Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Jubilál a Strokes: sokkolni akarják a közönséget

A soproni Stokes zenekar gyakorlatilag beköltözött a színházba, ahol lázasan készülnek a vasárnapi showra. Schneider Szilvesztert sikerült egy kicsit kikapcsolni a próbáról.

- Pünkösd vasárnap, 19 órakor kezdődik a Strokes 15 éves Jubileumi Showja a soproni Petőfi Színházban. Hogyan készültök a koncertre?
- Különleges nap a mai, s a holnapi méginkább, mert egyre közelebb vagyunk a vasárnaphoz, nagyon fogy az idő. Sokat készülünk, a csapat feszült, de ezt próbáljuk humorral oldani. Éjjel-nappal a színházban vagyunk, a technikusok segítik a felkészülést. Nagyon nagy a tét. Csak mi leszünk a színpadon, minden számhoz más-más jelmezt öltünk, rengeteg a kellék. Gyakorlatilag 5-10 másodpercen belül kell megoldani a pakolást, öltözést. De reméljük jó lesz, s ˝sokkoljuk˝ majd a közönséget.

- Mire számíthat a publikum?
- Az égvilágon semmire. :) Viccet félretéve, ha lehet ilyet mondani, akkor arra, amit eddig is megszokhattak a zenekartól. Kukák, vödrök, pillepalackok, hordók; egyfolytában szólni fog a ˝tá-ti-ti˝. A közönség figyelmét humoros gegekkel próbáljuk majd folyamatosan fenntartani a két felvonásos est alatt. A Csillag Születikből megismert színes csövekkel is találkozhatnak a produkciókban, de lesznek még új dolgok, új jelenetek. Sztárvendégünk a 4 for Dance, akikkel szintén az említett műsorban barátkoztunk össze.

A Csillag Születik műsorban a Strokes. Kép: strokes.hu
A Csillag Születik műsorban a Strokes. Kép forrása: strokes.hu

- A zenekar elmúlt 15 évét fel lehet úgy osztani, hogy ˝Csillag Születik előtt és után˝, vagy nem hozott ekkora változást a tehetségkutató?
- A műsor általi ismertségnek mindenképpen a pozitív hatásait élvezzük. Olyan helyekre eljutunk, amire azelőtt nem volt lehetőségünk, egyre több és több felkérés érkezik. Mindez annak is köszönhető, hogy bármilyen arculathoz - pl. egy céges rendezvényen - külön, csak odaillő műsort tudunk alkotni. Legutóbb egy ilyen vállalati bulin elektromos fűnyírót, csavarhúzót is megszólaltattunk. Külföldi produkcióval kapcsolatban érkezett megkeresés, s egy reklámfilmhez is felkérték a zenekart.

Schneider Szilveszter a beszélgetés végén megjegyezte, hogy ˝forró drótos˝ kapcsolatban állnak a jegyirodával, s csütörtöki információi alapján már a pótszékek bevetése zajlik a nézőtérre. Továbbá, mielőtt visszarohant volna a próbára, elárulta: az est az elmondottakon kívül is tartogat majd meglepetéseket a közönség számára.

Olvasóink írták

  • 1. Filtec 2011. június 10. 14:32
    „Lásd: #14
    http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/soproni_sikeresek_az_izesitett_sorok/2222481/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a Csíksomlyó expressz Sopronból

Egyházi áldással ezerötszáz zarándok kelt útra vonattal pénteken Magyarországról a pünkösdi… Tovább olvasom