Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Juhász Ferenc: Ma Gyurcsánynak nincs alternatívája

Sopron - Két kemény, de nem sikertelen év áll mögöttünk – jelentette ki csütörtökön a Sopronban párttagokkal találkozó Juhász Ferenc, a Kisalföldnek adott interjújában. Az MSZP elnökhelyettese szerint a koalíciónak ebben a ciklusban vége. Gyurcsány Ferencnek pedig nincs alternatívája.
– Milyen volt a dobogókői tanácskozás?

– Nagyon jól éreztük magunkat, finom volt a sült kolbász, de a csirkehúst én jobban pácoltam volna.

– Politikai értelemben érdekelne...

– Tudom. De, látja, ilyen ez az ország. Mindenki úgy gondolja, ha politikáról van szó, mellőzni kell a kedélyeskedést és vidámságot. Nem kellene ennek feltétlenül így lennie. A felelősség súlya úgyis nyomasztó, de ettől még lehet értelmesen beszélgetni. Dobogókőn egyébként tényleg jó volt. Két kemény, nehéz év van mögöttünk, de nem sikertelen esztendők. Ezekről is szó volt, de inkább előretekintettünk. Az emberek ma úgy értékelnek, hogy a saját helyzetük jó, de a politikai helyzet rossz. Azért látni, hogy a gazdasági stabilizáció jó úton halad, a nyugdíjak, szociális támogatások reálértékét is tartani tudtuk. Soha ennyi út, autópálya nem épült. Igenis lenne mire büszkének lennünk, csakhogy a politikai állóháború ebben megakadályoz bennünket. Persze a sikernek csak akkor van értelme, ha azt társadalmi szintre konvertáljuk. Az elmúlt két év társadalmi áldozatvállalásokkal is járt, de ez volt az ára annak, hogy szociális hálónk még erősebb legyen.

– Ha már itt tartunk: egyetért Csizmár Gáborral abban, hogy a monori gyakorlat – csak az kap segélyt, aki közmunkát végez – a baloldali értékek feladását jelenti?

– Abszolút! A monori példa beláthatatlan következményekkel járó diszkriminatív folyamatot indítana el. Amolyan „szalonrasszizmus" jelenne meg mögötte. Ezt nem engedhetjük meg, ugyanakkor érezzük a társadalmi nyomást, tudjuk, lépni kell. A segély és a munka közötti úton kell átsegítenünk a rászorulókat. A munkát preferáljuk, de senkit sem hagyunk éhen halni. A segély maximumát és a minimálbért kell úgy beállítani, hogy dolgozni legyen érdemes.

– Adó- és járulékcsökkentést ígértek. Újabb reform?

– Nagy reformhoz most nincsenek meg a feltételek. De átalakításokra szükség van. Meggyőződésem, hogy azoknak kell nagyobb adókedvezményeket adni, akik nagyobb részt vállalnak a közterhekben. Fontos lenne a bevallások, adminisztrációk egyszerűsítése is, nonszensz, hogy egy kisvállalkozónak külön könyvelőt kell ezek miatt alkalmaznia.

– Hogy működik a kisebbségi kormányzás?

– Túl vagyunk a próbaüzemen. A parlament, bár szokatlan modellel, de működik. Fontos törvények mentek át az elmúlt hetekben. Igaz, néhány interpelláció nem...

– A koalíció ezek szerint elvetve?

– Tulajdonképpen igen. Most nincs reális esélye a koalíció újratárgyalásának. De van közös múlt és közös érdek, és lesz közös minimum.

– Egy utolsó kérdés: az MSZP továbbra is Gyurcsány Ferencben látja az ideális miniszterelnököt?

– Gyurcsánynak nincs alternatívája. Ő az az MSZP-nek, mint a Fidesznek Orbán Viktor.

Olvasóink írták

 • 16. kjo 2008. június 15. 09:48
  „Rólad is beszéltek rímverő.Bizonyára árpádsávos zászlóval takarózol,a reggeli ima térdenállva orbán előtt ,aki egy vagány gány.(Nem goj!Ez is a jobbosok ökörsége!))Látod ennyi és akkor mi van?”
 • 15. rímverő 2008. június 14. 12:51
  „Szarkeverő Juhász, magunk között szólva,
  Silány vicceket gyárt, köcsög Sast majmolva.
  "Figyelem, elvtársak! Kezemben az irka,
  Én vagyok a Juhász, ti meg a sok birka.

