Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Jövőre jöhet az új erdei oltójármű

Sopron - A soproni tűzoltóság új erdei oltójárműre, tíz légzőkészülékre, védőfelszerelésekre, valamint a műszaki mentőre egy darura adna be pályázatot. A szükséges önrészről a képviselő-testület a jövő heti közgyűlésén dönt.
A soproni tűzoltóság két pályázati lehetőségéről is döntenek a jövő heti közgyűlésen. Az előterjesztés értelmében a város a következő évi költségvetés terhére huszonkettő és négymillió forintos önrész biztosításáról szavaz. Mindennek feltétele, hogy a tűzoltók pályázatait sikeresen bírálják el.

– Amint megszületik a közgyűlési döntés, azonnal beadhatjuk a pályázatot – mondta el Csuka Zsolt alezredes, a tűzoltóság parancsnoka. – Az erdei oltójármű mintegy 110 millió forintba kerül. Az oltójármű speciális habot fecskendez ki, valamint előnye, hogy a zord terepen is képes közlekedni. Már csak azért is szükség lenne erre a járműre, mert az országban Sopronban található a második legnagyobb területű parkerdő. A másik pályázatunk összértéke húszmillió forint. Ennek részeként a műszaki mentőszert szerelnénk fel egy tíztonnás daruval. Ezáltal könnyebben és gyorsabban lehet dolgozni az egyes baleseteknél. Továbbá tíz légzőkészülék vásárlása is tervben van. A korszerű berendezések jelt adnak, ha a tűzoltó egy bizonyos idő után nem mozdul, így egy esetleges, a tűzoltót ért baleset bekövetkeztekor könnyebben rá lehet találni.

A parancsnok elmondta még, a fennmaradt pénzből védőfelszerelést, ruházatot és csizmákat vásárolnának.P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Színház: Kacagással telt a szombati bemutató

Sopron - A „Janika" című vígjáték kissé megmosolyogtató alapötletét és két apró… Tovább olvasom