Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Jövőre korábban kezdődik a vásár

Jövőre előbb kezdődik és korábban zár majd a soproni Fő téri advent – összegzett Kiss István főszervező.

„ Alapjában véve jól sikerült a soproni karácsonyi vásár és fesztivál, valamint jótettekben sem volt hiány. Jövőre előbb kezdődik és korábban zár majd a Fő téri advent – összegzett Kiss István főszervező.

A napokban elkészült a soproni karácsonyi vásár és fesztivál számvetése, a tapasztalatok és az eredmények összegzése.
– A Fő téri vásár és fesztiválhoz az idén is karitatív megnyilvánulás kötődik – fogalmazott Kiss István főszervező. – A vásár tombolájának bevételéből ugyanis két soproni óvoda kaphatott légtisztító berendezést, egyenként közel kétszázezer forintos költséggel. A hagyománnyá vált borárveréssel pedig a Cseresznye sori gyermekotthon lakóinak tettük szebbé az ünnepeket. Idén a legjobb áruért és a legszebb standért járó vásári díjat a soproni üvegkészítő mester, Balogh Eszter érdemelte ki. A Vármegyeháza homlokzatán látható, iskolások alkotta adventi rajzok közül pedig Schmidel Gergely, a Deák téri iskola harmadikos tanulója művét értékelte legtöbbre a zsűri és a közönség.

Kiss István az árusokkal és az utolsó nap zárva talált pavilonokkal kapcsolatban hangsúlyozta: a soproni karácsonyi vásár megszokott színvonalát két árus is veszélyeztette fegyelmezetlenségekkel, őket még 17-én eltanácsolta a Fő térről. Egy pavilon pedig a kezdetektől zárva tartott, mert a tulajdonost baleset érte, mások jelentkezését pedig akkor már nem lehetett elfogadni. Többen érkeztek az ország keleti feléből vagy határainkon túlról, az ő esetükben ha nem is megengedett, de elfogadható volt, ha az utolsó napjuk már a hazautazással telt.

– Az árusok több mint hetven százaléka nyilatkozott úgy, hogy jövőre ismét Sopronba jönnének. Ugyanakkor felvetették azt is, hogy a Fő téri advent kezdési és zárási idejét módosítsák. Megfogalmazódott, hogy 2006-ban november 24-én, pénteken nyisson a vásár, amely aranyvasárnappal fejeződne be. Ami pedig a díszkivilágítást illeti, jövőre mintegy másfél milliós fejlesztés várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GySEV dél felé terjeszkedik

A közelmúltban ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy a GySEV átveszi a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalat. Úgy tűnik azonban, eldőlt a kérdés, mert egy sajtótájékoztatón már tényként hangzott el: az állam 35 évre adja a bérbe az említett szakaszt. A GySEV Rt. 131 éves történetében a dél felé történő terjeszkedés az egyik legnagyobb stratégiai lépés. Tovább olvasom