Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Jövő héten döntenek a Wallner-villáról

A jövő csütörtöki közgyűlésen dönt a Villa sor 4. szám alatti Wallner-villa hasznosításáról a soproni önkormányzat.
Az előző városvezetés prominens vendégeket fogadott volna a Villa sori exkluzív szálláshelyen. A tavaly közel kilencvenmillió forintért felújított villában pincét, földszintet plusz tetőtér-beépítéses lakást alakítottak ki, melynek hasznos alapterülete 245 négyzetméter. Az új városvezetés nem értett egyet az elődök elképzelésével, ezért, mint azt a Kisalföld (2007. január 19-én Eladó a Wallner-villa címmel) megírta, új hasznosítási formát kerestek az épületnek.

A javaslatok között szerepel az ingatlan közfunkciós célra történő megtartása, bérbeadása, értékesítése, illetve hogy legyen fenntartva a mindenkori polgármester lakóhelyének. A témában a jövő csütörtöki közgyűlésen döntenek. A közfunkciót az előterjesztés nem javasolja, mivel az jelenleg nem nevesíthető, az üresen álló épület fenntartása – őrzés, fűtés, kertgondozás – viszont további költségekkel jár. Az ingatlan bérbeadását sem javasolja, mivel az abból származó bevételből belátható időn belül nem térülne meg a felújításra fordított tetemes költség. Mivel az épületben egy lakás került kialakításra, az előterjesztés készítője, Simon István alpolgármester az 1079 négyzetméter területű ingatlan pályázat útján történő értékesítését javasolja a képviselőknek elfogadásra.

A Kisalföld korábban azt írta, az igényesen felújított villáért 150 millió forintot szeretne kapni az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan kell fellépni a hamisítók ellen

A Soproni borvidék nem támogatja azt a miniszternek szánt indítványt, amelyben több országosan ismert borászat a zárjegy visszaállítását kéri a hamisítás visszaszorítása érdekében. – Nem a zárjegyet kell újra bevezetni ahhoz, hogy kiszűrhetők legyenek a tisztességtelen pincészetek és borforgalmazók, hanem a törvényt kell szigorítani és érvényesíteni – fogalmazott a Soproni Hegyközségi Tanács elnöke. Tovább olvasom