Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kábítószert hoztak, börtön lesz a vége?

Sopron - Kábítószeres ügyben hozott ítéletet a soproni bíróságon dr. Szabó Magdolna bíró és tanácsa. Öt év nyolc hónap fegyházra ítéltek egy büntetett előéletű ágfalvi férfit, míg nő társa két év négy hónapot kapott. Fellebbezés miatt a per a megyei bíróságon folytatódik.
Jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés és hamis vád bűntette, valamint üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság miatt indított büntetőperben hozott ítéletet a soproni bíróságon dr. Szabó Magdolna bíró és tanácsa.

A történet még tavaly márciusban kezdődött: a vádirat szerint az ágfalvi fiatalember Mercedes típusú gépkocsival belépésre jelentkezett a soproni határon utasával. A győri fővámhivatal járőrei az autó tételes átvizsgálása mellett döntöttek, nem is hiába: a jobb első ülés előtti műszerfal burkolata mögé rejtve hat darab vákuumfóliába csomagolt, összesen 1492 gramm, cannabistartalmú növényi anyagot találtak. A kábítószert feltehetően Hollandiából próbálták meg hazacsempészni. Azt ezt követő vizsgálatok egyértelművé tették, mind az elsőrendű, mind a másodrendű vádlott kábítószer-fogyasztó volt, ugyanakkor az igazságügyi pszichiáter szakértő véleménye szerint egyikük sem drogfüggő.

A kábítószer-csempészést először egy harmadik személyre akarták kenni, mondván, nem tudtak arról, miképpen kerülhetett a drog a kocsiba, de aztán a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett az ágfalvi férfi, míg társa továbbra is tagadott.

Ám a helyszíni szemlékről készült jegyzőkönyv, a lefoglalt amszterdami parkolójegy, vegyész szakértői vélemények alapján őt is elítélte a soproni bíróság. Az elsőrendű vádlott jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés, továbbá részben ehhez kapcsolódó más bűncselekmények miatt öt év nyolc hónap fegyházbüntetést, társa két év négy hónap börtönbüntetést kapott, enyhítő szakasz alkalmazásával, tekintettel arra, hogy büntetlen előéletű volt. A bíróság kötelezte őket a bűnügyi költség megfizetésére is. A vádlottak fellebbeztek, ezért a büntetőper a megyei bíróságon folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. joshua 2007. november 13. 20:26
    „Amszterdami parkolójegy?
    Tiszta amatőrök, Csoda, hogy Németországot meguszták...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esti katedra Kubinszky Mihállyal

Sopron - „Ha valamit megtanulhatsz, tedd meg, mert nem tudhatod, mikor lesz szükséged rá"… Tovább olvasom