Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kalandparkot terveznek a Károly-kilátónál

Sopron - Igazi turistacsalogató létesítményt terveznek a Károly-kilátó mellé. Ha elkészül, nemcsak a történelmi belváros, a gazdag kulturális programok, a csendes erdei séták szerelmeseit, hanem a kalandkereső kirándulókat is várja Sopron.
A soproni parkerdő fejlesztési tervei között már régóta szerepelt a kalandpark ötlete, amit vállalkozói tőkéből kívántak megvalósítani.
– Most találkoztunk egy olyan beruházói körrel, amely fantáziát lát egy ilyen létesítményben, így a mi területünkön megvalósulhat a más városokban már népszerű kalandpark – tájékoztatta a Kisalföldet Vörös Attila, a TAEG Zrt. erdőgazdálkodási igazgatója.

– Jelenleg az engedélyeztetési eljárás folyamatban van, ami akár formálisnak is tekinthető, hiszen mind az erdészeti hatóság, mind a természetvédelmi hatóság biztosította a beruházót a támogatásáról. Az engedélyek kézhezvételét követően kezdődhet a munka. Reményeink szerint az építkezés ősszel megkezdődik, s a következő évben a turisták már használhatják is a létesítményt – folytatta az igazgató.

Vörös Attila elmondta, a kalandpark mintegy 3 hektáros területen, a Károly-kilátó parkolója mellett épül majd meg, és kicsiknek és nagyoknak is remek kikapcsolódást nyújthat. A szabadtéri játékok, mászókák között lesznek olyanok, amelyeken a legapróbb gyerekek is jól szórakozhatnak, a középkategóriás játékok a nagyobbaknak valók, a harmadik szint mászókái komolyabb felkészülést igényelnek, tehát akár a felnőttek számára is élvezhetőek lesznek.

Olvasóink írták

 • 20. c1 2008. augusztus 02. 18:03
  „Ahogy olvasom az XY-onok hozzászólásait szerintem többet ér nekik egy fa, mint egy gyerek!
  Öregszenek se gyerekük se unokájuk se kutyusuk se....
  Valahol megértem a "szegényeket" pl. szahara ott minden csendesseb.”
 • 19. stef 2008. július 31. 21:28
  „Egy jól megcsinált kalandpark még tolerálható, az első állomás lehetne egy alsó parkoló pl az uszodánál, aki innen gyalog megy fel félárú jegyet kap, aki a felső parkolóban parkol, teljes árút..”
 • 18. Egy Soproni 2008. július 31. 15:02
  „ÜDV AZ ERDÉSZ(EK)NEK!!!!”
 • 17. erdész 2008. július 31. 08:29
  „T.EGY SOPRONI!A legteljesebb mértékben egyet értek veled.Tudom,hogy a TÁEGnek rossz az anyagi helyzete,de minden szemétségbe nem kellene egy kis pénzért belemenni.Ámbár mióta a hitgyülinek eladták a várisi csemetekertet,hogy ott a fagus nevű sz...t felépüljön,azóta semmin nem csodálkozom.”
 • 16. Egy Soproni 2008. július 31. 08:19
  „fma!

  s mitől hires messze földön a lővérek??

  attól, hogy tönkre tették az ottani építkezések a város erdejét, vagy arról, hogy nem oda illő építmények lettek ott felhúzva, vagy hogy már majdnem egymásba érnek ott is a lakók -VAGY VALAMI POZITÍVUM IS VAN AZÉRT???

  AZÉRT MERT A 21. SZÁZADBAN ÉLÜNK NEM KELL ESZEMENTNEK LENNI!!!!

  A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KÖVETELMÉNYEINEK BETARTÁSA NÉLKÜL NAGYON SZOMORÚ VÉGE LESZ A 21. SZÁZADI LEHETŐSÉGEK KIHASZNÁLÁSÁNAK!

  EZÉRT LENNE FONTOS AZ VALÓBAN, HOGY OKOSAN ÉLJÜNK!

  EZT A VÁROS "ZÖLD EGYETEMÉRŐL" SZÁRMAZÓ POLGÁRMESTER ÚRNAK IS TUDNI KELLENE ( MÉG HA Ő FAIPAROS IS )!!”
 • 15. hájbájbébi 2008. július 31. 08:14
  „Ez történik akkor,amikor egy felvetett terv még terv szinten kikerül a nyilvánosság elé. Információk hiányában ill. fals tájékoztatás következtében mindenki azt gondolhat, amit akar. Úgy gondolom, hogy egy kalandpark, amelyik az összes arrajárónak nyújthat élményt (lásd Mecsextrém) nem összevethető avval a mucki kórházzal, amely 70 embernek nyújt előnyt. A Károly kilátó a soproni parkerdő központja, ide van létjogosultsága olyan tervnek ami a szórakoztatást szolgálja. Aki az erdőben a csendre vágyik, annak javasolom a külső részeket, ahová csak a vájtfülű turisták mennek. Aki meg úgy gondolja, hogy minden hatóság korrupt, az nézzen magába, ki a bűnösebb, aki elfogadja vagy aki adja és megsértődik, ha nem fogadják el (az én pénzem már nem is jó?)???”
 • 14. Egy Soproni 2008. július 31. 08:13
  „c1!

  aA GYERKŐCÖK BIZTOSAN SZIVESEN FOGNAK ODA JÁRNI - AMIG LESZ MÉG HOVA JÁRNI, S ÉRDEMES LESZ ODA JÁRNI.

