Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Jövő héten építik a szökőkutat Sopronban

Hónapok óta tart a Petőfi tér újjávarázslása, a hibák kijavítása. A munkálatok azonban meglehetősen lassan haladnak, kétséges, hogy augusztusban befejeződnének.

Idén márciusban fogtak a kivitelezők a Petőfi tér újjáépítéséhez, a mélygarázs építési, kivitelezési hibáinak kijavításához. Kerekes Attila városi főmérnök májusban azt nyilatkozta portálunknak, hogy reményeik szerint idén augusztusban átadhatják a megújult teret.

A mélygarázs zárófödémének háromszázharminc négyzetméteres területén vissza kellett bontani a földfeltöltést, hogy a szigetelési hibákat kijavítsák és megoldott legyen a vízelvezetés. A feltöltés minősége sem volt megfelelő, ezt is korrigálták a szakemberek. Jelenleg a virágkazetták falazatait építik. A színháztól balra ezek részben elkészültek, de az iskola felőli oldalon még sok a teendő. Ezen túlmenően további feladatot jelent a tér közepére tervezett új, látványos szökőkút és medence megalkotása, amihez – információink szerint – a jövő héten fognak a kivitelezők. A díszburkolat lerakása és a növényesítés, valamint a liftház mintegy fél méterrel való visszabontása is a munkák részét képezi még.

Készülőben a Petőfi tér – hónapok óta tart a munka. Felvételünkön Sólyom Kálmán geodéta és Ferstl Lajos kőműves munka közben.
Készülőben a Petőfi tér – hónapok óta tart a munka. Felvételünkön Sólyom Kálmán geodéta és Ferstl Lajos kőműves munka közben.

Augusztus végéig kevesebb mint három hét van hátra. Sokan úgy látják, amennyiben minőségi munkát végeznek a kivitelezők és nem rohamtempóban fogják ismét összecsapni a teret, kétséges az augusztusi átadás. Szerettük volna a témáról a városházát is megkérdezni, de az illetékeseket nem értük utol.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Ovinkor 2010. augusztus 20. 16:12
  „Ez a Petőfi tér igazi aranybánya, a pártok néhány évente pármillióval megtöltik innen a zsebüket. Most éppen a Fidesz. Ahelyett, hogy egyszerűen újrakövezték volna töredéknyi költségen, jön ez a látszatfelújítás. Nagy ötlet, a birkák meg tapsolnak hozzá!”
 • 20. Jocó1111 2010. augusztus 17. 14:00
  „Kedves Lajos. Valamit azért Én is értek az "üzlethez" (1 üzletem és 1 műhelyem van). Melyik jobb ? Állnak az emberek a tűző napon és nemhaladnak, de fizetni kell őket. Vagy esetleg ingyen csinálják? Mert akkor tényleg semmi rálátásom az egészre!
  Különben is az Ön utolsó mondatai kapatták fel velem a "vizet".
  - ,szóval mi is végzünk egyszer türelem. -
  .
  Tisztelettel a képen látható melós ember Ferstl Lajos "

  Ez a beszólás egy letűnt korszakban volt szokás. Mikor az igazgató megkérdezte az udvari partist - mondja Pista mikor lesz itt rend ? - majd decemberben ??????? Leesik a hó és mindent eltakar, volt a válasz.
  Az,hogy érdeklik az embereket a várható "átadás" érthető.
  Hogy Önt ne bosszantsák elég lenne egy táblát kitenni a várható átadási idővel. De azt viszont megint be kéne tartani.”
 • 19. ferstllajos 2010. augusztus 16. 20:49
  „Kedves jocó.Abszolut semmi rálátásod a dolgokra,amit te elgondolsz azt ugyan ugy be kéne épiteni költségbe a veerseny pályázat beadásánál 3 költségként.A másik a határidö,na az egy betegség.Olyan szük határidőket hoznak hogy a technológiáknak nincs ideje a kívánt idöt teljesíteni és ezért a sok elcseszett munka pót munka és garanciális javítás stb.Mondok egy példát egy födém betonozása után 28 napa várakozási idö,egy hét után totál kzsaluzzák és csodálkoznak nem teherbíró.Egyébként a mélygarázzsal kapcsolatba ha elöször a körmükre néztek volna az illetékesek most nem ázna be ezer helyen csak ENNYI”
 • 18. Jocó1111 2010. augusztus 15. 14:08
  „Nem szerettem volna "tollat" ragadni, de a hozzászólások mégis más útra tereltek.
