Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jutalom-előadás lapunk partnereinek

A soproni Petőfi Színház fennállásának 15. évfordulója alkalmából színházi előadással kedveskedett az olvasóknak.

A soproni Petőfi Színház önálló társulatának fennállása 15. évfordulója alkalmából színházi előadással kedveskedett az olvasóknak és üzleti partnereinek a Kisalföldet és a SopronPresst is kiadó Lapcom kft. a hétvégén. A nézőteret megtöltő szerencsés olvasók és üzletfelek a Petőfi színtársulat első direktora és örökös tagja, Mikó István rendezésében Neil Simon Furcsa pár című, nagy sikerű vígjátékának fordulatos történetét és poénáradatát élvezhették. Az örök kedvenc, Mikó István nemcsak rendezte a darabot, hanem Nemcsák Károllyal az oldalán – a publikum nagy örömére –, egyik főszereplőként újra a soproni színpadon alakított a vastapssal fogadott előadáson.

A Kisalföld partnereivel köszönti a színházat

Mielőtt felgördült volna a függöny, a házigazdák nevében Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket. „Az újság tökéletes eszköz arra, hogy az itt élő emberek érdekeit képviselje, továbbá segítse a felvetődő problémák megoldását. Hathatós eszközeinkkel természetesen ahhoz is igyekszünk támaszt nyújtani, hogy egy vállalkozás vagy egy üzlet fejlődhessen, sikerorientált pályára léphessen" – hangsúlyozta Szammer István, majd hozzátette: az üzletnek mindig két oldala van. Egyrészt szól a kölcsönös pénzügyi sikerről, másrészt a kialakuló kapcsolatokról, így a barátságról is. Sopronban nagyon sok és kellemes barátot sikerült megismernie az elmúlt évek során.

Az általa vezetett Kisalföld és a Lapcom kft. égisze alatt megjelenő minden más kiadvány nagyra becsüli olvasóit s üzleti partnereit. A színházi meghívás is ezt a célt szolgálja annak apropóján, hogy a soproni teátrum jeles évfordulójához érkezett. Szeretnék, ha ennek az ünnepnek a kapcsán a Lapcom emlékezetes és közös élménnyel járulna hozzá a kiadó és a város gazdasági, üzleti és társadalmi élete közötti további eredményes munkához.

Örömet jelentett az este az előfizetőknek is

– Immár 1978 óta vagyunk előfizetői és hűséges olvasói a Kisalföldnek, miképpen a kezdetektől fogva örömmel járunk a színházi előadásokra is – mondta a színház előcsarnokában Vargha Zsolt nyugdíjas soproni alkalmazott. – A megyei lap nagy előnye, hogy a nagyvilág és az ország legfontosabb hírei mellett bőven tájékoztat arról, mi történik a megyében és a soproni régióban. Ezeket a híreket, tudósításokat olvassuk el legelőször. Nagyon örülünk annak, hogy szerdánként öt oldalt kap Sopron és környéke. Főképpen azokat a cikkeket szeretjük, amelyekben kritikus hangvétellel valós egyéni vagy közösségi problémákról esik szó.

Ami pedig a színházat illeti, a Kisalfölddel – ahogy mondani szokás – jó társasággal ünnepeljük a színtársulat létrejötte 15. évfordulóját. Mi főképpen felhőtlen kikapcsolódásért jövünk a színházba, nem véletlen tehát, hogy Mikó István nálunk az örök kedvenc. Mi is rá szavaztunk, amikor az örökös tag kitüntető címre lehetett színészt nevezni. Nagy öröm őt viszontlátni a soproni színpadon.

Az üzletfelek nagyra értékelték a gesztust

– Nagyon szép dolognak tartom, egyszersmind nagy megtiszteltetésnek, hogy hazánk köztudottan legnagyobb példányszámú regionális napilapja, a Kisalföld színházi előadásra hívta meg partnereit az önálló színtársulat létrejötte 15. évfordulója alkalmából – mondta Somos Kálmán, a Diego soproni szőnyegáruházának vezetője.

– Családunk a kezdetektől fogva kedveli a Kisalföldet, szüleim a megjelenéstől kezdve előfizetők. Most már a Vasárnapi Kisalföldet is járatják. Nálunk nem kezdődhet reggel a Kisalföld nélkül. Sok ismerősöm szokásától eltérően jómagam a lapot nem a végétől, hanem az elejétől kezdem el olvasni. A színházat is szeretjük, bérletesek vagyunk. Ez alapján mondhatom, a „Furcsa pár" című, Mikó István-os előadásra szóló invitálás szerencsés párosítás volt: a Kisalföldet is, Mikó Istvánt is, meg a vígjátékot is nagyon kedveljük. Az örökös tag címre is Mikót neveztük.

