Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kadnár Béla keramikus Gmundenben mutatkozik be

Sopron-Gmunden - Soproni kiállító is részt vesz a 19. gmundeni fazekaskiállításon a hétvégén. Ifj. Kadnár Béla plasztikákkal, háromdimenziós képekkel, vázákkal és más alkotásokkal mutatkozik be.

Egyetlen magyar kiállítóként vesz részt a gmundeni fazekaskiállításon ifj. Kadnár Béla. A soproni keramikust számtalan jelentkező közül találta érdemesnek a zsűri a bemutatkozásra.

Különféle plasztikákkal, reliefekkel, azaz háromdimenziós alkotásokkal, illetve úgynevezett Raku-égetéssel készült tárgyakkal képviseltetem magam a vásáron – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kadnár Béla. – Utóbbi egy japán különlegességet jelent, mellyel a teaporcelánt állították elő négyszáz évvel ezelőtt. Valamennyi alkotásomat fatüzelésű kemencében készítem el.

 A frissen végzett képzőművész-hallgatót az agyag emberközelisége ragadta magával. – Varázslatos érzés dolgozni ezzel a teljesen természet adta alapanyaggal. Türelem, alázat és kitartás szükséges hozzá, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek megálmodta az alkotó. Számomra az égetés olyan, mint a gyereknek a karácsony, mindig izgatottan várom, hogy teljesül-e, amit megálmodtam.

A 19. Gmundeni Fazekaskiállítás és Vásár augusztus 24. és 26. között tekinthető meg, naponta 10 és 18 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyben turnézik Sopron Város Fúvószenekara

Sopron– Erdélybe, a Sepsiszentgyörgy melletti Rétyre utazik ma a fúvószenekar – mondta… Tovább olvasom