  Úgy gondolom első és legfontosabb gondolat, mikor fogjuk látni készen a teret. Vagy talán a dédunokáink mert a meleg után, általában hideg jön.
  Én úgy csinálnám, elnézést "sisakot" hordó uram, hogy 2 óránként igen 2 óránként lecserélném pihent emberekre a csapatomat. 4 db darus kocsival árnyékolót állítanék fel, a gyors helyváltoztatás végett.
  Természetesen vízpermettel kombinálva. Ez az ország még mindig a "Pató Pál" szindrómában szenved.
  Egyszer már jó lenne tisztában lenni a HATÁRIDŐ FOGALMÁVAL. Határidőt nem azért találták fel, hogy különböző okok miatt állandóan arrébb toljuk, ILLENE betartani és betartatni !!!!!!!!!!!!!!!!! Kötbér kinek megoldás ? Az országnak nem!
  Egy példát szeretnék elmesélni okulásból. 15 évvel ezelőtt kis hazánkba telepített Német tulajdonú cég gépe elromlott péntek este. "Örömmel" telefonált az akkori Magyar vezető német országba, hogy sajnos miért nem lesz kész hétfőre a megrendelés. (kis főnöknek randija lett volna hétvégén! ezért az öröme).
  De mivel vannak olyan országok ahol a határidő nem a kötbérről szól. A német tulajdonos azonnal autóba ülve Magyarországra indult, és még az öltönyében neki állt a hibát kijavítani. Természetesen hétfőre a rendelés leszállításra került. DE NEM A MAGYAR FŐNÖKÖN MÚLOTT !!!!!!!!!!!!!!
  Valahol itt kellene a kiutat keresnünk, nem de ?
  Most mindenki nézzen mélyen a szívébe, holnaptól próbáljunk úgy cselekedni mint a német tulajdonos !!!!!!!!!!!”
 • 17. Kukac40 2010. augusztus 15. 11:28
  „Azt nem értem miért a melóst kell hibáztatni. Utasításokat hajt végre, ha nem teszi nincs állása. a jelenlegi és a volt városvezetést nem választanám külön. Igaz más beosztásban, de ott voltak ők is. Nem egyszer láttam a bánatos képüket, ahogy a kontinerbe bemennek, majd vigyorgó pofával kijönnek. Addig az építkezés nem folytatódhatott, utána már igen. Na ezért nem lesz semmi sem normálisan megcsinálva, nem a melósok miatt. Lajosnak igazavan, amelyik nyavalygó s...fej számonkéri a melósok hozzá állását az álljon ott a 40 fokban is annyi pénzér. Légkondis, hüs irodából, munkahelyről könnyű dumálni, főleg ha a pénz is töbszöröse mint az ott dolgozóknak. Készüljön el egy hónappal később, de használható legyen. A ködbért különben is a kivitelező fizeti.”
 • 16. régimotoros59 2010. augusztus 15. 02:25
  „Ödenbürgernek a 7. hsz-ban:
  Aranyapám, ki vagy te ezzel a hatalmas okossággal, agresszív, fölényeskedő és tapló általánosítással?
  Arról nem beszélve, hogy valami minimumszintet azért előadhatnál a magyar nyelvű fogalmazásból. (Ilyen egyes szám - többes szám egyeztetésekre, meg hasonlókra gondolok.)
  A zéró nyelvi szinten előadott beszólásaid (mert a régebbiekből is olvastam egy csomót) 1000 százalékos rosszindulatról és üres nagyképűsködésről tanúskodnak. A rosszindulatod lexebb példája, hogy a példaszerűnek látszó Fő tér-felújításról eleve (ELEVE!!!!!!!!!!!!) disznóságokat vízionálsz. Ez arról szól, hogy a vágyaid a hibákat kívánják, hogy legyen végre valamire megint fújni. Igazán gratulálok.
