Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Kábítószert termesztettek Harkán - fotók

Két harkai férfi otthonukban termesztette az indiai hasiskendert. Szívtak is belőle.

A soproni járőrök Harkán ellenőriztek egy gépjárművet és annak sofőrjét 2013. október 17-én 15 óra 30 perc körüli időben. A harkai lakost igazoltatták, autójának átvizsgálásakor kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a rendőrök.

A fiatalember otthonában megtartott helyszíni szemle alkalmával további zöld növényi törmelékek, hat, egyenként 85 centiméter nagyságú gyanús növény, valamint kábítószer termesztésével összefüggésbe hozható eszközök kerültek elő. A Soproni Rendőrkapitányság a férfi ellen büntetőeljárást indított - olvasható a police.hu-n.

Hasiskender-ültetvény Harkán. Fotó: police.hu


A vizsgálat megállapította, hogy a férfi, a 26 éves társával együtt külföldön palántaként vásárolta a növényeket, a „leszüretelt" kábítószert saját fogyasztásra használták és egymásnak is adtak át belőle.

A vegyészszakértői vizsgálat kimondta, hogy a lefoglalt növények és a mintegy 600 gramm törmelék indiai hasiskender, hatóanyagtartalmuk meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

A Soproni Rendőrkapitányság a két férfi ellen kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Soproni Járási Ügyészségnek - közölte a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészkorzóval zárul a Soproni Ünnepi Hetek

Művészkorzót rendeznek szombaton a soproni Várfalsétányon, ahol a bohém forgataggal zárul a SÜH. Tovább olvasom