Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kalandpark épülhet Sopronban

1,5 hektáron, legkevesebb százmilliós beruházással kalandpark épülhet tavasztól Sopronban.

Jelenleg a helyszín felmérésénél, kiválasztásánál tartanak a soproni kalandpark ügyében. Két szóba jöhető területet vizsgálnak: az Anger-rét, valamint a Jereván-lakótelep mögötti részt. Ezek egyikén épülhet majd meg jövő tavasztól a közel másfél hektáros kalandpark – erősítette meg információnkat Hruby József gazdasági alpolgármester, a beruházás koordinátora.

(illusztráció)
„A folyamat legelején tartunk"

– A folyamat legelején tartunk, így a projekt részletei még változhatnak – folytatta Hruby József alpolgármester. – A látvány- és tanulmánytervek várhatóan október végére, november elejére el is készülnek. Ekkor választjuk ki a kalandpark helyét. Megkezdődött a költségvetés összeállítása is, a kapott becslések és számok alapján dönthetünk a projekt megindításáról.

Hiány van belőlük a Dunántúlon

Hruby József elmondta még, hiány van az ilyen vagy hasonló jellegű kalandparkokból. A Dunántúlon például csak Szombathelyen működik kalandváros. – Fontos kiemelni, hogy körbekerített és fizetős parkról van szó – tette hozzá. – Egy olyan létesítményről, ahol a családok jól érezhetik magukat. Amíg a kisgyermekek játszanak, a szülők kellemesen beszélgethetnek, pihenhetnek, hisz tudhatják: gyermekük biztonságban van. A helyiek mellett számítunk a városba látogató turistákra is. Egy egész napot el lehet itt tölteni úgy, hogy mindig található új elfoglaltság. Fajátékok, ügyességi, egyensúlyozó eszközök, valamint kis tó is lenne a komplexumban.

A szombathelyi kalandparkról

A vasi megyeszékhelyen 2002-ben nyitott meg a kalandpark, amelyet jelenleg is a város önkormányzata üzemeltet. Ebben az évben mintegy kilencvenezer látogatóra számítanak. Mint azt Márkus István, a szombathelyi városgazdálkodási kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, az egyhektáros parkban összesen negyvenegy játék található. Igazi különlegesség a 180 méter hosszú fűzfalabirintus, valamint az öttornyú, háromemeletes, hat méter magas és 27 méter hosszú vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyen az orvosi ügyelet

Sopronban szeptember 19-én, hétfőn 16 órától új helyen, az Erzsébet-kórházban kezdi meg működését a központi orvosi ügyelet. A szakemberek az ellátás színvonalának javítását várják az ötvenhárommillió forintos beruházás megvalósításától. A kórház területén harminc eligazító tábla irányítja az embert a központi orvosi ügyelet épületéhez. Tovább olvasom