  Mellesleg, jóbarát: mit tettél eddig te Sopronért vagy csak úgy, általában? Mert hogy 1900-ban nem tőled volt Sopron a legmodernebb magyar vidéki város, az nagyjából biztosra vehető.
  Aztán még: mi a bánat bajod is van Erdéllyel vagy a Vajdasággal? Írj már be valami választ, még ha azzal a rettenetes nyelvezettel is, amivel itt keveregsz.
  Látjuk, hogy ödenbÜrgernek aposztrofálod magad (az meg aztán egyébként mi a rák?), meg azt is, hogy leócskálod a soproni politikusokat, hogy vigyázó szemeiket a TŐLED (persze csupanagybetű) keletre levő magyarságra vetik. Ha egy kicsit történelemből lennél előbbre, mint nagyképűségből, akkor a saját kérdéseidre saját magad is meg tudnád adni a választ, és nem kéne ilyen handabandázó nagyarcú szövegeket előadnod.
  (Mellesleg légyszi külgyé egy nevet a kedvemér ezzel a vigyázó szemekkel vetéssel kapcsolatban, 3 pontér, plíz! :)))))))
  Amit meg Kőszegről írsz a Sopronnal való összehasonlításban, az nagy látványos butaság és hozzá nem értés.
  Ja, meg még egyszer a hozzászólásaidról:
  ha magyarként vagy soproniként (és nem egy kívülálló, nagyarcú nagyokosként) akarsz majd jó szándékúan tanácsokat adni, akkor minimális szinten tanulj meg magyarul. Vagy maradj turista, aki itt jól elgagyog az unagrisegulassal, és aztán meg otthon, a vínernajstadti kertitörpék között elmeséli, hogy azért AZOK még jól le vannak maradva ott, az OSZTBLOKKBAN.
  Na, vídersauen, késő van már itt is.”
 • 15. ferstllajos 2010. augusztus 13. 18:26
  „Na szóval a képen a sisakos ember én vagyok és a kertész nevü olvasónak üzenem Jöjjön el és álljon egész nap a téren mikor árnyékba 35 fok van.Mindenki azt kérdi csak mikor lesz kész???Az senkinek nemjutott eszébe meg kérdezni hogy birják a meleget a tűző napon 8-9 órában he?Erről nem beszél senki.Itt szeretném megvédeni kolegáimat és más munkást aki a tér szépségéért tett valamit.Nem kell aggodni az utca seprö sem végez sosem mert mindig van szemét és falevél az utcán,szóval mi is végzünk egyszer türelem
  .
  Tisztelettel a képen látható melós ember Ferstl Lajos”
 • 14. máris 2010. augusztus 13. 15:45
  „MOST JÖTTEM RÁ, HOGY HÜLYE VAGYOK, AMIÉRT A VIRÁGOKÉRT AGGÓDOM ! INKÁBB, KELLENE AZ OTT URALKODÓ, ELHÚZÓDÓ, " BALKÁNI " ÁLLAPOTOKÉRT !!!!”
 • 13. máris 2010. augusztus 13. 15:30
  „MIKOR ARRA JÁRTAM, MÉG VOLTAK MUNKÁSOK IS . ÉPPEN TÁMASZKODTAK VALAMIRE, NEM DOLGOZTAK ! CSAK
  MONDTAM NEKIK: DRÁGA URAIM ! EZT VAJON KI TALÁLTA KI,HOGY A MÁR MAJDNEM FELSZÍNIG TÖLTÖTT RÉSZRE,
  MÉRT HOMOKOT, ÉS SÓDERT TESZNEK ! EZEN , EGY SZÁL VIRÁG NEM SOK, ANNYI SEM FOG MEGMARADNI ! TÚL KEVÉS LESZ RAJTA A FÖLDRÉTEG !!! JÓT RÖHÖGTEK, ÉS AZT MONDTÁK . MIT ÉRDEKEL AZ MINKET !! NA ILYEN HOZZÁÁLLÁSSAL ÉPÜLT, AZ ELŐZŐ SELEJT IS !! HA NEM MARAD MEG A ZÖLD, ÉS A VIRÁG, CSAK EGY HÉTIG, SEBAJ MAJD TESZÜNK MÁSIKAT !! A PÉNZ NEM SZÁMÍT, ÚGYIS ANNYI MINT A " PELYVA " !!!! GYÖNYÖRŰ SZÉP " MAKETT " LETT KÖZZÉ TÉVE, MINDENKINEK TETSZETT! AMI PEDIG MEGVALÓSUL, LEHET NEM IS FOG RÁHASONLÍTANI !!!”
