Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Jöttek, de kevesebbet költöttek

Sopron és térsége - A válság ellenére sem esett vissza jelentősen a vendégéjszakák száma. A turisták megjöttek, de kevesebbet költöttek, mint az előző években.

A Magyar Turizmus Zrt. előzetes adatai szerint a vendégéjszakák tekintetében a nyári időszakban sokkal kisebb mértékű visszaesés volt tapasztalható a soproni térségben, mint az év elején. Előzetesen elmondható, hogy a július teljesítménye még elmaradt a tavalyi eredményektől, de augusztusra nem lehet panasz: sok helyen több vendéget regisztráltak az egy évvel ezelőttinél. Az adatok szerint sok olyan belföldi turista, aki az elmúlt években Horvátországban, Görögországban, Tunéziában nyaralt, idén elsősorban a hazai szálláshelyeket kereste fel. Közte a Nyugat-dunántúli régiót. Az idegenforgalomban térségünkben volt a legkisebb, 2,4 százalékos a visszaesés. Budapestre például mintegy 15 százalékkal kevesebb turista érkezett, mint tavaly.

Az idegenforgalomban térségünkben volt a legkisebb, 2,4 százalékos visszaesés. Fotó: Magasi
Az idegenforgalomban térségünkben volt a legkisebb, 2,4 százalékos visszaesés. Fotó: Magasi

– A tavaszi foglalások gyászos nyárt vetítettek elő – mondta el portálunknak Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. régióigazgatója. – Aztán kiderült: mégiscsak jönnek a turisták. Azt tapasztaltuk, hogy kevesen mertek előre tervezni, amint azonban kiderült, hogy lesz elegendő pénz, és a munkahely is biztosított, útra keltek a vendégek. Ez okozta azt is, hogy szobát csupán néhány nappal a megérkezés előtt foglaltak a vendégek. A turisták egyre jobban figyelik, hogy mit kapnak a pénzükért. Így a szállodák programjaikat olyan csomagban kínálják, amelyekben színház-, múzeumlátogatás vagy más kulturális rendezvény szerepel. A hozzánk érkező vendégek kétszer is meggondolták, hogy mire adják ki a pénzüket. Összességében elmondható, hogy a turisták megérkeztek, de kevesebbet költöttek.


Must kell pihenni! – soproni szüret kampány

Az idei évben is útjára indították a ˝Must kell pihenni!˝ turisztikai programot. A program komplexitását adja a hozzá tartozó szállodai kedvezmény, a csomagban szereplő soproni borízelítő, a minden vendég részére átadott különleges ajándék, a vasúti kedvezmény, az egyedi arculat és nem utolsósorban a közös finanszírozású és végrehajtású marketingkampány. Valamennyi szereplő saját csatornáin népszerűsíti a csomagot, melynek következtében az erre fordított marketingforrások hatékonysága megtöbbszörözhető. A tavalyi akció tanulságait levonva, az eredményeket értékelve idén a kampány időtartama (szeptember 1-jétől november 30-ig) alatt 8–10 százalékos vendégéjszakaszám-növekedést várnak a részt vevő soproni hotelek. Az akcióról további információ a http://www.nyugatdunantul.info honlapon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonósnégyesek fesztiválja

A fertődi Esterházy-kastélyban pénteken kezdődik a IV. Haydn Vonósnégyes Fesztivál. Tovább olvasom