Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Kábelfektetés során több évtizedes gránátok kerültek elő Zsirán

Rengeteg világháborús lőszerre bukkantak Zsirán. A feltárás és a szakszerű elszállítás a napokban befejeződött. A lőszerekre a kábeltévé-fektetés során figyeltek fel a területen dolgozók.

Zsirán a Rajna utca és az Östör sétány kereszteződésében, a temető mögött munkagép fordította ki az első robbanószerkezetet. A munkálatok így leálltak, és átadták a terepet a tűzszerészeknek, akik a mintegy tíz négyzetméteres területen folyamatosan tárták fel és szállították el a II. világháborús robbanószerkezeteket. A feltárások és az elszállítások idejéig a helyszín őrzését az önkormányzat és a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai biztosították.

Czipetics Györgyné, Zsira körjegyzője elmondta, a munkagödörből közel száz magyar gyártmányú Vécsey-kézigránát, tucatnyi húsz milliméteres repeszlőszer, több mint 10 kilogramm vegyes gyalogsági lőszer, több kilogramm kézigránát-maradvány, sőt, még aknavetőgránát is előkerült. A feltárási munkálatok a napokban befejeződtek, ennek során szerencsére baleset nem történt. Az előkerült világháborús robbanószerkezeteket elszállították, megsemmisítették.

Zsira körjegyzője hozzátette: már korábban is volt dolguk a tűzszerészeknek a településükön, azonban most először kerültek elő a földből ilyen nagy mennyiségben világháborús lőszerek.

Zsirán első alkalommal kerültek elő nagy mennyiségben világháborús lőszerek, gránátok.

Olvasóink írták

 • 2. orion1 2011. január 22. 17:26
  „Ha legközelebb lőszereket találtok, légyszi először nekem szóljatok! :D
  Gyerek koromban aknavetőket találtak egy ásás során, aztán fogták körbekerítették, majd mindenki elment. Mi meg hazahordtuk őket, aztán jött a rendőrség, és ők meg tőlünk hordták el :D Valaki beköpött... :D”
 • 1. bobo 2011. január 22. 09:49
  „"azonban most először kerültek elő a földből ilyen nagy mennyiségben világháborús lőszerek.

  Zsirán első alkalommal kerültek elő nagy mennyiségben világháborús lőszerek, gránátok. "

  Maga mindent kétszer mond, kétszer mond?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rodeo Ranch koncertek

A fertőszentmiklósi Rodeo Ranch Clubban Metal és Rock estre várják az érdeklődőket február 18-án. Tovább olvasom