 • 12. csery 2010. augusztus 13. 14:34
  „A Fő tér helyzete is aggasztó. A térburkolat ugyanolyan hupnis, mint azelőtt volt, és egyenlőre nincsenek kitöltve a kövek közötti hézagok sem, remélem ez nem marad így. A városháza melletti "másfajta" kövek összeillesztése pedig katasztrofális.”
 • 11. Hozzászóló 2010. augusztus 13. 12:20
  „Végülis elég olcsó lesz... Másra most éppen úgyse kell pénz. Vagy kötvény.”
 • 10. Sopron-Berlin 2010. augusztus 13. 12:20
  „Talán tesznek az új szökökút mellé itt is egy *gyönyörü* hirdetöoszlopot? :o)”
 • 9. egybuszos 2010. augusztus 13. 12:03
  „Tama
  Ha nem tudod mi rejlik a kuliszák mögött, és nem tudsz olyanokat amiket pl. én akkor légyszi ne védj senkit.”
 • 8. Tama 2010. augusztus 13. 11:20
  „Nemértem ha megcsinálják szépre az is baj nektek hozzászólóknak? Nem az előző városvezetést kellene szidni? nem ők @urták el? nem ők nyulták le a pénzt és adták oda úgy ahogy volt?
  Most végre rendbe hozzák, reménykedheünk, hogy szép lessz és ennek kellene örülnünk nem?”
 • 7. ödenbürger 2010. augusztus 13. 10:43
  „egyszerüen BÉNÁK a mi magyar politikusaink. Mindegy, hogy FIDESZ vagy MSZP, mindenki csak csal, eröszakos, igazságtalan és föleg KÉPTELEN, TEHETSÉGTELEN !!!! A saját zsebekbe dolgoznak és nem a polgárok érdekükben. Ez a szomorú. mondjuk mindenhol ez van, de itt nálunk intenzívebb...
  kiváncsi vagyok, hogy a fö téren milyen disznóságok és optikai híbák derülnek majd ki.
  Kérdés: a soproni politikusok nem szokták utazni (Vajdaság és Erdélyre kívül) - Nyugat Európában nem szokták járni? Ott nem látják, milyen modernek, szépek a város központjai? Gyalogló-zonákkal, szép terekkel???
  1900 körül Sopron volt a legmodernebb magyar vidéki város. Most az a város ami a legjobban lemaradt a többiekhez képést.
  Itt Köszeg, aminek sikerült egy színvonalas történelmi fesztivált megrendezni:
  http://www.koszeg.hu/kultura/ostrom/
  és saját VÁRSZÍNHÁZUK van: http://www.koszegivarszinhaz.hu/
  a soproni ünnepi hetek szégyenhetik magukat, ahhoz képest... nagyon olcsó, rossz müsorok vannak... amelyek nem vonzzanak ide vendégek, se magyar, se külföldi....”
 • 6. RábaViktor 2010. augusztus 13. 09:35
  „Én azt nem értem :miért nem azzal csináltatják meg a teret aki rosszul és ilyen csúnyán csinálta meg eredetileg? Nálunk nagyon elterjedt, hogy a rossz munkáért is fizetni kell. Ha viszont valaki jól végzi a munkáját, rögtön jutalmat adnak érte. Hogy is van ez? Nem a jó munkáért jár a fizetés? A rosszat meg nem kéne kifizetni, hanem büntetést kiróni érte. És természetesen újra megcsináltatni vele addig míg jó nem lesz!
  A tér rendbehozatala lassan 4 éve tart. Miért is?
