacak kávéval nem kínálják meg Brüsszelben, Angela Merkel a kezére csap egy berlini fogadáson, hogy inkább vegyen magának a napidíjából egy gyrost a Pariser Platzon, vagy sorban áll Moszkvában a sarki kocsmában reggel, hogy bedobjon egy vodkát, s a pultra olvassa a kopejkákat...

  Aki utazott már vezető politikussal hivatalos delegáció tagjaként, tudja, hogy praktikusan pénztárcát sem visz magával egy államtitkár, vagy miniszter, hiszen reggeltől estig cipelik egyik programról a másikra, mindenhol várja a saját és a helyi stáb. Ráadásul minden, az utazással kapcsolatos esetlegesen felmerülő költséget az állam áll - írta a napilap.

  A népszava levonta a következtetést: a napidíj tehát zsebpénz. De hát bizonyára volt helye annak a pénznek. Hiszen szegény államtitkár úr havi negyedmilliós albérletébe is csak 230 ezer forintot adott a minisztérium egy fránya kormányrendelet miatt, mely ekkor összegben maximálta a lakhatási támogatást. Azt fel sem vetjük, hogy akkoriban ideje harmadát külföldön töltő Szőcsnek talán elég lett volna egy szerényebb albi is, ahol álomra hajtja a fejét egy fárasztó külföldi út után hajnalban. Vagy esetleg saját lakásában is tölthette volna az éjszakát.

  A népszava közölte: megértjük az államtitkárt, szegénynek a politika terén nem sok babér termett, úgy töltött el több, mint egy évet a bársonyszékben, hogy szinte egyetlen említésre méltó tette sem volt, legalább a napidíjnak hadd örüljön kicsinykét."

  És vajon helyben ez, hogy működik...lehet mindenkinek egy tippje!”
 • 11. 1soproni 2011. augusztus 24. 20:40
  „"Az ország nagy része erre szavazott, ezért a hibás döntéseket viselniük kell, akárhogyan is fáj!"
  Az ország kis része szavazott erre. A többiek nem szavaztak. Talán azért, mert nem volt értelmes alternatíva :( A kisebbik rosszat választani meg nem túl felemelő.

  "Egyébként az, hogy választási csalással nyertek, nem rágalmazás, hanem tény."
  A fidesz meg választási csalással vesztett. O.V.: "Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot." Erről miért nem ír a Helyi Téma?”
 • 10. rozinéni 2011. augusztus 24. 19:49
  „sajnos ez megy már évek ota, hol egyik hol másik párt szid rágalmaz feljelentget és ez igy is fog lenni mig marad a párt rendszer, egyik kutya másik eb szokták mondani, és ez igaz is.........sajnos”
 • 9. BLA 2011. augusztus 24. 19:30
  „moderálva offtopic”
 • 8. Csetneky 2011. augusztus 24. 17:33
  „Ha sokan a szemétbe dobás helyett elolvasnák a lapot, többet tudnának meg elvtársaikról. :)
  Egyébként az, hogy választási csalással nyertek, nem rágalmazás, hanem tény. Mégpedig rendkívül szomorú tény. Azokat a vívmányokat fizetjük most. Meg jövőre és azután.”
 • 7. ujidok 2011. augusztus 24. 15:48
  „Ma már egyértelmű az, hogy ami Sopronban folyt, az országos szintre került.
  A Fidesz, mint kormánypárt, mint a gazdasági szakembereivel együtt megbukott, mert számok támasztják alá, hogy a költségvetés nem tartható.
  Hiba volt az egykulcsos adó, és sorolhatnánk.
  A nép drágán fizet!

  Látó kb. 1éve írta meg itt, hogy a kijózanodás ideje lassan elkövetkezik, és fájdalmas lesz!
  Hát ez az idő eljött!
  Talán ezért választotta a fórumozó ezt a nevet, ahogyan én is.

  Az ország nagy része erre szavazott, ezért a hibás döntéseket viselniük kell, akárhogyan is fáj!
  A neheze majd csak ősszel kezdődik...”
 • 6. Sonnenschein_Manó 2011. augusztus 24. 15:41
  „A HT-t nálunk a hatvan lakásból kábé négyen olvashatják, rengeteg van a szemétgyűjtőben. Én is egyből kihajítom a szemétbe. Szokott is lenni némi lelkiismeretfurdalásom, hogy kidobom a város pénzét, pedig nem nekem kellene ezen bánkódnom.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többet nem úszik el Pereszteg

A szerdán átadott új csapadékvíz elvezető rendszertől azt várják, hogy többet nem úszik el… Tovább olvasom