Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kábítószer, lopott autók és csónakok

Kábítószeres ügyekben, fém- és járműtolvajlás felderítésében is kérik egymás segítségét az osztrák és a soproni rendőrök.
 
Farkas Gábor rendőrkapitány szerint kiváló az együttműködés.

– Amióta hazánk a schengeni övezet része, a korábbinál is szorosabb kapcsolatot alakítottunk ki a kismartoni (Eisenstadt), a nagymartoni (Mattersburg) és a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) rendőrséggel – fogalmazott Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány. – Nemrég emléklappal köszönték meg a soproniak közreműködését, amikor egymillió eurós kamion- és szállítmánylopást derítettünk fel közösen az osztrákokkal. Havonta tartunk megbeszélést, ám azonnal értesítjük egymást, ha olyan bűncselekmény történik, amelynek határon átnyúló szálai lehetnek. Évente mintegy negyven bűncselekmény együttes megoldásában veszünk részt. Jellemző, hogy magyar fiatalok osztrák üzletekben lopnak, miként osztrák állampolgárok is elkövetnek nálunk hasonlókat. Az egyik osztrák strandról kerékpárok tűntek el, elfogtuk a magyar tetteseket.


A Fertő tóra is ügyelniük kell a soproni rendőröknek.

– Megtörtént, hogy egy magyar állampolgár két osztrák csónakot kötött a sajátjához, így akarta gyarapítani flottáját, de elkaptuk. Lefoglaltunk olyan magyar rendszámú furgonokat, amelyekben lopott osztrák motorok lapultak. Nagy gondot jelent az Ausztriából illegálisan elhozott színesfémek kereskedelme is. Kismartonból ellopott gépkocsikra leltünk Sopronban – a szlovák elkövetők ellen az osztrákok nyomoznak –, s kábítószeres ügyekben szintén számos eredményes együtt munkálkodásról számolhatunk be. Ugyanakkor egy súlyos bűncselekményben még zajlik a közös nyomozás: egy németül beszélő tettes rabolt ki magyar pénzváltó irodát a határátkelőn, s Ausztria irányába menekült a több százezer forint zsákmánnyal. Reméljük, a közös munka előbb-utóbb itt is sikerrel zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Wellness Szépe 2010 - képekkel!

A verseny koncepciója: a Nyugat-Dunántúli Régió legszebb lányait megtalálni. Győri és soproni… Tovább olvasom