Az élet jó oldalai között tartják számon

– A színházat is és a Kisalföldet is az élet jó oldalai között tartjuk számon. Az újsággal ezen túlmenően hosszú szerződéses és szívélyes viszonyt ápolunk – fogalmazott tömören Balázs Endre, az Immobilos Kft. ügyvezető igazgatója. – Gratulálunk a lapnak a kezdeményezéseihez: mi például rendszeres résztvevői voltunk a Presztízs-esteknek, miként annak is örülünk, hogy most Sopronban is van alkalom együtt, közösen ünnepelni. Jövőre nem mulasztjuk el, hogy cégünk részt vegyen a Presztízs-díj pályázatán...

Születésnapi elismerések
A Petőfi színház hivatalos jubileumi ünnepségét szombaton
este tartották, amelyre meghívták a város közéleti személyiségeit.
Az estén elismerések átadására is sor került. A kassai
Thalia magyar színház Egressy-díjjal tüntette ki Nyer ges
Fe re n c e t , a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatóját és
Mikó Istvánt, a Petőfi teátrum első színidirektorát. A megyei
önkormányzat is elismerésben részesítette Nyerges Ferencet
és Mikó Istvánt, amely kitüntetést egy későbbi időpontban
vehetik majd át. Tándor Lajos és Incze József, az egykori alapító
társulat mindmáig a soproni színházhoz szerződött művészei
polgármesteri elismerő oklevelet vehettek át. Az ünnepségen
– a közönségszavazat alapján – a soproni Petőfi
Színház Örökös Tagja címmel Mikó Istvánt tüntették ki.
– Megtiszteltetésnek vettük és köszönjük a Kisalföld meghívását, annál is inkább, mivel viszonylag kevés idő jut színházi estre, szórakozásra – nyilatkozta férje oldalán Pölöskei Dóra, a Tercia vendéglátó-hálózat ügyvezető igazgatója. – Meg is ragadtuk az alkalmat, hogy egy új darabot láthassunk egy igen kedves régi ismerőssel, Mikó Istvánnal és egy másik soproni színházalapító művésszel, Nemcsák Károllyal a főszerepekben. A Kisalföld gesztusát különben igen emberinek és méltánylandónak találjuk, mert ezzel is éreztetik velünk, fontosak vagyunk a számukra. Nem csoda, hogy előfizetői hűségesek a laphoz, ezek közé tartozunk mi is. Azt is remek ötletnek találjuk a laptól, hogy mindig kitalál valami akciót vagy kezdeményezést, mint például a kisalföldes szakácskönyveket. Mint vendéglátósoknak kiváltképp örömünkre szolgál, hogy a gasztronómia ilyen széles teret kap a Kisalföld részéről. Nagyon sok ismerősünk kapott helyet receptjeivel a szakácskönyvekben, ami megint csak lelkesedéssel tölt el bennünket.

„ Üzletfelekkel találkozhatunk a szünetben..."

– A színházi jubileumi kisalföldes meghívásnak nemcsak azért örülünk, mert egy vidám, nevetéssel teli estét tölthetünk el, hanem azért is, mert a szünetben alkalom nyílik ismerősökkel, üzletfelekkel találkozni, beszélgetni – mondta Bánszeginé Németh Ágota, a Mercedes soproni szalonjának képviselője. – Amúgy is többször járunk színházba, de most jó lesz ismét köszönteni a színpadon Mikó Istvánt és az alapító soproni színtársulat rég nem látott tagjait. Ugyanakkor a másik nagy kedvencünk, Szilágyi Tibor jelenlegi színigazgató munkájával is maximálisan elégedettek vagyunk.

– Meglepett bennünket és jólesett, hogy a Kisalföld üzleti partnereit színházi estén látja vendégül – nyilatkozta Makk József, a Prompt Holz Bt. ügyvezető igazgatója. – Több évtizede a lap amúgy is életünk részévé vált, hiszen a regionális újság hasábjairól tájékozódunk a térségben történtekről. Ugyanakkor a színházat is szeretjük, rendre értékes előadásokat láthattunk. A kezdetektől fogva nagy tisztelői vagyunk Mikó Istvánnak, akit kiemelkedő színészegyéniségnek tartunk. Jó, hogy ismét Sopronban szerez örömet a színházrajongóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyertek a soproni orvosok

A soproni orvosok peréről a Kisalföld már többször beszámolt. Legutóbb márciusban, amikor a Vas Megyei Munkaügyi Bíróság hozott elsőfokú ítéletet, amelyet – hivatalból – megfellebbezett a kórház. A Vas Megyei Bíróság tegnap helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Eszerint összesen közel tízmillió forintot és kamatos kamatait kell kifizetni a 11 soproni orvosnak. Tovább olvasom