  Írjátok már össze, mit és hogyan láttok,
  Így tán megmenthetjük a bukástól a pártot!"
  Köztársaság téren remegnek a combok,
  Nyaggatják a fletót: "Kimegyek, mit mondok?"

  "Ne aggódjon senki, ott majd én beszélek,
  Van bőr a pofámon, senkitől sem félek.
  Felírva a kórkép egy fél cédulára,
  Ebben hasonlítok tán a horn gyulára.”
 • 14. Fer 2008. június 14. 10:47
  „Rá tényleg nem mondhatjátok, hogy tudatlan, ti kis buták!
  http://www.youtube.com/watch?v=PpHPXyL4cHg”
 • 13. thurvj97 2008. június 14. 10:32
  „Működik a dakota kommandó. Az éppen ráérő dakotarajongók fröcsöghetnek, ha megszólal egy baloldali. Nincs ebben semmi új. Ezt teszik 18 éve. Ha baloldali gyűlés van ott hőbölögnek, tüntetnek, tojást dobálnak. Az újságokban pedig fröcsögnek. Van bennük valami közös.Egy arrogáns jellemvonás, ami gyűlölettel párosul. Pedig szeretetről dalol a vezés és közben hergeli a talpnyalóit.
  Juhásznak igaza van. Ma nincs Gyurcsánynak alternatívája. Sajnos ez részben öngól is, mert nincsenek igazi karakterek az MSZP-ben sem.”
 • 12. Igazi baloldali 2008. június 14. 10:01
  „Juhász Ferenc szerint "baloldali érték" az, ha olyanokat támogatunk segéllyel az adónkból, akik életükben egy percet sem dolgoztak, egész nap a kocsmában nyomják a játékgépekbe a mi pénzünket, este meg elmennek bűncselekményeket elkövetni? Az a "baloldali érték", hogy nem képes szegény szerencsétlen kisebbségi 5 napot dolgozni egy hónapban 40.000.-Ft segélyért? Ez 20 munkanapos hónapot figyelembe véve nettó 160.000.- Ft-os fizetés, gyenge intenzitású segédmunkáért. Olyan sokan keresnek ennyit ilyen munkával? Vagy 40 év kemény munka után olyan sokan kapnak ennyi nyugdíjat? A szegény leendő szocialista szavazót meg nem szabad megalázni ezzel?
  Hogyha Juhász elvtárs és pártja szerint ez a baloldali érték, akkor köszönöm szépen, én nem kérek belőle!”
 • 11. Didi 2008. június 14. 08:34
  „Orbán tegnap esti tv interjuját nézve, nem sok fix elképzelése van a jövöt illetöen, azon kivül, hogy a kormányt le kell váltani.

  Megállapodás a vállalkozokkal! Adot csökkentek, de Ti cserébe munkahelyet teremtetek. Nevetséges!!!”
 • 10. Dew 2008. június 13. 15:49
  „Jajj, ne már. Még Orbán is tudott pár nevet mondani, amikor megkérdezték egy interjúban a lehetséges utódról (pölö Navrasics, Kósa vagy Pokorni). Ezek szerint az MSZP még ennyit sem tud?

