Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jótékonysági gálaest a rák ellen

„ A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Alapítvány jótékonysági gálaestre hívja a soproni közönséget holnap este hét órától. A konferencia- és kulturális központban neves művészek népszerűsítik a húszéves évfordulóját ünneplő alapítvány tevékenységét.
Az ország legrégebbi kiemelten közhasznú szervezete immár két évtizede dolgozik azért, hogy a magyarországi rákmegbetegedések és rákhalálozások száma csökkenjen. Működésük ideje alatt több mint százezer embernek segítettek.

Legfőbb céljuk, hogy hiteles és értékes információkat nyújtsanak a rákbetegségek megelőzéséhez, valamint hogy a betegek és hozzátartozóik személyesen megtapasztalják, hogy ebben a nehéz élethelyzetben lehet és kell is segíteni. Bár a „rák" szó hallatán az emberek többsége legszívesebben a homokba dugná a fejét, ám sajnos ma már szinte nincs olyan család, amely valamilyen módon ne lenne érintett ebben a „népbetegségben". Óriási szükség van a témával kapcsolatos hiteles tájékoztatásra, a tapasztalatok átadására, a biztatásra, a támasz nyújtására.

Nem lehet kellőképpen „elültetni a fejekben" azt a gondolatot, hogy a rák megelőzhető és a betegségből meg lehet gyógyulni. Minderről minden lehetséges fórumon beszélni kell, így az alapítvány kerek évfordulója adta az ötletet egy országos „roadshow" megszervezéséhez, amelynek egyik állomása lesz a soproni.

Az Emberarcok címet viselő jótékonysági esten olyan neves művészek szerepelnek majd, mint Tokody Ilona, Fonyó Barbara, Berkes János, Maros Gábor, Káldy-Kiss András, Kállay Bori, Bozsó József és Teremi Trixi. A hazai könnyűzenei élet nagy lírikusa, Gerendás Péter is a színpadra lép, sőt Kézdy György színművész különleges orgánuma is betölti a konferencia-központ Liszt Termét. Különleges tudásukból adnak ízelítőt a világbajnok magyar ugrócsoport tagjai. Az est házigazdája Vitray Tamás lesz, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöki tisztét is betölti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszkáltak a tükörjégen

Kora reggel még nem tűnt vészesnek a szemerkélő eső, kilenc órára aztán beütött a „krach”. A legrosszabb helyzet a Bécsi úti határátkelőhelynél alakult ki, ahol a 84-es főút négysávos részén egymás után több autó is összeütközött és árokba fordult. – Ausztria felé haladtam, amikor hirtelen annyit éreztem, hogy hátulról valaki belém jött – mondta el lapunknak egy soproni autós. Tovább olvasom