  UTÁNNA MEG AZ EGÉSZ VÁROS ISSZA A LEVÉT!

  A TERMÉSZETET MEG LEHET ERŐSZAKOLNI - CSAK AZ A KÉRDÉS ÉRDEMES-E!”
 • 13. fma 2008. július 30. 23:29
  „A pártpolitikát bele kell vinni mindenbe, mert mindenben benne van. Nem látok bele a kártyákba, de ha igaz az, amit 4-es írt, akkor sürgősen változtatni kell a v.vezetésnek, méghozzá személyi változtatások kellenek. Ez különösen fájdalmas nekem, aki a jelenlegi polgármesterre szavaztam. De ha megkérdőjelezhető bármilyen döntése, akkor alkalmatlan a feladatra! Én azt mondanám a fanyalgóknak, hogy imádom az erdőt, kell. Sőt! Az erdő menedék... Kellenek ilyen ötletes megoldások turisztikailag is, és a helyieknek is. Ha őseink, elődeink (akik a soproni erdőséget nálunknál lényegesen jobban védték, óvták) úgy gondolkoztak volna, ahogy egyesek teszik, akkor nem épült volna ki a messze földön híres LŐVÉREK! A házakkal, az épített környezettel együtt. A viág változik, élhetünk mi a 19. században, de ahogy a 19. században élt soproniak a saját korukban éltek, úgy nekünk is a 21. századunkban kell élnünk. Okosan éljünk a lehetőségeinkkel! Hajrá Sopron! :)”
 • 12. zsugabebi 2008. július 30. 21:55
  „Szerintem nem a "mit", habem a "hogyant" kell körbejárni. A kalandpark, mint turisztikai termék jó ötlet. Hogy hogyan építik, hogyan használják, ez a kérdés. Nekem a TAEG Zrt, Nemzeti Park, Zöld Hatóság garancia. Ismerem őket és becsülöm munkájukat.”
 • 11. SAmu 2008. július 30. 21:19
  „Egy Soproni: Igaza van, egyetértek!”
 • 10. c1 2008. július 30. 18:56
  „Végre van 1 szuper terv az erdöben! Örülök neki tiszta szivemböl. A gyerköcök is bisztosan szivessen járnak oda, nem mint a 7-es!!!!!!”
 • 9. előrelátó 2008. július 30. 18:45
  „Szerintem a vandálok már alág várják, hogy elkészüljön. Hogy fog az égni!”
 • 8. Beatreex 2008. július 30. 18:05
  „Szerintem jó ötlet a kalandpark. Voltam a miskolciban, és igazán felejthetetlen élmény volt.”
 • 7. Egy Soproni 2008. július 30. 17:20
  „mindigtuti!

  AZ ERDŐT LEHET MÁSHOGY HASZNÁLNI, CSAK EGYÁLTALÁN NEM BIZTOS, HOGY AZ JÓ-E NEKI, S HOSSZÚTÁVON JÓ-E NEKÜNK?

  AZ ERDŐ EGY NAGYON ÉRZÉKENY ÉLŐ RENDSZER, MINDEN NEM NEKI MEGFELELŐ BELENYÚLÁS SÚLYOS KÁROKAT OKOZ BENNE, AMIT CSAK HOSSZÚ ÉVEK ALATT LEHET JÓVÁ TENNI, HA EGYÁLTALÁN LEHET, S ENNEK SZÁMOS JÁRULÉKOS KÖVETKEZMÉNYE LEHET.

  EGYELŐRE ENNYIT!

  A HATÓSÁGOK MŰKÖDÉSÉRŐL MEG VALÓBAN FELESLEGES ÍRNI, HISZ A MINDEKORI HATALOM CSICSKÁSAI CSUPÁN!”
 • 6. mindigatutit 2008. július 30. 16:29
  „mondjuk sokkal,pl.csatornázás,építkezés és velejárói,maga az épület stb..”
 • 5. hpisti 2008. július 30. 16:00
  „Ez az!!A kalandpark támába is vigyünk politikát!!Ez jellemző ránk!Örüljünk inkább ennek a jó ötletnek!”
 • 4. farkasfog 2008. július 30. 15:30
  „Ez mennyivel jobb, mint a Kórház a lepusztult Mucki őrs helyén?
  Itt aztán tényleg lesz forgalom, zsivaj és dínom-dánom.....
  Vagy itt fizetnek a beruházók a Fidesz magánszámláira mint az Győri úti üzletek?”
 • 3. mindigatutit 2008. július 30. 11:49
  „biztos lesz majd jó sok károgó,hogy így -meg úgy,meg ennyi autó meg szemét meg mittudom én mi,de nem baj ,csak sikítsanak,úgyis megépül”
 • 2. mindigatutit 2008. július 30. 11:46
  „mit szólna,azt sem tudod mi lesz,de már károgsz.igenis jó ötlet,hogy máshogy is használjuk az erdőt”
 • 1. Egy Soproni 2008. július 30. 10:07
  „ÉS MIT SZÓL EHHEZ A TERMÉSZETVÉDELMI HATÓSÁG, A SOPRON HEGYSÉG NATURPARK TAGSÁGA????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi: Hova tűnt hatvanmillió forint?

Sopron - Biczi László (MSZP) szerint a közgyűlési határozat arról szól, hogy a kutatófúrás… Tovább olvasom