  5:Ha jól tudom legutoljára épp a Népszavát kötelezték helyreigazításra Novák Előddel, a Jobbik volt szóvivőjével kapcsolatban.”
 • 9. Valjan 2008. június 13. 15:05
  „Mindig van alternativa!!!A sok-sok nyogdecselesnek alighanem besz@ras lesz a vege...Aztan siras...de aki bevansz@rva az ne ugraljon,mert a nyaka is sz@ros lesz.
  Be kellene mar latni T.elvtarsak,hogy bezart a bolt es nincs tovabb.
  Jobb csendben menni,mint hangosan es v?resen!
  Az elszamoltatastol pedig-hadd idezzem a Fonokotok szavait-:
  -Nem kell felni,nemfog fajni!!-Az a 10-20 ev borton es vagyon elkobzas,az eladott es ellopott Allami javak visszakerulnek abba kezbe amelyikbe valo,es INGYEN!!!”
 • 8. látó 2008. június 13. 14:17
  „A baj az lassan az országnak nem lesz alternatívája...”
 • 7. LAZA 2008. június 13. 13:07
  „Sokáig én is fenntartásokkal fogadtam ezeket a disznóságokat.Naivan azt hittem,hogy a mindenkori vezető elitünk tagjai nem lehetnek ennyire aljasak ennyire pénzsóvárok. Aztán szép lassan minden beigazolódik.Lehet,hogy nem szó szerint pont úgy ahogyan megjelenik,az is lehet,hogy az iGazságszolgáltatásunk éppen nem találja büncselekménynek,de a lenyúlások többnyire megtörténnek.
  Kérdem én törvénytelen e,hogy pártfunkciónárius kormánytagok pl.szabadságmegváltás cimén sokmilliót tesznek zsebre?Vagy az adómentes költségtérítések törvénytelenek? Úgye,hogy nem,de amikor reformok cimszó alatt a magyar emberek módszeres tönkretétele folyik -évek óta-akkor ezek a disznóságok igen is nyilvánosságot követelnek.”
 • 6. nekemis 2008. június 13. 11:35
  „neked NEM!
  Lemondom, előfizetek a népszavára. Az biztos nem ír ilyeneket.
  Inkább olvasok a pannon pumáról, ja és arról, hogy milyen jó nekem, de neked NEM!”
 • 5. neked NEM! 2008. június 13. 11:21
  „nekemis!
  ejej, szerintem ne jobboldali újságot járass és hidd el, ami abba le van írva!!! Amúgy majd jön a helyreigazítás a rágalmak miatt, de azt már nem fogod ennyire hangoztatni, igaz???”
 • 4. nekemis 2008. június 13. 11:06
  „Juhász úr
  Szeretném felújíttatni a házamat, lehetőleg ingyen. Várom az ajánlatot, úgy tudom Ön ismer ilyen céget (a magáét és a tábornokaiét is ők csinálták).”
 • 3. LAZA 2008. június 13. 09:47
  „Gyurcsánynak valóban nincs alternativája az Mszp ben.
  Most már nincs mert mindenkit megfertőzőtt a környezetében.
  Reggel nézem a napkeltében Vadai Ágnest számomra mindig is kedves szimpatikus teremtés volt.Úgy tudom egyetemi tanár is.
  Azt mondja:Gyurcsány miniszter elnők úr nagyon jól tudja, az Mszp 2010 ben meg fogja nyerni a választásokat.IGY.
  Tessék mondani ezek hol élnek? Valójában mi is történt itt egyébként értelmesnek mutatkozó emberekkel.
  Vagy már teljesen lenéznek és hülyének néznek bennünket.
  Azt hiszik (gondolják?),hogy Gyurcsány maszlagjait valaha is mégegyszer ránk tudják sózni.
  Kikérem magamnak ezt a lekicsinylő megalázó stilúst.Azt javasolnám ha maradt még közöttük egyáltalán normálisan gondolkodó,hogy a lehető leghamarabban távolítsák el ezt az embert kormány éléről és akkor talán a kétharmados fidesz győzelmet meg tudnák akadályozni!(Mert annak azért nem igazán tudnék jómagam sem örülni)”
 • 2. mszili 2008. június 13. 08:38
  „Tisztelt Juhász Úr!Jobb dolgozni, mint segélyen élni, csak az a kérdés,hogy hol és mit? Főleg amikor a 40 év fölötti már öreg, uram bocsá´ az 50 év feletti t meg meg sem hallgatják! Vajon ezt is látják odafennt?”
 • 1. matriné 2008. június 13. 08:38
  „Valóban Gyurcsány Ferenc, csak egy van! Hála Istennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kishatárok az EB ideje alatt is használhatók

Régió - A turisztikai célú kishatár-átlépők a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt korlátlanul… Tovább olvasom