Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjasok

Sopron - Idén kettős születésnapot ünnepel a Magyar Vöröskereszt Jereváni Szervezetének Idősek Klubja. A tagok tegnap közös vacsorán idézték fel a múlt eseményeit.
A történet 30 esztendővel régebbre nyúlik vissza. Az éppen csak épülőfélben lévő Jereván-lakótelep környékén egyre többen érdeklődtek az új lakások iránt. Majd az otthonok benépesültek, de a szomszédok sokáig furcsán, ismeretlenül méregették egymást.

– Úgy gondoltam, segíteni kell azokon az embereken, akik szeretnének barátokat találni az új környezetben. Így három évtizeddel ezelőtt tavasszal megalakítottuk a Vöröskereszt jereváni szervezetét, majd ősszel az idősek klubját. Hamarosan összevontuk a kettőt, ami a Magyar Vöröskereszt Jereváni Szervezete Idősek Klubja néven működött tovább s él jelenleg is – mondta el a Kisalföldnek Lipták Sándorné Lívia, a klub vezetője.

Vidáman ünnepelték harmincéves évfordulójukat a jereváni nyugdíjasok. Fotó: Magasi
Vidáman ünnepelték harmincéves évfordulójukat a jereváni nyugdíjasok. Fotó: Magasi

A szervezet 126 taggal jött létre, ma 60–70-es állandó létszámmal működnek. Összejöveteleik telt házasak. Az első akciójuk a tisztasági mozgalom volt. Társadalmi munkában szépítették a környezetüket, amit egyre több rendezvény követett. Indítottak csecsemőgondozási tanfolyamot, szerveztek véradást és egészségügyi előadásokat is. Sokat kirándultak, de megtartották az ünnepeket, a közös névnapokat is.

Ám tegnap nem a munkáé, hanem a szórakozásé volt a főszerep. Egy vendéglőbe hívták meg a tagokat, ahol vacsora mellett idézték fel az elmúlt évek emlékeit.

– Nekem nagyon sokat jelent ez a klub. Egészségügyi dolgozó voltam, egész életemet emberek között töltöttem. Nagy öröm számomra, ha másokon segíthetek, ezért kezdetektől fogva odaadással szervezem klubunk életét. Rengeteg szép emlékem van az elmúlt évtizedekből, de szervezetünk életében a legnagyobb lépés és elismerés az volt, amikor sokévi „vándorélet" után, 1996-ban állandó helyiséget kaptunk a várostól a Teleki Pál utca 20/A alatt – mondta Lipták Sándorné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfelezett tornaterem a Selmeci utcában

Sopron - A Selmeci utcába tervezett egészségház kényesen érinti a környék iskoláit, hiszen az… Tovább olvasom