  Közben a színházról meg a környező házakról potyog a vakolat! Azt nem kéne megcsinálni? Vagy azt akkor amikor erre hivatkozva újra le lehet zárni a teret? Miért nem egyszerre? (Persze ez túl egyszerű lenne)”
 • 5. BsBe 2010. augusztus 13. 05:40
  „Caak remélhetjük, hogy az önkormányzati választások előtt kész lesz (teljesen) ha nem ajaj, lehet, kezdik előröl. Mert mint nagyon jó magyar szokás szerint, az amit az elődök kezdtek el még soha nem volt jó a következőnek. (engem sem érdekel semelyik politikai párt, és az sem érdekel, hogy melyik színhez tartozik) Kerül, amibe kerül. Ez a bagázs annyi pénzt szórt el az elmúlt négy évben az adózók pénzéből, "csakazértis" alapon, hogy az már szégyen. és az sem számít, hogy rajtunk röhög a fél ország. A "csakazértis megmutatom" nagy úr. Ha valakinek az isten hatalmat ad, még nem biztos, hogy észt is ad hozzá (gondolom ezt most úgyis moderálják.. de attól még így van)
  Kedves egybuszos, ez a társaság soha nem fog kiállni a nyilvánosság elé és igazat mondani., mert az sem városunkban, sem kis országunkban nem divat. Ami megmaradt régről, és ez partfüggetlen, hogy ha már fent vagy, jogod van ködösíteni, és let...ni azokat, akik megválasztottak.”
 • 4. egybuszos 2010. augusztus 12. 23:42
  „Így jár az, aki az olcsót csináltatja!!! Mi lett volna ha az a mélygarázs készül el, amelyik megnyerte a pályázatot? Sajnos kis városunkba túl kevesen tudják, hogy ez a mélygarázs nem az a mélygarázs. Az ,,URAK" nagyon verik a mellüket hogy mennyi pénzt pereltek vissza, mert csak azt tudja a lakosság, hogy ezért a ,,lyukért" 3milliárd forintot akartak kifizettetni az 1,1 helyett. Ugyanis a nyertes pályázat valóban 3milliárdba került volna és messze nem ilyen lett volna. Most nem kéne a teret újabb 145millióért még egyszer megcsinálni, és nem kéne vitatkozni a liftház magasságán. Technikailag és látványilag is lett volna egy nyugat-európai színvonalú garázsa és két tere a városnak, ehelyett az egész ország rajtunk röhög, hogy ennyi idő alatt se tudnak itt egy normális mélygarázst csinálni, a térről nem is beszélve. A rest kétszer dolgozik. Ideje lenne, ha a városvezetés kiállna a nyilvánosság elé és elmondaná az igazat. Közeleg az önkormányzati választás, el kéne gondolkodni, hogy kik vezessék a várost. (engem nem érdekel semelyik politikai párt, és nem érdekel, hogy melyik színhez tartozik, csak BECSÜLETTEL tegye a dolgát és a VÁROS JAVÁT SZOLGÁLJA.)”
 • 3. Valjan 2010. augusztus 12. 18:19
  „Szegyen az ami itt folyik!
  megoldast abban latom,hogy azonnal es kerdes nelkul-ahogy nagy tanito mestereink csinaltak a kommunizmusban-visszaallamositani mindent es egy budos filler sem fizetni es kotelezni a fold es hely rombolot a munkajanak elvegzesere meghozza INGYEN!
  ha nem teszi meg akkor koszorulhet majd a kohidai fegyhazban,de csak muanyag viragtartokat,amit a teren fognak elhelyezni!”
 • 2. KERTÉSZ 2010. augusztus 12. 18:01
  „Azért látszik az milyen "hatékonyan dolgoznak" a téren.Egy ember papírt nézeget egy pedig a vizszint mérővel őt nézi.A többi elment vadászni.Majd az új önkormányzat négy év múlva befejezi.Ezért lesz olyan drága,de ennek a brancsnak ez nem számít.Legfeljebb hallunk majd Rádonyi és Mágel észosztást eben a témában.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő tó: Idén már nyolcmilliót húztak partra a vízi mentők

Idén eddig huszonhárom embert mentettek ki és nyolcmillió forintnyi értéket húztak partra a Fertőrákosi Yacht Klub vízi mentői. Tovább olvasom