Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Jubileumi koncertre készül a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Megtartották a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertjének első próbáját.

Schubert egyik nagyszabású oratorikus művét, az Esz-dúr misét adja elő a Soproni Ünnepi Hetek keretében a soproni zenekar, a Győri Liszt Ferenc Kórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus és az osztrák Sinfonietta Kindberg közreműködésével. Az első próbát szombaton tartották a Liszt-központban, melyen a három kórus közel 100 énekese vett részt.

Új korszak kezdődött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar életében – mondta Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese – közel egy éve még kérdéses volt a zenekar jövője.

Azóta már egy sikeres évadot tudhatnak maguk mögött a zenészek, és a helyük továbbra is biztosítva van a Liszt Ferenc Hangversenybérlet műsorában. Egy újabb mérföldkő lesz a július 2-ai koncert, hiszen kitűnő szólistákat, és egy világszínvonalú karmestert sikerült megnyernünk hozzá.

A koncert szólistái Jelena Widmann, Jaroslava Pepper, Robert Bartneck, Markus Sölkner és Josef Pepper lesznek, a zenészeket pedig Johannes Wildner, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem professzora, a londoni BBC Concert Orchestra első vendégkarmestere, Kindberg díszpolgára vezényli majd. Wildner a prágai és a lipcsei operaház vezető karmestereként is dolgozott, később tíz éven át a Vesztfáliai Filharmonikus Zenekar igazgatója volt. Vendégkarmesterként pedig a világ legjobb zenekaraival dolgozott együtt.

A zenekarok között nincs akkora különbség, mint azt az emberek hiszik – mondta Johannes Wildner, a soproni koncert kapcsán – a munkafolyamat lépései és a problémák mindenhol ugyanazok. Mindenki a legjobbat próbálja nyújtani magából, és ebben egy zenész sem különbözik a másiktól.

Nagyon örülök annak, hogy magyar zenészekkel dolgozhatok együtt, hiszen érzelmes, erőteljes előadásmód jellemzi őket.
A művet június 6-án Kindbergben is előadják, a soproni koncert pedig július 2-án, este 8 órakor kezdődik majd a Szent Mihály templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan a Vas-Villa’-kerékpártúrán

A biztonság és a jókedv volt jellemző a túrán, ahol a kisgyerekektől a nyugdíjasokig mindenki a… Tovább olvasom