Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Jövőre megújulhat a Csengery utca

Sopron - Jövő évben megújulhat a Csengery utca azon szakasza is, amelyiknek rekonstrukciójára nem került sor 2005-ben. A korábbi tervek felülvizsgálata után közbeszerzés következik.
Már csaknem három éve, hogy felújították a Csengery utcának a Mátyás király és a Győri út közti szakaszát. A város fontos gyűjtőútjának fennmaradó része mára nagyon leromlott állapotba került. Most úgy tűnik, 2009-ben sorra kerül a Frankenburg utcai aluljáróig terjedő szakasz korszerűsítése is.

– A Csengery utca teljes felújításának terve 2004-ben készült el, ebből az első szakasz felújítása 2005-ben történt meg – tájékoztatta a Kisalföldet Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője, aki hozzátette, a felújítás folytatódik. – A Magyar Közút javaslatára a felújítás szerepel a 2007–08-as Regionális Operatív Program projektjei között. Jelenleg a korábbi terv felülvizsgálata tart még, hiszen annak elkészülte óta a megváltozott műszaki előírásokat figyelembe kell vennünk. A tervezést követően közbeszerzési eljárás keretében kiválasztják a kivitelezőt, és
a környéken levő más útszakaszok felújításával egy időben megvalósulhat a felújítás folytatása, várhatóan 2009-ben.
Szőnyi Zsolt a beruházás költségéről nem tudott információval szolgálni, azt később, a tervezési szakasz befejezését követően tudják megállapítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek klubja támogatásokból

Sopron - Vállalkozói támogatásokból, felajánlásokból és pályázatokból tartja fenn magát a Jereván… Tovább olvasom